Αρχική / ----------SLIDER / 10 “υγιεινές” συνήθειες που πρέπει να “κόψετε” το 2017


10 “υγιεινές” συνήθειες που πρέπει να “κόψετε” το 2017

Όλοι έχουμε κάποιες συνήθειες που θεωρούμε υγιεινές, συνήθειες στις οποίες “επιμένουμε” επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι μας κάνουν καλό. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες από αυτές.

Τρώμε μόνο τροφές με χαμηλά λιπαρά
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 50.000 γυναικών, οι μισές από τις οποίες ακολουθούσαν μία δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά, έδειξε ότι όσες απέφευγαν τα λίπη δεν είχαν τελικά μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, του εντέρου ή για καρδιαγγειακή νόσο.
Επίσης, δεν φαίνεται να τις βοήθησε, ούτε στην απώλεια βάρους.

Χρησιμοποιούμε τον ΔΜΣ για να κρίνουμε αν είμαστε υγιείς
Ο Δείκτης Μάζας Σώματος από μόνος του δεν αρκεί για να μας δώσει πληροφορίες για την υγεία και την ευεξία μας. Η “αδυναμία” του έγκειται στο ότι δεν μπορεί να μετρήσει το ποσοστό λίπους σο σώμα και στο ότι δεν μετρά την περιφέρεια της μέσης, που αποτελεί δείκτη για τη μελλοντική εμφάνιση ασθενειών, όπως η καρδιαγγειακή νόσος και ο διαβήτης τύπου ΙΙ.
Αποφεύγουμε τη γλουτένη
Αν δεν ανήκουμε στο 1% του πληθυσμού που πάχει από κοιλιοκάκη, τότε δεν έχουμε κανένα λόγο να βγάλουμε τη γλουτένη από τη διατροφή μας.

Πίνουμε χυμούς
Όταν στίβουμε έναν χυμό, απομακρύνουμε τις φυτικές του ίνες, που πέρα από το γεγονός ότι συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, μας βοηθούν να αισθανόμαστε κορεσμό για μεγαλύτερο διάστημα.

Τρώμε τα ασπράδια των αυγών και όχι ολόκληρο το αυγό
Όταν κάποτε διατροφολόγοι ενοχοποίησαν το αυγό, και κυρίως τον κρόκο του, για την αύξηση της χοληστερόλης, πολλοί λάτρεις της συγκεκριμένης τροφής άρχισαν να τρώνε τα ασπράδια και να πετάνε τους κρόκους. Νεώτερες έρευνες ωστόσο έχουν δείξει ότι για την πλειοψηφία των ανθρώπων, η χοληστερίνη των τροφών δεν έχει επίδραση στις τιμές των αιματολογικών τους εξετάσεων.

Κρατάμε την ανάσα μας όταν κάποιος φτερνίζεται ή βήχει μπροστά μας
Όταν οι γύρω μας φτερνίζονται ή βήχουν χωρίς να βάζουν μπροστά το χέρι τους, τα βακτήρια εισέρχονται στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 50-200 μίλια ανά ώρα. Αν είμαστε κοντά, το να κρατήσουμε την ανάσα μας δεν θα σας εμποδίσει τα μικρόβια να …προσγειωθούν στο στόμα, τη μύτη ή τα μάτια μας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι βλεννογόνοι των ματιών και της μύτης αποτελούν πύλες εισόδου των μικροβίων στον οργανισμό!

Παίρνουμε υπερβολική ποσότητα βιταμίνης C για να αποφύγουμε τα κρυολογήματα
Ενώ μικρή ποσότητα βιταμίνης, μπορεί να ενισχύει στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, η υπερβολική λήψη της μπορεί να προκαλέσει διάρροια, ναυτία, εμετό, παλινδρόμηση ή ονοκέφαλο. Το ανώτατο όριο λήψης είναι 2000mg την ημέρα.

Ακολουθήσαμε μια δίαιτα αποτοξίνωσης
Κανείς δεν χρειάζεται αποτοξίνωση. Ο οργανισμός μας έχει ένα υποδειγματικό σύστημα απομάκρυνσης των βλαβερών ουσιών- είναι το ήπαρ και οι νεφροί μας.

Αποφεύγουμε τον φούρνο μικροκυμάτων
Όλοι έχουμε ακούσει τις φήμες που λένε ότι αν ζεσταίνουμε το φαγητό στον φούρνο των μικροκυμάτων, του στερούμε τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του. Ευτυχώς, αυτός ο ισχυρισμός είναι τελείως αβάσιμος. Τα θρεπτικά συστατικά που θα καταστραφούν με το ζέσταμα, θα καταστραφούν είτε χρησιμοποιήσετε φούρνο μικροκυμάτων, είτε και απλό φούρνο.

Χρησιμοποιούμε καθίσματα μιας χρήσης στις δημόσιες τουαλέτες
Ιοί όπως ο HIV και ο ιός του έρπητα, είναι ιδιαιτέρως εύθραυστοι. Δεν επιβιώνουν έξω από το ανθρώπινο σώμα. Επομένως, αν καθίσουμε σε μια δημόσια τουαλέτα, πολύ δύσκολα θα κολλήσουμε κάτι. Έχουμε άλλωστε την επιδερμίδα μας, που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο για την είσοδο ιών στον οργανισμό (αρκεί να μην έχουμε κάποιο κόψιμο ή ανοιχτό τραύμα).

Check Also

Η Αίθρα Λυκουρέζου απαντά για τον πατέρα της….

Μέσα από βίντεο το Tik Tok η Αίθρα Λυκουρέζου απαντά για τον πατέρα της, τον …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js