Αρχική / ----SLIDER / Γιατί χωρίζουμε στα 40;


Γιατί χωρίζουμε στα 40;

Η βία αποτελεί την νούμερο ένα αιτία.  Ολοένα και περισσότερες γυναίκες χωρίζουν στην ηλικία των 40.

Σύμφωνα με έρευνες το 60% των διαζυγίων (σε αυτή την ηλικία) πρόκειται για απόφαση των γυναικών. Όμως καμία από όλες αυτές τις έρευνες δεν μας λέει με σιγουριά το λόγο που οι γυναίκες αυτές παίρνουν αυτή την απόφαση.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ψυχολόγους οι περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να φύγουν από έναν γάμο λόγω ψυχολογικής και σωματικής βίας. Πρόκειται για τον μοναδικό λόγο που μια γυναίκα αποφασίζει να εγκαταλείψει τον άντρα της, λόγος πιο σοβαρός και από την απιστία.Ποια είναι όμως η ψυχολογική βία και πώς την αντιλαμβάνονται οι γυναίκες άνω των 40;

Είναι η ψυχολογική χειραγώγηση του άντρα προς την σύντροφό του, η οποία μπορεί να εκφραστεί με υποτίμηση, αρνητική κριτική, βρισιές κλπ προκειμένου ο άντρας να έχει τον πλήρη έλεγχο! Έτσι η γυναίκα αρχίζει να νιώθει ενοχές, απόρριψη, εξαπάτηση, θυμό, οκνηρία, στενοχώρια και χάνει τον έλεγχο του παιχνιδιού!

Κι εκεί είναι η στιγμή που αρχίζει να νιώθει μόνιμα πως πρέπει να γίνει καλύτερη προκειμένου να είναι αρεστή, νιώθει πως δεν είναι με τίποτα «αρκετή» και κάνει τα πάντα προκειμένου να κερδίσει πάλι το θαυμασμό και την αποδοχή του συντρόφου της. Μάντεψε όμως: τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα αλλάξει την κατάσταση! Και αυτό θα πάρει καιρό μέχρι το θύμα να το καταλάβει, να βγάλει από πάνω του τις ενοχές και ν’ αποφασίσει να βγει από αυτή τη νοσηρή σχέση!

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο ψυχολογικός βιασμός προϋπάρχει πάντα, από την πρώτη στιγμή της σχέσης απλώς λόγω του ενθουσιασμού είτε δεν δίνουμε βάση στα στοιχεία είτε απλώς τον δικαιολογούμε με την πρόφαση του «ενδιαφέροντος»! Δεν εμφανίζεται μέσα σε μια ημέρα!Πώς όμως θα καταλάβεις αν βρίσκεσαι σε έναν καταπιεστικό γάμο;

Πολύ απλά πρέπει να δεις αν έχεις αυτονομία: αν μπορείς να μιλήσεις ελεύθερα, αν έχεις τη δυνατότητα να βγεις με τις φίλες σου, να φορέσεις ότι σου αρέσει χωρίς κριτική και να κάνεις πράγματα που αγαπάς χωρίς τον σύντροφό σου! Αν όχι τότε είσαι ήδη σε μια επικίνδυνη ζώνη. Η συναισθηματική κακοποίηση αρχίζει με κανόνες που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τον σύντροφό σου. Κανόνες που αποσκοπούν στην τελική μείωση και τον έλεγχο σου.

Και ενώ λοιπόν γνωρίζουμε ότι πάνω από τις μισές γυναίκες που ερωτήθηκαν σε σχετική έρευνα άφησαν τους γάμους τους λόγω συναισθηματικής κακοποίησης, ακόμα περισσότερες – ένα 70% – δήλωσαν ότι παντρεύτηκαν επειδή ήταν ερωτευμένοι απλώς στην πορεία ο σύζυγός τους έδειξε τον πραγματικό του χαρακτήρα!

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα είναι γυναίκες της διπλανής πόρτας, γυναίκες έξυπνες, καλλιεργημένες, καριερίστες, σαν εσένα και όλες όσες θαυμάζεις! Οι συναισθηματικά κακοποιημένες γυναίκες δεν είναι αδύναμες ή αφελείς.Όλες μας μπορεί να είμαστε θύμα συναισθηματικής κακοποίησης σε κάποιο σημείο της ζωής μας.
Για να γίνει πιο σαφές, δεν υπάρχει καμία ντροπή να είσαι ευάλωτος απέναντι στον σύζυγό σου ή να προσπαθείς συνεχώς να καλυτερεύσεις την σχέση και το γάμο σου. Αλλά είναι ανώφελο να «μάχεσαι» για μια σχέση που δεν έχει μέλλον και για έναν άνθρωπο που σε αγαπάει με λάθος τρόπο και για λάθος λόγο!

Μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να γίνεται δεκανίκι κανενός!Check Also

Μπορεί να νοσήσει ή να μεταδώσει το ιό κάποιος που έχει κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, οι μελέτες υποδεικνύουν ότι αν οι άνθρωποι πράγματι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *