Αρχική / ----------SLIDER / 3 κατηγορίες φίλων που σε κάνουν θύμα τους


3 κατηγορίες φίλων που σε κάνουν θύμα τους

Όταν η αγνή φιλία μετατρέπεται σε στυγνή εκμετάλλευση.
Έχοντας πλέον μεγαλώσει αρκετά και έχοντας γνωρίσει πολύ κόσμο, βάζω πάντα μπροστά το ένστικτό μου στο ποιος είναι φίλος μου ή όχι. Με ποιον θέλω να κάνω παρέα, χωρίς να χαραμίζω τον πολύτιμο χρόνο μου. Απλά.

Δεν είναι όμως μόνο ένστικτο. Είναι πιο πολύ απαύγασμα εμπειριών. Είναι που την έχω πατήσει και είπα πια να το αποφύγω όσο μπορώ.
Ναι, έχω να σου πω πολλά για τις φιλίες. Και σίγουρα υπάρχουν οι «φίλοι» που θα σε προσεγγίσουν για να σε εκμεταλλευτούν. Να σου φάνε τα λεφτά; Δεν εννοώ αυτό. Ευτυχώς δεν έχουμε λεφτά οπότε δεν ανησυχούμε για αυτό. Μπορεί όμως να σου φάνε την ψυχική ισορροπία που εδώ που τα λέμε, στον κόσμο τούτο είναι όλα τα λεφτά.
Υπάρχουν 3 τύποι φίλων που πιθανόν έχεις γνωρίσει ή θα βρεθούν στον δρόμο σου και απλά αναζητούν ένα θύμα:
1. Παίρνουν από την αρχή το πάνω χέρι στη σχέση σας και καθορίζουν σχεδόν τα πάντα γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα. Οπότε αναγκαστικά εσύ ακολουθείς, άβουλα και αδιαμαρτύρητα.
2. Με τον τρόπο τους σε κάνουν να τους έχεις ανάγκη ή να μοιράζεσαι μαζί τους σημαντικές στιγμές στην καθημερινότητά σου, σε σημείο που να μην μπορείς να λειτουργήσεις αυτόνομα.

3. Δείχνουν συνεχώς τόσο ευάλωτοι, τόσο αδύναμοι, τόσο ριγμένοι που αποζητούν τη βοήθειά σου. Και εσύ είσαι πάντα εκεί για αυτούς, εκείνοι όμως δεν είναι ποτέ δίπλα σου. Γιατί εσύ είσαι οκ, δεν έχεις ανάγκη.
Συμπέρασμα; Όσο πιο γρήγορα αναγνωρίσεις αυτούς τους τύπους φίλων, τόσο το καλύτερο ώστε να απομακρυνθείς γρήγορα από κοντά τους.
Εκτός κι αν νιώθεις ότι αυτό είναι που αξίζεις. Να είσαι ένα θύμα, διαθέσιμη πάντα προς εκμετάλλευση. Ή μήπως ανήκεις εσύ σε έναν από αυτούς τους τρεις τύπους;
Πηγή : helpful

Check Also

Ο Απόλυτος Gadget Κουμπαράς που μετράει τα χρήματα….

Αποταμιεύστε όλα σας τα νομίσματα στον Απόλυτο Gadget Κουμπαρά! Ο μηχανισμός αυτόματου υπολογισμού δεν θα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *