Αρχική / ----------SLIDER / Χρήσιμες συμβουλές για τα καλλυντικά μας


Χρήσιμες συμβουλές για τα καλλυντικά μας

Όταν ένα καλλυντικό λήξει μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε; Ο ήλιος επηρεάζει τα καλλυντικά μας; Σε ποια θερμοκρασία μπορούμε να τα φυλάσσουμε; Μπορούμε να μοιραζόμαστε τα καλλυντικά μας;

 

Πως μπορούμε να αποφύγουμε τους κινδύνους των καλλυντικών;

-Δεν πρέπει να οδηγούμε και να βάζουμε καλλυντικά. Αυτό, όχι μόνον κάνει την οδήγηση επικίνδυνη, αλλά σε περίπτωση γρατσουνίσματος του βολβού του ματιού, μπορεί να μολυνθεί το τραύμα και να οδηγήσει ακόμη και σε τύφλωση.
 

– Δε μοιραζόμαστε τα καλλυντικά μας. Πάντα, χρησιμοποιούμε καινούριο εργαλείο (βουρτσάκι, σφουγγαράκι, βαμβάκι, κ.λπ.), όταν δοκιμάζουμε προϊόντα, σε καταστήματα καλλυντικών. Επιμένουμε οι πωλήτριες να καθαρίζουν τα καπάκια των συσκευασιών και τα χέρια τους, με οινόπνευμα, πριν χρησιμοποιήσουν τα καλλυντικά, στο δέρμα μας. Πολλές φορές, όταν η πωλήτρια μας μακιγιάρει, ακουμπάει τα εργαλεία του μακιγιάζ, στο καπάκι των συσκευασιών. Έτσι, μεταφέρονται βακτήρια, από το πρόσωπό μας, στο καπάκι και από το καπάκι, στο πρόσωπο του επόμενου πελάτη

.

-Δεν προσθέτουμε υγρό, σε ένα προϊόν, για να επαναφέρουμε την αρχική πυκνότητά του. Προσθέτοντας άλλα υγρά είναι πιθανόν, είτε να εισαχθούν βακτήρια, είτε αυτά να αναπτυχθούν, ανεξέλεγκτα.

 

– Σταματάμε, αμέσως, να χρησιμοποιούμε κάθε προϊόν, το οποίο μας προκαλεί αλλεργική αντίδραση.

 

-Πετάμε τα καλλυντικά, αν αλλάξει το χρώμα τους ή η μυρωδιά τους. Τα συντηρητικά των καλλυντικών αλλοιώνονται, με το χρόνο και ίσως να μην μπορούν να καταπολεμήσουν τυχόν βακτήρια.

 

– Εάν παρουσιαστεί κάποια μόλυνση, δε χρησιμοποιούμε κανένα μακιγιάζ και πετάμε όλα τα προϊόντα, που χρησιμοποιούσαμε, όταν πρωτοεμφανίστηκε.
 

– Διατηρούμε τα καλλυντικά, μακριά από τον ήλιο. Το φως και η ζέστη μπορεί να αλλοιώσουν τα συντηρητικά, που περιέχονται σ’ αυτά.

 

– Διατηρούμε τις συσκευασίες των καλλυντικών καλά κλειστές, όταν δεν κάνουμε χρήση.

 

– Δε χρησιμοποιούμε προϊόντα ομορφιάς, σε σπρέι, κοντά σε φωτιά, ή ενώ καπνίζουμε, γιατί μπορεί να υπάρξει ανάφλεξη. Τα σπρέι μαλλιών και οι πούδρες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη, στον πνεύμονα, αν εισπνέονται, καθημερινά.

 

-Δεν αφήνουμε τα καλλυντικά μας να σκονίζονται ή να γεμίζουν βρωμιά ή χώμα. Διατηρούμε τις συσκευασίες καθαρές.

 

-Τα καλλυντικά πρέπει να φυλάσσονται, σε θερμοκρασίες δωματίου. Τα καλλυντικά, που παραμένουν, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, σε ζεστά αυτοκίνητα, για παράδειγμα, είναι πιο ευαίσθητα, στην αλλοίωση των συντηρητικών τους.

 

-Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να διατηρούμε τα καλλυντικά, μακριά από παιδιά, καθώς αρκετές εκθέσεις έχουν συνδέσει τα καλλυντικά, με δηλητηριάσεις μικρών παιδιών.

 

-Ανάμεσα στα καλλυντικά, που, πιθανόν, έχουν μια ιδιαίτερα μικρή διάρκεια ζωής, είναι σίγουρα όλα τα “φυσικά προϊόντα”, που περιέχουν φυτικές ουσίες. Οι καταναλωτές πρέπει, απαραίτητα, να λαμβάνουμε, υπόψη μας, τον αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης βακτηρίων, σε προϊόντα, που περιέχουν φυσικά συντηρητικά, ή σε αυτά, που δεν περιέχουν καθόλου συντηρητικά. Οι ημερομηνίες λήξης είναι, απλά, “ενδεικτικές” και ένα προϊόν μπορεί να καταστεί ανασφαλές, πολύ πριν την ημερομηνία λήξης του, αν το προϊόν δεν έχει διατηρηθεί, σωστά. Προϊόντα, που διατηρούνται, σε ιδανικές συνθήκες, μπορεί να παραμείνουν κατάλληλα, για χρήση, ακόμα και μετά την ημερομηνία λήξης.

 

-Δε χρησιμοποιούμε το αντηλιακό, που μας περίσσεψε, από το προηγούμενο καλοκαίρι, έστω και αν δεν έχει περάσει η περίοδος διατηρησιμότητας, από την ημερομηνία, που ανοίξαμε τη συσκευασία. Τα αντηλιακά εκτίθενται, για ώρες, στον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίες. Επομένως, πετάμε, ότι δε χρησιμοποιήσαμε, στο τέλος του καλοκαιριού.

Πηγή: ΚΕ.Π.ΚΑ.

Check Also

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε μόλις μπαίνουμε στο σπίτι;

Σίγουρα αυτό που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων είναι να βγάλουμε τα παπούτσια μας και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *