Αρχική / ----------SLIDER / Α, ρε θεία…. επαναστάτρια!


Α, ρε θεία…. επαναστάτρια!

H θεία μου η κυρά Μαριγώ, είναι πολιτι-
κοποιημένο άτομο, είχε πάει μικρή σε όλες τις παρελάσεις και σήμερα της παρακολουθεί ανελλιπώς από την ΕΡΤ 1 που, παρ’ όλο έχει και συνδρομητική (OTE TV), αυτό είναι το κανάλι που ….. λέει πάντα την αλήθεια . Είναι Χριστιανή ορθόδοξη, τακτική
στην εκκλησία από μικρή που πήγαινε κατηχητικό και έπαιρνε και εικονίτσες βραβεία. Είναι καλή νοικοκυρά με τα σεμενάκια της στα καλοξεσκονισμένα τραπεζάκια, τα πλεκτά της που γράφουνε ιστορία, το υπέροχο λαδερό φαγητό της, πάντα τίγκα στη λαδίλα , «μην νομίζουν ότι το τσιγκουνευόμαστε», τα συρτάρια της μοσχοβολάνε λεβάντα στα φρεσκοσιδερωμένα ρούχα, ακόμα και τα εσώρουχα σιδερώνει για να μην… έχουν μικρόβια.

Καλή σύζυγος, ακόμα και ….. καμιά στραβή αν έκανε ο, πολλά βαρύς, θείος Απόστολος «σήκωνε την ποδιά της και το έκρυβε από κάτω» όπως της είχε πει η πεθερά της γιατί στην δική τους εποχή ότι χάλαγε το επισκευάζανε δεν το πετάγανε. Όταν άκουσε για το διαζύγιο της κόρης της, της ξαδέρφης Τούλας, φώναξε τον παπά της ενορίας για ευχέλαιο…. Ε, αυτή η γυναίκα, που ποτέ δεν «έκαψε το σουτιέν», αυτή η γυναίκα που ακούει για μίζες και κλοπές και… κάνει το σταυρό της «μακριά από μας», αυτή η γυναίκα στα 78 της χρόνια, τσακώθηκε με τον θείο Απόστολο, τον άντρα της, πήρε τα φρεσκοπλυμένα και φρεσκοσιδερωμένα ρούχα της ατάκτως ερρυμένα σε πλαστικές σακούλες του σούπερ μάρκετ και πήγε στην χωρισμένη κόρη της αποφασισμένη να χωρίσει κι αυτή. Και αυτή η γυναίκα έχασε της ισορροπίες της όταν ο πολλά βαρύς άντρας της τόνισε η Γερμανία είναι η χώρα που θέλει το καλό μας και πρέπει να σεβόμαστε πως ότι κάνει το κάνει για να μας σώσει….

Check Also

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Γιώργου Λιάγκα και του Πρωινού θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αύριο, Παρασκευή…..

Mάλιστα η ίδια μιλώντας στην Espresso ξεκαθάρισε:«Το έχω πει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις μου, το …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *