Αρχική / ----------SLIDER / Δίαιτα χαμηλή σε λίπος ή δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες;


Δίαιτα χαμηλή σε λίπος ή δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες;

Θέλετε να χάσετε βάρος; Μέσα στις γιορτές, με τόσους διατροφικούς πειρασμούς γύρω μας, αυτό είναι μάλλον δύσκολο, αλλά σας έχουμε καλά νέα για τον νέο χρόνο… Μία μικρής διάρκειας δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι πολύ καλύτερη από τις δίαιτες που είναι φτωχές σε λίπη, υποστηρίζουν ερευνητές της Mayo Clinic.
Οι επιστήμονες έβαλαν στο «μικροσκόπιο» πολλές από τις φτωχές σε υδατάνθρακες δίαιτες (οι οποίες κυκλοφορούν με διάφορα ονόματα- Atkins, Paleo, South Beach), σε 41 πειράματα και διαπίστωσαν ότι όσοι τις ακολουθούσαν έχαναν περίπου 1,2 -4,5 περισσότερα κιλά από εκείνους που ακολουθούσαν δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά.

“Το καλύτερο συμπέρασμα είναι ότι η συμμόρφωση σε μια σύντομη δίαιτα φτωχή σε υδατάνθρακες φαίνεται να είναι ασφαλής και μπορεί να σχετίζεται με απώλεια βάρους”, τόνισε η Δρ Heather Fields, επικεφαλής της μελέτης. “Η απώλεια αυτή είναι ωστόσο μικρή και αμφισβητούμενης κλινικής σημασίας, σε σχέση με μία δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά. Ενθαρρύνουμε τους ασθενείς μας να τρώνε πραγματικό φαγητό και να αποφεύγουν τις πολύ επεξεργασμένες τροφές, όπως το μπέικον, τα λουκάνικα και το ζαμπόν”, σημειώνει.




Μηχανισμοί επιβίωσης
Επειδή ωστόσο, όταν μειώνονται οι υδατάνθρακες τα άτομα καταναλώνουν περισσότερο κρέας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν περισσότερο από θάνατο από όλες τις αιτίες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, οι ερευνητές εξέτασαν κατά πόσο οι δίαιτες αυτές είναι ασφαλείς για την καρδιαγγειακή και τη μεταβολική υγεία.

Και βρήκαν ότι οι δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες ήταν αποτελεσματικές στην απώλεια βάρους, χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα γλυκόζης και στα επίπεδα χοληστερόλης.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση The Journal of the American Osteopathic Association.

Check Also

Είστε δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολόγιου: Ανοιξε η πλατφόρμα για φθηνό ρεύμα

Όσοι θέλουν να μάθουν εάν είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ή αν μπορούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *