Αρχική / -----Ροή θεμάτων / 10 πράγματα που δεν πρέπει η πεθερά να λέει στη νύφη…..


10 πράγματα που δεν πρέπει η πεθερά να λέει στη νύφη…..

Σα να αδυνάτισε ο γιος μου. Δεν τρώτε;»: υπονοώντας ότι δεν τον ταΐζεις καλά και ότι πρέπει να πηγαίνει στη «μανούλα» πιο συχνά. Μην απορήσεις εάν αρχίσει τις επισκέψεις με τάπερ στο σπίτι. Οι κακές πεθερές απολαμβάνουν όσο τίποτε άλλο να υποτιμούν τις μαγειρικές σου ικανότητες.

«Ήταν δικός μου πριν γίνει δικός σου»: ας της εξηγήσει κάποιος ότι δεν είστε η μαμά του αλλά η γυναίκα του, η σύντροφός του. Ωραία σεβόμαστε το γεγονός ότι τον μεγάλωσε αλλά μην υπερβάλουμε κιόλας!

Πώς να τακτοποιείς το σπίτι: πώς να μαγειρέψεις, πώς να καθαρίσεις, που να βάλεις τα έπιπλα, που να βάλεις τα πιάτα, πώς να πλένεις τα ρούχα.

«Δεν θα άφηνα ποτέ το δικό μου παιδί να το κάνει αυτό»: μπορεί να είναι το φαγητό που άφησε το βλαστάρι σας στο πιάτο, ο χαμός που έκανε στο σαλόνι παίζοντας, ή οτιδήποτε κάνουν τα παιδιά στο σπίτι. Εξηγήστε της ότι πριν 30, 40 χρόνια τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Και εν πάση περιπτώσει δικός σας είναι το παιδί ότι θέλετε κάνετε.


«Το μωρό ηρέμησε με το που έφυγες»: εννοώντας ότι είσαστε άχρηστη μάνα σε αντίθεση με την ικανή, έμπειρη γιαγιά.

Να συζητάει παρουσία σας για προηγούμενες κοπέλες του άντρα σας στο στυλ «θυμάσαι αγάπη μου την τάδε με το θεσπέσιο σώμα που όλοι ήθελαν να είναι μαζί της και αυτή δεν είχε μάτια για άλλον εκτός από εσένα; Την είδα εχτές και δεν έχει αλλάξει καθόλου. Σου στέλνει χαιρετίσματα». Η κακιά πεθερά φυσικά θα επιλέξει να χτυπήσει τη στιγμή που εσείς έχετε ξενυχτήσει με το μωρό, έχετε ξεχάσει από την κούραση να πάτε κομμωτήριο, είσαστε έγκυος και έχετε πάρει τα κιλάκια σας.

Αγαπητές πεθερές μην αναφέρεστε στην εξωτερική εμφάνιση της νύφης. Εάν επιθυμείτε να το κάνετε κάντε το γλυκά στο στυλ «εάν θέλεις να ξεκουραστείς θα μείνω εγώ με το μωρό» ή «εάν θέλεις να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου αναλαμβάνω εγώ το μικρό» και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λέτε «πως είσαι έτσι, τα μάτια σου είναι σαν σακκούλες σκουπιδιών, μαύρες κιόλας!» ή «το κομμωτήριο το κόψαμε:»

«Τώρα εσείς οι νέες όλα εύκολα τα έχετε»: συγγνώμη αγαπητή πεθερά που δεν περάσαμε κατοχή, δικτατορία, δεν σκάβουμε στα κτήματα, έχουμε βοήθεια στο σπίτι… μήπως, όμως, παραβλέπεις το γεγονός ότι ο γιος σας είναι πιο απαιτητικός από τον άντρα σας – θέλει σύζυγο, γυναίκα, ερωμένη, σύντροφο, ψυχολόγο, μάνα των παιδιών του, νοικοκυρά, εργαζόμενη γυναίκα, κ.λπ, κ.λπ

«Θα έρθω να μείνω μαζί σας όταν γεννηθεί το μωρό»: Η βοήθεια είναι καλοδεχούμενη αλλά μην κατσικωθείτε κιόλας. Επίσης να σας ενημερώσω αγαπητή μου πεθερά ότι εάν έρθει κάποιος να μείνει μαζί μας αυτή θα είναι η μητέρα μου στην οποία μπορώ και να ξεσπάσω τα νεύρα μου και δεν πρέπει να είμαι comme il faut! Εάν χρειαστώ βοήθεια θα την ζητήσω.


«Ο γιος μου τρώει το φιλέτο καλοψημένο, θέλει τα ρούχα του σιδερωμένα κατ΄αυτόν τον τρόπο, πίνει τον καφέ του όπως τον φτιάχνω εγώ…» και η λίστα συνεχίζεται. Να σας υπενθυμίσω «γλυκιά» μου πεθερά ότι ο γιος σας είναι μεγάλο αγόρι;

Scripta manent οπότε σε καμιά 25αριά χρόνια να θυμηθώ να ανατρέξω στη λίστα μου, γιατί ως αγορομάνα πια φοβάμαι ότι θα τα λουστώ, μου είπε μια φίλη μου αγορομάνα μμμμμ για εκεί το πάει!

Check Also

Τα 4 ζώδια που είναι γεννημένοι ηγέτες ….

Τα ζώδια που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα και είναι γεννημένοι ηγέτες είναι τέσσερα. Eίναι παθιασμένα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *