Αρχική / ----------SLIDER / 5 κόλπα για να τρώνε τα παιδιά λαχανικά…..


5 κόλπα για να τρώνε τα παιδιά λαχανικά…..

Όλοι ξέρουμε πόσο θρεπτικά και αναγκαία είναι τα λαχανικά για την καλή υγεία των παιδιών μας. Πόσα όμως παιδάκια στην πραγματικότητα τρώνε λαχανικά;
Σύμφωνα με έρευνα, 1 στα 4 μωρά 6-11 μηνών και 1 στα 5 ενός με δύο ετών δεν είχαν φάει καθόλου λαχανικά τη μέρα της έρευνας. Μάλιστα αποδείχτηκε ότι όχι μόνο τα περισσότερα παιδιά δεν τρώνε λαχανικά αλλά καταναλώνουν και πολλές ανθυγιεινές τροφές.Πώς θα κάνουμε όμως τα παιδιά μας να τρώνε περισσότερα λαχανικά σε καθημερινή βάση;
Είναι σημαντικό να λειτουργούμε εμείς ως πρότυπο για τα παιδιά μας. Όταν στο τραπέζι δεν λείπει ποτέ η σαλάτα, όταν συνοδεύουμε τα πιάτα μας με λαχανικά, και πραγματικά απολαμβάνουμε να τα τρώμε, το παιδί μαθαίνει από νωρίς σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και σωστής διατροφής.
Παρουσιάστε τα λαχανικά έξυπνα.
Φτιάξτε ωραία στικ που μπορούν να τσιμπάνε όταν πεινάνε, μαγειρέψτε μπιφτέκια λαχανικών, φτιάξτε ζυμαρικά με σος λαχανικών, ψήστε λαχανικά και βάλτε τα σε καλαμάκια σαν σουβλάκι.
Μην πείθετε τον εαυτό σας και εγκαταλείπετε την προσπάθεια λέγοντας “το παιδί μου δεν αγαπά τα λαχανικά”. Μπορεί να μην συμπαθεί κάποιο είδος αλλά σίγουρα θα υπάρχουν λαχανικά που του αρέσουν πολύ. Αρκεί να τα δοκιμάσει για να το μάθετε.
Πηγαίνετε στην λαϊκή μαζί με τα παιδιά σας, διαλέξτε μαζί τα λαχανικά, βάλτε τα να τα πιάσουν, να τα μυρίσουν, να γεμίσουν τη σακούλα.
Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει πριν τα σερβίρετε.
Ένα μπρόκολο μπορεί να γίνει ένα δεντράκι, μια κόκκινη κομμένη πιπεριά μπορεί να γίνει μια καρδιά, λίγα φύλλα μαρουλιού να παρουσιαστούν ως φόρεμα…Στο βιβλίο της Μαρίας Χολέβα “Στη Χώρα των Λαχανικών” (εκδόσεις Διόπτρα) θα βρείτε 30 υπέροχα πιάτα γεμάτα φαντασία για να πάρετε ιδέες για τα δικά σας fun food!

Check Also

Η Αίθρα Λυκουρέζου απαντά για τον πατέρα της….

Μέσα από βίντεο το Tik Tok η Αίθρα Λυκουρέζου απαντά για τον πατέρα της, τον …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js