Αρχική / ----------SLIDER / 5 Ευγενικές φράσεις για να αντιμετωπίσεις έναν αγενή άνθρωπο……


5 Ευγενικές φράσεις για να αντιμετωπίσεις έναν αγενή άνθρωπο……

Απευθύνομαι σε ανθρώπους “παλιάς κοπής” που θέλουν, ακόμα και σήμερα, να είναι ευγενικοί.
Όσο ευγενική και καλή να είσαι και να αποφεύγεις τις εντάσεις, σίγουρα θα συναντήσεις μόνιμα αγενείς ανθρώπους. Είτε αυτό είναι στο σούπερ μάρκετ, είτε στη δουλειά, είτε στην οδήγηση. Τις περισσότερες φορές δε μας πειράζει γιατί πολύ απλά έχουμε μάθει να μη δίνουμε σημασία σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί πραγματικά δεν αξίζει να χαλάσουμε τη μέρα μας για αυτούς.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν μια τέτοια συμπεριφορά προκύπτει από ανθρώπους που δεν περιμέναμε; Πως αντιμετωπίζεις έναν αγενή άνθρωπο όταν αυτός είναι ο σύντροφος σου, ο κολλητός σου,η αδερφή σου, οι γονείς σου; Η αλήθεια είναι ότι δε θα βγάλει πουθενά αν ξεκινήσεις και εσύ την επίθεση. Το τρικ είναι να μιλήσεις ήρεμα και ευγενικά. Τι να πεις;Πες ευχαριστώ
Και αφού σου έχει σύρει τον εξάψαλμο, πες «σε ευχαριστώ για όσα μου είπες» και απομακρύνσου. Ένας αγενής άνθρωπος έχει στόχο μόνο να σε υποβαθμίσει και να σε κάνει να νιώσεις άσχημα, έτσι ώστε να νιώσει εκείνος καλύτερα. Λέγοντας ένα απλό ευχαριστώ και αποχωρώντας του έχεις αφαιρέσει αυτόματα την εξουσία που πίστευε ότι έχει.

Τι περιμένεις να σου απαντήσω σε αυτό;
Τι πρέπει να σου απαντήσω; Τι θέλεις να σου απαντήσω σε αυτό που μου λες; Μια τόσο απλή απάντηση μπορεί να κάνει έναν αγενή άνθρωπο να τα χάσει. Αυτό που περιμένει είναι να αντιδράσεις αντίστοιχα άσχημα για να μπορέσει να συνεχίσει την παράνοια του. Όταν όμως ρωτήσεις τι θέλει να απαντήσεις για να νιώσει καλύτερα, δε θα ξέρει να σου απαντήσει. Αυτό συμβαίνει ουσιαστικά γιατί απλά θέλει να πληγώσει και όχι κάτι παραπάνω.

Γιατί το λες αυτό;
Ρωτώντας γιατί σου μιλάει ο άλλος έτσι, του δείχνεις ότι καταλαβαίνεις την οργή του, ότι δε σου αρέσει που ξεσπάει πάνω σου και ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι να μάθεις για το τι νιώθει. Είναι από τους καλύτερους τρόπους για να μπορέσει και το ίδιο το άτομο να εντοπίσει την πραγματική αιτία που συμπεριφέρεται έτσι και να αναγνωρίσει τα συναισθήματα που τον στρεσάρουν τόσο. Κατόπιν θα είναι πιο εύκολο να τα διαχειριστεί.

Γιατί είσαι τόσο αρνητικός/η;
Συχνά έναν αγενής άνθρωπος προσπαθεί να σε κάνει θύμα των αρνητικών συναισθημάτων του. Ρώτησε τον γιατί υπάρχει τόσος αρνητισμός και γιατί έχει αυτή την ανάγκη να γίνεται τόσο αγενής με τους άλλους. Προσπάθησε να τον κάνεις να περιστραφεί αυτή η αρνητικότητα γύρω από τον ίδιο του τον εαυτό και όχι γύρω σου, έτσι ώστε να μπορέσει να δουλέψει με το συναίσθημα του αυτό.

Θα τα πούμε αύριο
Τις περισσότερες φορές ό,τι και να πεις χτυπάς σε τοίχο. Δε θέλει να ακούσει και το μόνο που θέλει είναι να σε ξεσκίσει ψυχολογικά. Σε αυτή την περίπτωση βάλε όριο. Γιατί πραγματικά δεν χρωστάς σε τίποτα να σε κάνει κάποιος να νιώθεις έτσι. Πες θα μιλήσουμε αύριο.


Φυσικά ένα αγενές άτομο θα γίνει ακόμα πιο έξαλλο μιας και δεν το αφήνεις να ξεσπάσει πάνω σου. Ότι και να σου πει ή σου στείλει μετά μην απαντήσεις. Θα μιλήσετε αύριο που  θα έχει ηρεμήσει- και αν δεν έχει ηρεμήσει θα μιλήσετε μεθαύριο.

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js