Αρχική / ----------SLIDER / Αντικείμενα που μπορείτε να ανακυκλώσετε


Αντικείμενα που μπορείτε να ανακυκλώσετε

– Λάμπες – Δεν τις πετάμε στον μπλε κάδο. Όταν πάμε να αγοράσουμε νέες λάμπες αφήνουμε τις παλιές στο κατάστημα για ανακύκλωση.
-Διαφημιστικά φυλλάδια – Όσα δε σας ενδιαφέρουν τα ανακυκλώνετε. Μπορείτε όμως να ενημερώνεστε για τις αλλαγές τους μέσα από τις ιστοσελίδες τους ή να εγγραφείτε στο newsletter τους και να ζητήσετε να μη σας στέλνουν φυλλάδια με το ταχυδρομείο.
-Μελάνια και τόνερ – Μπορείτε να τα ανακυκλώνετε στους ειδικούς κάδους που υπάρχουν σε καταστήματα που τα πουλάνε. Επίσης κάποιες εταιρίες κάνουν έκπτωση όταν κατά την αγορά σας τους επιστρέφεται άδεια μελάνια.

-Κουτιά πίτσας – Μπορείτε να τα πετάξετε αρκεί να μην είναι πολύ λερωμένα με λάδια αλλιώς καλύτερα να μην τα πάτε για ανακύκλωση.
-Λάδι μαγειρέματος – Μην το χύνετε στην αποχέτευση αλλά στους ειδικούς κάδους συλλογής που υπάρχουν σε μεγάλα super market.
-Φάρμακα – Όσα έχουν λήξει ή δεν τα χρειάζεστε πλέον επιστρέψτε τα στο φαρμακοποιό σας. Ορισμένα είδη, αν δεν έχουν λήξει, μπορείτε να τα δώσετε για χρήση από ανθρωπιστικές οργανώσεις . Πάντως μην τα πετάτε στα σκουπίδια διότι μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα.
-Πλαστικά καπάκια από συσκευασίες – Μαζέψτε και στείλτε τα στον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας, ο οποίος τα πουλά σε εταιρεία ανακύκλωσης και με τα έσοδα αγοράζει αναπηρικά αμαξίδια σε άτομα με κινητικά και οικονομικά προβλήματα.

Check Also

Χρόνιος πόνος στο στομάχι στα παιδιά: Ποια είναι η πιο κοινή αιτία;

 Είναι δύσκολο να διαγνωστεί και να θεραπεύσει την πιο κοινή αιτία μακροχρόνιου κοιλιακού πόνου σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *