Αρχική / ----SLIDER / Διάσημες σαλάτες απ’ όλο τον κόσμο…..


Διάσημες σαλάτες απ’ όλο τον κόσμο…..

Οι σαλάτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής κάθε ανθρώπου γιατί να χρησιμεύσουν ως ορεκτικό, ως ένα ελαφρύ σνακ, ή μπορεί να συνοδεύσουν ένα γεύμα.
Από την «Panzanella», την ιταλική σαλάτα με βάση το ψωμί μέχρι τη «Wurstsalat», τη γερμανική σαλάτα με λουκάνικα, ανακαλύψτε διαφορετικούς τύπους από όλο τον κόσμο. Φυσικά και η διάσημη ανά την υφήλιο «Ελληνική Χωριάτικη»…

Στην Ιταλία, αναμιγνύουν μπαγιάτικο ψωμί με λαχανικά για να δημιουργήσουν την κλασική σαλάτα Panzanella της Τοσκάνης.

Οι Iνδονήσιοι απολαμβάνουν τη σαλάτα gado-gado, που αποτελείται από διάφορα λαχανικά, αυγό και σος φυστικοβούτυρο.

Στον Λίβανο, η σαλάτα Tabbouleh είναι από τις πιο δημοφιλής. Βασίζεται στο πλιγούρι, το μαϊντανό και την ντομάτα.

Στη Φιλανδία τρώνε σαλάτα rosolli, που φτιάχνεται από πατάτες, καρότα, κρεμμύδια, μήλα και αγγουράκια ανακατεμένα με μια σάλτσα από κρέμα, ξύδι, ζάχαρη και αλάτι.

Οι Γάλλοι αγαπούν τη σαλάτα Nicoise, η οποία έχει σαν βασικά συστατικά τις πατάτες, τον τόνο, τα φασόλια και τις ελιές.

Στο Ισραήλ τρώνε μια σαλάτα, γνωστή και ως «αραβική σαλάτα», που είναι φτιαγμένη από ψιλοκομμένα λαχανικά, συνήθως ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι σε πολύ μικρά κομματάκια.

Η σαλάτα Larb είναι από το εθνικό πιάτο της Ταϊλάνδης και του Λάος. Αποτελείται από αλεσμένο κρέας (συνήθως κοτόπουλο ή χοιρινό κρέας), χόρτα, σάλτσα ψαριού και ρύζι.

Η παραδοσιακή σαλάτα της Γερμανίας είναι η Wurstsalat, που σημαίνει κυριολεκτικά «σαλάτα λουκάνικων» και φτιάχνεται από λουκάνικο με λευκό ξύδι, λάδι, κρεμμύδια, και κάποιες φορές μαρούλι.

Το Μεξικό φημίζεται για την σαλάτα με τα μαύρα φασόλια. Βασικά συστaτικά της, εκτός από τα φασόλια, είναι το καλαμπόκι, η κόκκινη πιπεριά και το κρεμμύδι.

Στη Ρωσία, τρώνε σαλάτα με ρέγγα. Το πιάτο έχει μια πικάντικη γεύση και αποτελείται από βραστά λαχανικά (όπως πατάτες, παντζάρια και καρότα), ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μαγιονέζα, μαζί με μια στρώση από πατζάρια.

Εμείς εδώ στην Ελλάδα, σαγηνεύουμε με ντοματούλα, αγγουράκι, κρεμμύδι, φέτα ελιές και… αγνό παρθένο ελαιόλαδο για «βούτες».

 

 

 

Check Also

Νέες αποκαλύψεις: Και τρίτο άτομο στη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο;

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο προκύπτουν από τη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *