Αρχική / ----------SLIDER / Χορτόσουπα βελουτέ για όλη την οικογένεια….


Χορτόσουπα βελουτέ για όλη την οικογένεια….

Κατεξοχήν πιάτο στα ευρωπαϊκά τραπέζια η χορτόσουπα δεν αγαπήθηκε πολύ στη χώρα μας. Θεωρείται μάλλον συνταγή για αρρώστους, ή κάτι νερόβραστο τέλος πάντων. Κι όμως, η χορτόσουπα, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει απολαυστική και νόστιμη σαν πρώτο πιάτο. Ιδανική για τη διατροφική της αξία, μοναδική ευκαιρία να φάμε τόσα λαχανικά μαζεμένα και χουχουλιάρικη για τις κρύες ημέρες. Ιδανικό πιάτο και για όσους προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους.
Υλικά
-2 πατάτες
-1 κολοκύθι
-1/2 πράσο
-1 μεγάλο κρεμμύδι
-2 καρότα
-6 φύλλα λάχανο
-2 τομάτες
-2-3 κλωνάρια σέλινο
-1/2 κούπα κόκκινο κρασί
-1/2 κούπα ελαιόλαδο
-4 κούπες ζεστό νερό
-αλάτι, πιπέρι
-κρουτόν

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε όλα τα λαχανικά με το ελαιόλαδο, εκτός από τις τομάτες, ώσπου να μαραθούν σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το κρασί και έπειτα από 2-3 λεπτά τις τομάτες, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν θέλουμε τη σούπα πιο αραιή, προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό, αφήνοντας τη σούπα να πάρει μια βράση ώστε να ενωθούν τα υλικά. Αν τη θέλουμε για κυρίως πιάτο προσθέτουμε 1/12 κούπα ζεστό νερό και ½ κούπα αστράκι ψιλό ή τραχανά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με κρουτόν.

Check Also

Πολύ σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

  Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει η Μαρινέλλα, η οποία νοσηλεύεται στην εντατική, μετά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

-----------------------------------------

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

-----------------------------------------