Αρχική / ----------SLIDER / Φίλες ή κολλητές; Τα σημάδια που στο δείχνουν


Φίλες ή κολλητές; Τα σημάδια που στο δείχνουν

Αν έχεις κολλητή θα γνωρίζεις καλά πως οι διαφορές μεταξύ κολλητών και απλών φίλων είναι πολλές και αναμφισβήτητα μεγάλες.

Όσα κάνεις με τους κολλητούς κι όσα λες σε αυτούς δύσκολα θα τα κάνεις με τους απλούς φίλους κι αυτό διότι το επίπεδο άνεσης και επικοινωνίας δεν έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό οικειότητας που να σου επιτρέπει να φερθείς εκτός ορίων.Ας εξετάσουμε το ζήτημα λεπτομερέστερα.

1. Μιλάς προσβλητικά

Αν μιλήσεις προσβλητικά σε ένα φίλο – ακόμη κι αν το κάνεις δίχως ίχνος υστεροβουλίας ή κακόβουλα – θα τσακωθείς μαζί του, είναι το μόνο σίγουρο. Όταν πρόκειται όμως για τον κολλητό, τα πράγματα αλλάζουν. Οι κολλητοί σε γνωρίζουν τόσο καλά που δύσκολα θα σε παρεξηγήσουν. Αντίθετα θα γελάσει με το χαρακτηρισμό που απέδωσες ή θα σε πληρώσει με το ίδιο νόμισμα βρίσκοντας κάτι ακόμη πιο σκληρό για να στο ανταποδώσει.

2. Επιδρομή στο ψυγείο

Πεθαίνεις της πείνας και επισκέπτεσαι το σπίτι ενός φίλου. Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις; Μα φυσικά να τον ρωτήσεις αν έχει κάτι σε φαγητό ή σνακ για να κόψεις την πείνα σου. Αν βρίσκεσαι όμως στο σπίτι της κολλητής δεν κρατάς τα προσχήματα και κάνεις κατευθείαν επιδρομή στην κουζίνα ανοίγοντας το ψυγείο και τις κατσαρόλες της. Αισθάνεσαι σαν το σπίτι σου.

3. Μια ματιά σας μόνο φτάνει

Οι φίλοι σου δε γνωρίζουν τα πιο βαθιά μυστικά σου, κάτι που η κολλητή γνωρίζει ήδη από την πρώτη στιγμή ενώ μπορεί να αντιληφθεί το τι αισθάνεσαι, αν είσαι καλά ή αν κάτι σε απασχολεί με μια μόνο ματιά. Με τα μάτια μιλάτε εσείς, δε χρειάζονται παραπανίσιες κουβέντες.

4. Είστε αυτοκολλητάκια

Κάθε φορά που αποκτάς ένα νέο φίλο/η προσέχεις να μην γίνεσαι πιεστική, κουραστική και φορτική. Αυτό φυσικά δε σε απασχολεί στην περίπτωση των κολλητών με τους οποίους μπορεί να μιλάς μέχρι και 10 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, να στέλνεις μηνύματα στο κινητό ή να συζητάτε δίχως ουσία στο chat και να ανταλλάζετε φωτογραφίες και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

5. Η σχέση σου με τους γονείς πώς είναι;

Η σχέση που έχεις με ένα άτομο αντανακλάται και στους πιο οικείους του, όπως για παράδειγμα τους γονείς. Στην περίπτωση των φίλων κρατάς τους τύπους και τους κανόνες ευγενείας απευθυνόμενη στους γονείς τους. Αντίθετα, αν κάποιος είναι κολλητός διακρίνεται μια μεγαλύτερη οικειότητα. Μπορείς ν’ αστειευτείς και να μιλήσεις με μεγαλύτερη ευκολία με τους δικούς του/της.

6. Αγκαλιές & φιλιά

Με τους κολλητούς δε σκέφτεσαι, εκδηλώνεσαι χωρίς να σκέφτεσαι και δείχνεις την αγάπη σου χωρίς προσχήματα. Θα τους αγκαλιάσεις σαν μικρό παιδάκι, θα δώσεις φιλιά και θα ζουζουνίσεις. Δε σε ενδιαφέρει τι θα σκεφτούν διότι απλά ξέρεις πως είναι άνθρωποι δικοί σου, τόσο κοντινοί όσο τ΄αδέλφια κι οι γονείς σου.

Check Also

Όλγα Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας»

Στην γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων αναφέρεται με ανακοίνωση της η αντιπρόεδρος …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *