Αρχική / ----------SLIDER / Διαρκούν οι καλοκαιρινοί έρωτες;


Διαρκούν οι καλοκαιρινοί έρωτες;

Έχουν τη δροσιά ενός κοκτέιλ, τις περισσότερες φορές όμως διαρκούν όσο και… το μαύρισμά μας. Οι καλοκαιρινοί έρωτες είναι πράγματι εποχικό φρούτο;
Το καλοκαίρι είναι περίοδος έντονης ερωτικής δραστηριότητας. Σε αυτό συντελούν οι χημικές αλλαγές που συμβαίνουν στον εγκέφαλό μας, οι ορμόνες που εκλύονται στις πιο υψηλές θερμοκρασίες και οι περισσότερες ώρες φωτός που προσφέρει η εποχή. Η διάθεση μας λοιπόν γίνεται ερωτική, έχουμε περισσότερη ενέργεια, κοιμόμαστε λιγότερο και βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για ταξίδια και νέες περιπέτειες.
Χάρη στις παραπάνω φυσιολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στον εγκέφαλό μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς και στην έκκριση δυο ακόμα ορμονών της βασοπρεσίνης και της οξυτοκίνης που είναι οι ορμόνες της αγάπης και της ανάγκης για κοινωνικούς δεσμούς, φαίνεται ότι αυτή την εποχή είμαστε πιο ευάλωτοι όχι μόνο να ερωτευθούμε αλλά και να αγαπήσουμε βαθιά.
Το καλοκαίρι όμως είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις παιδικές- εφηβικές μας μνήμες. Όταν οι γονείς μας, τελειώνοντας το σχολείο, μας πήγαιναν οικογενειακές διακοπές. Εκεί πολύ συχνά μπορεί να τύχαινε να γνωρίσουμε κάποιο αγόρι ή κορίτσι που μας άρεσε, κάναμε παρέα αλλά στο τέλος κάποιος έφευγε πρώτος και το ρομάντζο τελείωνε άδοξα.
Στην ενήλικη ζωή μας ίσως κουβαλάμε ένα υποσυνείδητο άγχος ότι η γνωριμία θα τελειώσει γρήγορα και ίσως έτσι γίνει τελικά! Τα σημαντικό είναι να το ζήσουμε όσο κρατήσει μένοντας αληθινοί και αυθεντικοί απέναντι στον άλλο και τον καλοκαιρινό έρωτα που μας ξύπνησε!
Οι σχέσεις του καλοκαιριού έχουν τις ίδιες πιθανότητες να επιτύχουν ή να αποτύχουν όπως και εκείνες που ξεκινάνε τις άλλες εποχές του χρόνου. Τη διαφορά στη διάρκεια την κάνει το άτομο και οι συναισθηματικές ανάγκες που έχει κάθε φορά κι όχι η εποχή.
Μπορεί η διάθεση για έρωτα να είναι μεγαλύτερη το καλοκαίρι, δε σημαίνει όμως ότι αυτό σηματοδοτεί και την επιτυχία ή αποτυχία μιας σχέσης.
Οι σκέψεις μας θα πρέπει να κατευθύνονται αυθεντικά στο αντικείμενο του έρωτά μας και η εκδήλωση του πραγματικού μας εαυτού θα πρέπει να είναι αυτή που θα σαγηνεύσει τον άλλο.
Εάν το συναίσθημα που ξυπνάει το καλοκαίρι είναι αμοιβαίο και αυθεντικό, θα κρατήσει, ο έρωτας όμως είναι ωραίος όλες τις εποχές και όταν μας συμβαίνει θα πρέπει να τον υποδεχόμαστε με ευγνωμοσύνη.
Πηγή :womannow

Check Also

Ο Απόλυτος Gadget Κουμπαράς που μετράει τα χρήματα….

Αποταμιεύστε όλα σας τα νομίσματα στον Απόλυτο Gadget Κουμπαρά! Ο μηχανισμός αυτόματου υπολογισμού δεν θα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *