Αρχική / ----SLIDER / Αντικείμενα που μπορείτε να ανακυκλώσετε


Αντικείμενα που μπορείτε να ανακυκλώσετε

– Λάμπες – Δεν τις πετάμε στον μπλε κάδο. Όταν πάμε να αγοράσουμε νέες λάμπες αφήνουμε τις παλιές στο κατάστημα για ανακύκλωση.
-Διαφημιστικά φυλλάδια – Όσα δε σας ενδιαφέρουν τα ανακυκλώνετε. Μπορείτε όμως να ενημερώνεστε για τις αλλαγές τους μέσα από τις ιστοσελίδες τους ή να εγγραφείτε στο newsletter τους και να ζητήσετε να μη σας στέλνουν φυλλάδια με το ταχυδρομείο.
-Μελάνια και τόνερ – Μπορείτε να τα ανακυκλώνετε στους ειδικούς κάδους που υπάρχουν σε καταστήματα που τα πουλάνε. Επίσης κάποιες εταιρίες κάνουν έκπτωση όταν κατά την αγορά σας τους επιστρέφεται άδεια μελάνια.

-Κουτιά πίτσας – Μπορείτε να τα πετάξετε αρκεί να μην είναι πολύ λερωμένα με λάδια αλλιώς καλύτερα να μην τα πάτε για ανακύκλωση.
-Λάδι μαγειρέματος – Μην το χύνετε στην αποχέτευση αλλά στους ειδικούς κάδους συλλογής που υπάρχουν σε μεγάλα super market.
-Φάρμακα – Όσα έχουν λήξει ή δεν τα χρειάζεστε πλέον επιστρέψτε τα στο φαρμακοποιό σας. Ορισμένα είδη, αν δεν έχουν λήξει, μπορείτε να τα δώσετε για χρήση από ανθρωπιστικές οργανώσεις . Πάντως μην τα πετάτε στα σκουπίδια διότι μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα.
-Πλαστικά καπάκια από συσκευασίες – Μαζέψτε και στείλτε τα στον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας, ο οποίος τα πουλά σε εταιρεία ανακύκλωσης και με τα έσοδα αγοράζει αναπηρικά αμαξίδια σε άτομα με κινητικά και οικονομικά προβλήματα.

Check Also

Πώς να τον διώξεις ευγενικά από το σπίτι σου…..

Έχουμε προτάσεις για να διώξεις κάποιον από το σπίτι σου, χωρίς να χαλάσετε τις καρδιές …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *