Αρχική / ----------SLIDER / Χρησιμοποιείστε σωστά το ψυγείο σας


Χρησιμοποιείστε σωστά το ψυγείο σας

Γνωρίζατε πως κάθε τρόφιμο πρέπει να αποθηκεύεται σε συγκεκριμένες συνθήκες ;
Η αποθήκευση κάθε τροφίμου στις σωστές συνθήκες είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς καταπολεμά την ανάπτυξη των μικροβίων και προστατεύει από πιθανές αλλοιώσεις της ποιότητας που μπορούν να οδηγήσουν σε τροφικές δηλητηριάσεις.
Τα ράφια του ψυγείου είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να πιάνουν διαφορετικές θερμοκρασίες επομένως πρέπει να τοποθετείτε τα τρόφιμα, ανάλογα με τις ανάγκες τους στη σωστή θέση.
Τα επάνω ράφια στα οποία η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη τοποθετήστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς χρειάζονται σταθερή θερμοκρασία. Για παράδειγμα το να τοποθετούμε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου που ανοίγει συχνά είναι ένα συχνό λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι.
Στο μεσαίο ράφι που διατηρεί θερμοκρασία περίπου 5 βαθμών Κελσίου, μπορείτε να τοποθετείτε τα μαγειρεμένα φαγητά, τα τρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο και τα γλυκά σας.
Στα χαμηλότερα ράφια του ψυγείου μπορείτε να αποθηκεύετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας αλλά και τα ωμά κρέατα και ψάρια που καταψύχετε.
Συμβουλές
•στην πόρτα του ψυγείου που δε διατηρεί σταθερή θερμοκρασία γιατί ανοιγοκλείνει, τοποθετήστε αυγά, κύβους, μαργαρίνη και διάφορες σάλτσες
•μην αποθηκεύετε τρόφιμα χωρίς μεμβράνη ή τάπερ καθώς θα χαλάσουν πολύ πιο γρήγορα και το ψυγείο σας θα έχει άσχημες οσμές
•μην τοποθετείτε τρόφιμα μπροστά στην έξοδο του αέρα καθώς έτσι εμποδίζεται τη σωστή λειτουργία του ψυγείου
•για τον ίδιο λόγο μην φορτώνεται το ψυγείο με πολλά τρόφιμα καθώς έτσι παρεμποδίζετε τη ροή του αέρα
•καθαρίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα το ψυγείο σας και μην αφήνετε πάγο να συσσωρεύεται στο πίσω μέρος του
Πηγή :coocoo

Check Also

Τεστ ΠΑΠ: Στάλθηκαν τα πρώτα SMS για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Τα πρώτα SMS που ενημερώνουν τις γυναίκες που δικαιούνται δωρεάν τεστ ΠΑΠ εστάλησαν την Δευτέρα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *