Αρχική / ----SLIDER / Άβολες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στο πρώτο ραντεβού….


Άβολες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στο πρώτο ραντεβού….

Ναι, είναι κάπως άβολες και ναι, είναι κάπως προσωπικές. Είναι, όμως, αρκετά ενδιαφέρουσες και σε βοηθούν να καταλάβεις με ποιον/α έχεις να κάνεις.

Τον καιρό τον βλέπετε, δεν χρειάζεται να τον συζητήσετε. Η συζήτηση σχετικά με το πού δουλεύετε θα εξαντληθεί λογικά σε πέντε μόλις λεπτά. Οι συζητήσεις οι οποίες αφορούν τις προτιμήσεις σας σε ταινίες, μουσική και χόμπι μπορούν να έρθουν σε δεύτερη μοίρα. Αυτά είναι τα βασικά που πρέπει να ρωτήσεις:Φτιάχνεις το κρεβάτι σου το πρωί;

Είναι τόσο απλή ερώτηση και φανερώνει τόσα πολλά. Βάσει της ερώτησης μπορείς να βγάλεις διάφορα συμπεράσματα: αν σου απαντήσει ότι είναι το πρώτο πράγμα που κάνει με το που ξυπνήσει, πιθανόν έχεις να κάνεις με ένα άτομο που του αρέσει η τάξη. Έπειτα μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για το αν στο ραντεβού σου αρέσει να ζει σε γρήγορους ή αργούς ρυθμούς και το κατά πόσο είναι πρωινός τύπος.

Διαβάζεις κριτικές ή αποφασίζεις με το ένστικτο;

Θα έχεις συναντήσει ανθρώπους στη ζωή σου οι οποίοι είναι αυθόρμητοι και πηγαίνουν να δουν μία ταινία ή κλείνουν ξενοδοχεία, χωρίς να κοιτάξουν ούτε μία κριτική. Ταυτόχρονα, υπάρχουν κι εκείνοι που θέλουν να μελετήσουν κριτικές από 5 διαφορετικές ιστοσελίδες και μετά να αποφασίσουν αν θα αγοράσουν αυτό το usb στικάκι. Αν ανήκετε και οι δύο στα άκρα, είναι πολύ πιθανό η συμβίωση να είναι δύσκολη.

Τι σε εκνευρίζει περισσότερο;

Είναι προφανές γιατί αυτή η ερώτηση είναι ζωτικής σημασίας. Έστω ότι σου απαντάει ότι σιχαίνεται τα άπλυτα στο νεροχύτη και εσένα δεν σε ενδιαφέρει καθόλου τι συμβαίνει στο νεροχύτη μέχρι να αρχίζει να ξεχειλίζει. Ίσως να φαντάζεσαι ήδη πώς θα εκτυλιχθεί αυτός ο τσακωμός σε ένα χρόνο από τώρα.

Πόσο συχνά μιλάς με τους δικούς σου;

Δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, υπάρχουν απλώς τρομακτικές απαντήσεις. Αν, λόγου χάρη, σου απαντήσει ότι οι γονείς του/ης είναι και θα είναι η προτεραιότητά σου, κάτι τέτοιο πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις. Από την άλλη, η κακή σχέση με τους γονείς, ορισμένες φορές είναι ένδειξη ανθρώπου ο οποίος δεν ξέρει πώς να συμβιβάζεται με καταστάσεις – μετά τα 30, για την ψυχική τους ηρεμία οι άνθρωποι καλό είναι να αποδέχονται τους γονείς τους όπως είναι.Τι γνώμη έχεις για το…;

Βρες μία εντελώς παράξενη ερώτηση, η οποία να είναι σχετικά δύσκολη. Για παράδειγμα «τι γνώμη έχεις για τις εκτρώσεις;» . Πρώτον, θα δώσεις στον συνομιλητή σου την ευκαιρία να μιλήσει για πιο βαθιές σκέψεις του, αντί για το πού δουλεύει. Δεύτερον, αν είσαι καλός ακροατής, αυτή είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να το αποδείξεις.

Μίλησε μου για το χειρότερο ραντεβού που έχεις βγει ποτέ

Είναι απλό: αν το ραντεβού πάει καλά και κάνεις αυτήν την ερώτηση, θα διαπιστώσεις α. αν νιώθει άνετα να ανοιχτεί και β. κατά πόσο το ραντεβού σας μοιάζει με το χειρότερο που σου αφηγήθηκε.

Πώς έληξε η τελευταία σου σχέση;

Κι εδώ ο λόγος είναι απλός. Πόσο ευθυνόφοβος/η είναι; Βγάζει αντικειμενικά συμπεράσματα; Αν δεν συνέβη κάτι ακραίο στη σχέση τους, έχει την αξιοπρέπεια να μην εκθέσει έναν άνθρωπο με τον οποίο ίσως και να πέρασαν αρκετό χρόνο μαζί;

Αν κέρδιζες 20 εκατομμύρια, πώς θα τα ξόδευες;

Υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι θα σου απαντούσαν «σε ταξίδια» και υπάρχουν κι αυτοί που θα σου απαντούσαν «σε επενδύσεις». Δεν είναι δουλειά μας να κρίνουμε τι είναι σωστό. Εσύ ξέρεις όμως ποια από τις δύο περιπτώσεις σου ταιριάζει.

Αν έμενες στην Ιστορία, για ποιον λόγο θα ήθελες να σε θυμούνται;

Αφενός είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα ερώτηση, άσχετα με την απάντηση που θα λάβεις και αφετέρου θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι σημαίνει ηθική για εκείνον ή τι θεωρεί σημαντικό στη ζωή το άτομο που βγήκες.Είσαι παντρεμένος/-η;

Άσε τις ντροπές κατά μέρος και βρες το θάρρος να κάνεις αυτή τη σημαντική ερώτηση. Η απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη, όχι «είναι περίπλοκο» ή «είμαστε σε διάσταση»· τέτοιες απαντήσεις είναι διφορούμενες. Αν σου πει ότι βρίσκεται σε διάσταση, οφείλει να συμπληρώσει κάτι όπως «περιμένουμε να βγει το διαζύγιο» ή να απαντήσει απλώς ότι είναι ελεύθερος/η χωρίς να σου εξηγήσει το παρασκήνιο, το οποίο δεν σε ενδιαφέρει κιόλας στο πρώτο ραντεβού. Κάνοντας μία τέτοια ερώτηση, θα πάρεις μία ιδέα από το πόσο έτοιμος/η είναι για να ξεκινήσει κάτι σοβαρό.

Πηγή: Brightside

Check Also

Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο και καλύτερα;

Όλοι γνωρίζουμε πως οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άνδρες, ενώ παρουσιάζουν και λιγότερα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *