Αρχική / -----Ροή θεμάτων / Έρχεται χαλάρωση μέτρων για τους εμβολιασμένους – Ποία είναι


Έρχεται χαλάρωση μέτρων για τους εμβολιασμένους – Ποία είναι

Για χαλάρωση των μέτρων στους εμβολιασμένους έκανε αναφορά ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.


Ο Γκίκας Μαργιοκίνης ερωτώμενος περί χαλάρωσης μέτρων απάντησε πώς προτεραιότητα είναι να χαλαρώσουν τα μέτρα για τους εμβολιασμένους, να έχουν ελεύθερη μετακίνηση έτσι ώστε να μην χρειάζονται διενέργεια test.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευάγγελου συμπλήρωσε:

«Στη συνεδρίαση της εβδομάδας αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Αυτό θέλει αρκετή σκέψη και διάλογο. Υποσχεθήκαμε ότι θα συναντηθούμε και εκτός συνεδρίασης ώστε να κάνουμε μεγαλύτερη κουβέντα για το πως θα ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά αν είμαστε έτοιμοι να εισηγηθούμε χαλάρωση και από που θα ξεκινήσουμε.


Από τη μια βλέπουμε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση από την άλλη υπάρχει μεγάλη διασπορά. 140.000 ενεργά κρούσαμτα είναι μεγάλος όγκος. Έχουμε καιρό ακόμα για να φτάσουμε στα μαγικά νούμερα 2.000 – 3.000. Θέλει αρκετή σκέψη, από την άλλη ο κόσμος είναι εμβολιασμένος και έχει ανάγκη να χαλαρώσει και η υπόλοιπη Ευρώπη χαλαρώνει. Άρχισε μια πρώτη άτυπη κουβέντα αυτή την εβδομάδα».

Check Also

O ορισμός του αληθινού φίλου….

“Ο αληθινός φίλος βλέπει το πρώτο σου δάκρυ, σκουπίζει το δεύτερο και σταματάει το τρίτο” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *