Αρχική / ----------SLIDER / 10 φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πεις στην πεθερά σου και ποιος ο σωστός τρόπος για να της μιλήσεις….


10 φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πεις στην πεθερά σου και ποιος ο σωστός τρόπος για να της μιλήσεις….

Τα αποτελέσματα των ερευνών ποικίλουν στο ποσοστό των ζευγαριών που δείχνουν να έχουν προβλήματα με τα πεθερικά τους. Όλες όμως οι έρευνες συμφωνούν στο ότι η πιο προβληματική σχέση είναι μεταξύ νύφης – πεθεράς.

Ίσως το ποσοστό των αντρών που έχει άσχημη σχέση με τα πεθερικά του να είναι μικρό γιατί οι άντρες τείνουν να μην παίρνουν στα σοβαρά αυτά τα πράγματα ή βρίσκουν διαφορετικούς τρόπους να τα αντιμετωπίσουν π.χ. χιούμορ.

Μια γυναίκα στις τέσσερις πιστεύει ότι η σχέση της με την πεθερά της είναι προβληματική
Ποια είναι τα παράπονα που κάνουν τόσες νύφες και οδηγούν περίπου 1 στις 4 να χαρακτηρίζουν την σχέση με την πεθερά τους ως κακή; Συχνά λένε ότι η πεθερά δείχνει υπερβολική αγάπη στον γιο της, βρίσκει πάντα σημαντικά τα θέλω του παιδιού της και καθόλου της νύφης, του φέρεται σαν μωρό ή κάνει η ίδια σαν μωρό που πρέπει να την φροντίσει ο γιος. Πιστεύει πως καμία δεν είναι αρκετά καλή για το παιδί της, κριτικάρει την νύφη μπροστά ή πίσω από την πλάτη της, παρατηρεί την κάθε κίνησή της. Την πιέζει σε διάφορους τομείς όπως το να κάνει παιδιά ή να ακολουθήσει τους κανόνες (κοινωνικούς, θρησκευτικούς κ.α.) της πεθεράς. Παριστάνει το αφεντικό, κάνει δουλειές του σπιτιού χωρίς να της το ζητήσει κανείς ή έρχεται απρόσκλητη, πιστεύει ότι τα ξέρει όλα και οι η δική της γνώμη είναι σωστή. Μπλέκεται στην ανατροφή των παιδιών, σε οικονομικά θέματα, φαίνεται να ζηλεύει την νύφη και δεν σέβεται τα όρια, δεν ξέρει δηλαδή που να σταματήσει. Αυτά είναι τα κύρια παράπονα από την πλευρά της νύφης, ας προσπαθήσουμε τώρα να εξηγήσουμε τις αιτίες που κρύβονται πίσω από την συμπεριφορά της πεθεράς αλλά και της νύφης.

 

10 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στην πεθερά σας

Πολλές φορές με τον γάμο του παιδιού της, η μάνα νιώθει σαν να τον χάνει, σαν να χάνει το δέσιμο μαζί του. Μια απώλεια η οποία πιστεύω πως είναι ακόμα πιο έντονη αν η μάνα δεν είχε έναν σύζυγο που να την ικανοποιεί. Τότε, αισθήματα και συμπεριφορές που δικαιωματικά άνηκαν στον σύντροφό της εκφράστηκαν στην μόνη διαθέσιμη πηγή, δηλαδή τον γιο και η απώλεια γίνεται εντονότερη.
Άρα φίλες μου δεν λέμε ποτέ μα ποτέ.

  

Να είστε φιλικές και ευγενείς αλλά με μέτρο

Μια τέτοια τακτική «ανοικτών θυρών» είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει. Εσείς μπορεί να θέλετε να είστε ευγενική, η πεθερά σας όμως υπάρχει πιθανότητα να ερμηνεύσει αυτή σας τη φράση περισσότερο από… κυριολεκτικά. Είναι καλύτερο να ξεκαθαρίσετε ότι οι επισκέψεις θα πρέπει να γίνονται προγραμματισμένα.

Ακούστε τη συμβουλή της πεθεράς σας αλλά δράστε με διπλωματία

Αυτό είναι απλώς αγενές. Μπορεί… όσα ξέρει ο νοικοκύρης να μην τα ξέρει ο κόσμος όλος, όσο εκνευριστική κι αν είναι όμως η πεθερά σας, όταν σας δίνει μια συμβουλή, υποθέστε ότι οι προθέσεις της είναι καλές – έστω κι αν δεν είναι- και πείτε το πολύ απλό κι ευγενικό «ευχαριστώ». Αν δείτε ότι επιμένει, αντικρούστε την κάνοντας επίκληση στην αυθεντία. Πείτε, δηλαδή, για παράδειγμα «ευχαριστούμε αλλά ο γιατρός μας προέτρεψε να κάνουμε αυτό». Αν το πράγμα φτάνει στο απροχώρητο, τότε εξηγήστε ήρεμα στον σύντροφό σας την κατάσταση και ζητήστε του να της ξεκαθαρίσει ότι κάποια θέματα δεν είναι ανοικτά προς συζήτηση.

Μην κάνετε συζητήσεις για τα βαθύτερα πιστεύω και τις πεποιθήσεις

Συζητήσεις για πολιτικές, θρησκευτικές και άλλες πεποιθήσεις μπορούν πολύ εύκολα να μετατρέψουν το οικογενειακό δείπνο σε εμπόλεμη ζώνη. Αν δεν ξέρετε πώς να διαχειρίζεστε τέτοιου είδους συζητήσεις – ταμπού, καλύτερα να αποφύγετε να εμπλακείτε. Σε έναν τέτοιο αγώνα κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος.

Μην κατηγορείτε το γιο της

Πολλές σύζυγοι κατηγορούν τις πεθερές τους για τα ελαττώματα του συντρόφου τους. Τα «δεν μπορούσες να του μάθεις να… βρίσκει το στόχο/ είναι πιο γλυκός / είναι ευγενικός / πετάει τα σκουπίδια» κρατήστε τα για τον ίδιο. Πώς θα αισθανόσασταν αν η δική σας (μελλοντική ίσως) νύφη σας κατηγορούσε ότι υπήρξατε κακός γονιός; Εκτός λοιπόν του ότι ανακατεύετε στα οικογενειακά σας την πεθερά σας και εκτός του ότι φορτώνετε τις ευθύνες του συντρόφου σας σε κάποιον τρίτο, προσβάλλετε επίσης μία μάνα, αμφιβάλλοντας για το κατά πόσο έκανε καλά τη δουλειά της.Οικογένεια είναι και η μάνα του άντρα σας θέλετε δε θέλετε

Συχνό παράπονο από μέρους πεθερών ότι οι νύφες τους προτιμούν να περνούν χρόνο (τις γιορτές για παράδειγμα) με τη δική τους οικογένεια και όχι όλοι μαζί. Αντίστοιχα είναι και τα παράπονα για φωτογραφίες της οικογένειας της νύφης σε όλο το σπίτι και δικές τους καθόλου κ.ο.κ. Ενώ είναι λογικό να αισθάνεστε πιο άνετα με την οικογένειά σας, θα πρέπει να αποδεχθείτε ότι πλέον έχετε νέα μέλη στην οικογένεια τα οποία δικαιούνται επίσης χώρο (στο σπίτι) και χρόνο (να τους αφιερώσετε).

Μη θίγετε κληρονομικά ζητήματα στην πεθερά σας

Συχνά οι νύφες αισθάνονται αδικημένες από την οικογένεια του συντρόφου τους όσον αφορά στα όσα πήραν από εκείνους. Ατάκες όπως «ε βέβαια, εσείς αγαπάτε μόνο την άλλη σας νύφη αφού της αφήσατε και το οικογενειακό δαχτυλίδι» ή «ήλπιζα ότι θα κληρονομήσω τη ντουλάπα σας αλλά τελικά αγόρασα καινούργια» και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση για τα κληρονομικά θα πρέπει να γίνεται μόνο μεταξύ εσάς και του συντρόφου σας και ποτέ μπροστά στην πεθερά σας. Αν από μόνη της θέλει να σας δώσει κάτι δικό της, υπέροχα. Αν όχι, δεν έχετε δικαίωμα να θίξετε το θέμα.

 

Μην παραγκωνίζετε την πεθερά σας αλλά βάλτε όρια

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η πεθερά σας να θέλει να σας δει περισσότερο από ότι εσείς. Σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις επιλέξτε προσεκτικά τα λόγια σας. Ατάκες όπως δεν έχουμε χρόνο, είναι εμφανές ότι αποτελούν δικαιολογίες και ακούγονται άσχημα. Επιλέξτε αν’ αυτού να πείτε από κοινού με τον σύντροφό σας κάτι όπως «Θέλουμε πολύ να σε δούμε αλλά πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο και στους φίλους μας αλλά και μόνοι μας». Την επόμενη φορά που θα σας πάρει τηλέφωνο να έρθει από εκεί πείτε απλώς ότι καλύτερα να το κανονίσετε για μια άλλη μέρα.

Οι σχέσεις με την κουνιάδα σας αν δεν είναι φιλικές τουλάχιστον να είναι αξιοπρεπείς

Οι διαμάχες σας με την αδερφή του συντρόφου σας μπορεί να είναι χειρότερες και από αυτές με την πεθερά σας. Δεν θα σας βοηθήσει σε τίποτα όμως να ζητήσετε τη βοήθεια της μητέρας της. Το πιο λογικό είναι ότι θα πάρει τη θέση της κόρης της κι αν δεν το κάνει, τότε σίγουρα θα τη φέρετε σε δύσκολη θέση.

Η σχέση των πεθερικών με τα εγγόνια θέλει ισορροπία και μέτρο

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο χαρά μπορεί να δίνει στη γιαγιά και τον παππού το να βλέπουν τα εγγόνια τους; Μην τους το στερείτε. Αν ανησυχείτε ότι κάτι που κάνουν ενδέχεται να τα βλάπτει, όπως για παράδειγμα το να καπνίζουν μπροστά τους, μπορείτε να τους το πείτε ευγενικά, μαζί με τον σύντροφό σας.Μην ρίχνετε το μπαλάκι της επικοινωνίας με τη μητέρα του μόνο στον σύζυγό σας

Πιθανώς αποφεύγετε την πεθερά σας όπως ο διάολος το λιβάνι. Κάποιες φορές όμως θα πρέπει να μιλήσετε μαζί της. Πράγματι, ο σύζυγός σας θα πρέπει να διαχειρίζεται ο ίδιος αρκετά θέματα που έχουν να κάνουν με την οικογένειά του. Ωστόσο δεν θα πρέπει να κρύβεστε πίσω από εκείνον όποτε πρέπει να μιλήσετε με την πεθερά σας. Κάποιες φορές θα πρέπει να επικοινωνείτε τόσο για το καλό του συντρόφου σας όσο και των παιδιών σας.
Πηγή: Newsroom

¨

Check Also

Το αιφνιδιαστικό τέλος του Έρωτα Φυγά…..

Κόβεται στα επόμενα 50 επεισόδια η σειρά που αγάπησε το κοινό. Ο Έρωτας φυγάς δεν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *