Αρχική / -----Ροή θεμάτων / Επαγγέλματα που ίσως δεν ήξερες ότι υπάρχουν….


Επαγγέλματα που ίσως δεν ήξερες ότι υπάρχουν….

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, βγάζουν τον επιούσιο κάνοντας επάγγελμα πράγματα που τους αρέσουν να κάνουν ή δημιουργώντας πηγές εισοδήματος από πράγματα που κανείς δεν θα περίμενε ότι κάποιος μπορεί να πληρωθεί από αυτό. Κάποια από αυτά κανείς δεν θα μπορούσε να τα σκεφτεί ότι είναι πραγματικές δουλειές.

Επαγγελματίας Troll: Το ήξερες ότι άνθρωποι βγάζουν χρήματα, δημιουργώντας χαρακτήρες στα social media, οι οποίοι σχολιάζουν θετικά ή αρνητικά ανθρώπους που είναι γνωστοί, εταιρείες, ή ακόμα και πολιτικούς. Φτιάχνουν 5-6 διαφορετικές περσόνες: Έναν κύριο γύρω στα 60 που θα σχολιάσει και θα πάρει το μέρος κάποιου, μια κυρία γύρω στα 35 μαμά με δύο παιδιά, που θα πει την αντίθετη γνώμη, έναν τύπο Gen- Z που θα είναι πιο ορθολογιστής και θα κράζει τους υπόλοιπους και άλλες περσόνες που υποστηρίζουν το άτομο. Μπορεί καμιά φορά να μπερδεύουμε την αληθινή ζωή με τα social media, αλλά τώρα που γνωρίζεις ότι ο 60ρης κύριος και η 35 μαμά είναι πίσω από το ίδιο πρόσωπο που βγάζει το μισθό του γράφοντας σχόλια και κοινοποιήσεις στο facebook, νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίρνεις στα σοβαρά τα troll. 

Επαγγελματίας Organizer: Στην Αμερική και την Αγγλία υπάρχει χρόνια βέβαια, αλλά τα τελευταία χρόνια βλέπω ότι δειλά δειλά όλο και περισσότερες κοπέλες γίνονται επαγγελματίες organizers. Πώς θα βάλεις σε σειρά την ντουλάπα σου, τα ντουλάπια της κουζίνας, τα βιβλία στη βιβλιοθήκη και την αποθήκη που έχει μέσα μέχρι και τα ρούχα που φόραγες στη βάπτισή σου; Μπορεί εμείς να μην έχουμε τη λύση ή να βαριόμαστε να κάνουμε αυτό το ξεκαθάρισμα όμως υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν την οργάνωση και αν τους καλέσεις μπορούν να σου φτιάξουν την ντουλάπα, το υπόγειο και όλη τη ζωή.

 

Επαγγελματίας που κάθεται στις ουρές για σένα: Αυτό το επάγγελμα είναι πολύ συνηθισμένο στην Αμερική όπου για να κάνεις οτιδήποτε, από το να πιεις καφέ στα Starbucks και να πάρεις τα ντόνατς σου, μέχρι να αγοράσεις το νέο iPhone κάθεσαι σε ουρές, σε κάποιες περιπτώσεις ουρές ωρών. Μπορεί εδώ ευτυχώς να μην βιώνουμε σε τέτοιο βαθμό τις αναμονές, όμως όλοι έχουμε σκοτώσει το χρόνο μας σε μια ουρά δημόσιας υπηρεσίας συνεχόμενες μέρες μέχρι να γίνει η δουλειά μας. Αν είσαι φοιτητής ή άνεργος γιατί να μην βγάλεις έτσι ένα χαρτζιλίκι; 

Δοκιμαστές οποιουδήποτε πράγματος που προσφέρει απόλαυση: Τον ξέρετε τον Ξαπλώπουλο; Ναι όντως υπάρχει δοκιμαστής στρωμάτων, δοκιμαστής μπισκότων, δοκιμαστής σοκολάτας, δοκιμαστής για κρέμες προσώπου, αθλητικά παπούτσια και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται κάποιος να δοκιμάσει κάτι πριν βγει στην αγορά.

 

Video Gamer: Η dream jobs για εφήβους και μεγαλύτερα παιδιά που τους αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια. Κάποιοι από αυτούς τα τραβάνε στο YouTube και πληρώνονται από διαφημίσεις και τις εταιρίες.

 

Επαγγελματίες Shoppers: Δεν αρέσουν σε όλες τις γυναίκες τα ψώνια μα το χειρότερο είναι ότι δεν έχουμε και όλοι τον απαιτούμενο χρόνο για να πάμε στις βιτρίνες να βρούμε τι θα φορέσουμε όταν είμαστε καλεσμένοι σε έναν γάμο ή βάπτιση αλλά και κάθε μέρα στη δουλειά μας. Φαντάσου ότι υπάρχουν άνθρωποι που η εικόνα τους είναι μέρος της δουλειάς τους και πρέπει να έχουν προσεγμένη εμφάνιση συνολικά αλλά δεν έχουν ούτε χρόνο, ούτε γούστο για να φτιάξουν την εικόνα που θέλουν. Βρίσκουν λοιπόν επαγγελματίες Αγοραστές, οι οποίοι σύμφωνα με τον σωματότυπό τους και το lifestyle τους, τους βρίσκει τα ρούχα και τα αξεσουάρ που τους χρειάζονται, χωρίς να χρειαστεί εκείνοι να κουνήσουν ούτε λίγο το δαχτυλάκι τους. 

Τόσο απλό! Εμένα δεν μου αρέσουν τα ψώνια, όμως μπορώ να αγοράσω τις υπηρεσίες του Shopper που θα φτιάξει το προφίλ μου και θα μου φτιάξει την γκαρνταρόμπα μου, στην οποία κατά καιρούς θα προσθέτω ή θα αφαιρώ κομμάτια ανάλογα με τις ανάγκες μου.

Ο άλλος μπορεί να ξημεροβραδιάζεται στα social media και ταυτόχρονα αν του αρέσει τόσο να βγάζει και χρήματα παράλληλα δημιουργώντας περσόνες που θα πίνουν νερό στο όνομα του οποιοδήποτε πληρώσει χρήματα για να έχει τους φαν της σελίδας του.

Μια ιδέα μπορεί να γεννηθεί είτε επειδή υπάρχει μια ανάγκη στους στους ανθρώπους εκεί έξω, είτε γιατί κάποιος άλλος το σκέφτηκε και έδειξε το δρόμο. Έχοντας νοοτροπία ανάπτυξης καταφέρνουμε τελικά να βγάλουμε τα χρήματά μας και να επιβιώσουμε κάνοντας αυτό που αγαπάμε.

Πηγή: ipop

Check Also

Τα 4 ζώδια που είναι γεννημένοι ηγέτες ….

Τα ζώδια που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα και είναι γεννημένοι ηγέτες είναι τέσσερα. Eίναι παθιασμένα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *