Αρχική / ----------SLIDER / Έρχονται 125.000 voucher τουρισμού προανήγγειλε ο Κικίλιας


Έρχονται 125.000 voucher τουρισμού προανήγγειλε ο Κικίλιας

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Βασίλης Κικίλιας έκανε απολογισμό του 2022, αναφερόμενος στις εκτιμήσεις για το 2023 και τονίζοντας την σημασία του προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

Ο Υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να γίνει η κλήρωση 125.000 voucher για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Κάθε άυλος λαχνός αντιστοιχεί σε 150 ευρώ που μπορούν να δαπανηθούν σε πολλά καταλύματα στην Ελλάδα μέχρι την 1η Ιουνίου, ενισχύοντας έτσι τις τουριστικές επιχειρήσεις στην περίοδο πριν από την υψηλή ζήτηση.


Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε πως το 2022 τα έσοδα από τον τουρισμό που στήριξαν την εθνική οικονομία και κάθε ελληνικό νοικοκυριό, ήταν αυξημένα κατά 3 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προϋπολογισμό, τόνισε ότι χάρη και στην συστηματική δουλειά που έχει γίνει η Ελλάδα είναι πλέον από τις κορυφαίες τουριστικές επιλογές στον κόσμο, ενώ επεσήμανε πως «από τις προκρατήσεις του Ιανουαρίου φαίνεται πως και το 2023 ο τουρισμός θα πάει πάρα πολύ δυνατά».


Ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στους τουρίστες υψηλών εισοδημάτων που τόνωσαν τον τουρισμό το 2022, επισημαίνοντας ότι «οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν συνεχώς παρατάσεις στις απευθείας πτήσεις με τις ΗΠΑ και νομίζω ότι φέτος θα αρχίσουν νωρίτερα όλες οι εταιρείες τις απευθείας πτήσεις τους προς και από την Ελλάδα»

Check Also

Ο Απόλυτος Gadget Κουμπαράς που μετράει τα χρήματα….

Αποταμιεύστε όλα σας τα νομίσματα στον Απόλυτο Gadget Κουμπαρά! Ο μηχανισμός αυτόματου υπολογισμού δεν θα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *