Αρχική / ----------SLIDER / Βασικές συμβουλές για την επιλογή babysitter


Βασικές συμβουλές για την επιλογή babysitter

Μπορεί η εργασία σας να είναι απαιτητική και να σας κρατάει πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Μπορεί οι συγγενείς να αδυνατούν να αναλάβουν τη φύλαξη των παιδιών σας. Μπορεί απλά να χρειάζεστε λίγες ώρες για τον εαυτό σας.

Όποια κι αν είναι η ανάγκη, η επιλογή babysitter για τη φύλαξη του παιδιού σας, φαίνεται να είναι η μοναδική λύση. Η αναζήτηση του ανθρώπου που θα έχει την ευθύνη για τα παιδιά σας όσο απουσιάζετε, είναι πολύ σημαντική.
Δείτε μερικές βασικές συμβουλές για να κάνετε μία καλή επιλογή!Α’ Στάδιο: Συνέντευξη
Στο αρχικό στάδιο γνωριμίας, είναι απαραίτητο να κάνετε κάποιες ερωτήσεις στη babysitter για να μάθετε περισσότερα για την ίδια, τις γνώσεις της πάνω στα παιδιά, αλλά και για να δείτε πως συμπεριφέρεται απέναντι σας. Οι ερωτήσεις μπορούν να κινούνται γύρω από τα εξής θέματα:
• Τα σχέδια και τις προσδοκίες της: ρωτήστε τη για να μάθετε περισσότερα για την προσωπικότητά της, αλλά και για να διαπιστώσετε κατά πόσο επιθυμεί να εργαστεί για εσάς.
• Τις παιδαγωγικές της γνώσεις: αυτές θα φανούν πολύ χρήσιμες για την ανατροφή του παιδιού.
• Πρώτες Βοήθειες: επιβεβαιώστε ότι έχει γνώσεις Πρώτων Βοηθειών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
• Δημιουργική απασχόληση: ζητήστε να σας εξηγήσει με ποιον τρόπο θα απασχολήσει δημιουργικά το παιδί σας.
• Γνώσεις μαγειρικής: ρωτήστε την ποια γεύματα/τρόφιμα θεωρεί ότι είναι θρεπτικά για τα παιδιά.
Συμβουλή: Δώστε σημασία σε λεπτομέρειες, όπως αν έχει μία καθαρή και περιποιημένη εξωτερική εμφάνιση, αν αποπνέει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Χρήσιμο θα ήταν επίσης να κατοικεί κοντά στο σπίτι σας για να έχει άμεση πρόσβαση, αν τύχει κάτι έκτακτο.Β’ Στάδιο: Συνάντηση με όλη την οικογένεια
Μετά την πρώτη επαφή, θα ήταν καλό να υπάρξει και μια δεύτερη συνάντηση, στην οποία θα είναι παρόντα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για να γνωρίσουν τη babysitter, ώστε να είναι ομόφωνη η απόφαση της πρόσληψής της. Μπορείτε να αναφερθείτε σε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του παιδιού και για όλα όσα θα θέλατε να προσέχει καθημερινά, κατά τη φύλαξή του. Θα μπορούσατε επίσης να μιλήσετε για τους κανόνες του σπιτιού, για τυχόν φάρμακα που πρέπει να χορηγούνται στο παιδί σας ή για το ωράριό σας.
Σ’ αυτή τη συνάντηση, θα ήταν χρήσιμο να πάτε μαζί μία βόλτα σε χώρο εκτός του σπιτιού σας (π.χ. στο πλησιέστερο πάρκο) προκειμένου να τη δείτε εν δράσει, αλλά και να επιβεβαιώσετε ότι λειτουργεί με σύνεση, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας στο δρόμο.
Αν σε αυτό το στάδιο, αισθανθείτε ότι έχετε βρει τον κατάλληλο άνθρωπο, μη διστάσετε να ζητήσετε συστάσεις και να έρθετε σε επαφή με προηγούμενους εργοδότες.Γ’ Στάδιο: Η προσαρμογή στο σπίτι
Την πρώτη μέρα, ζητείστε από τη babysitter να έρθει λίγο νωρίτερα για να προσαρμοστεί στο σπίτι, να εξοικειωθεί με τη λειτουργία των συσκευών, τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης κ.α. Καλό θα ήταν τις πρώτες ημέρες να παίρνετε συχνά τηλέφωνο και να ελέγχετε ότι όλα πάνε καλά. Επιδιώξτε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το πως κύλησε η μέρα, τόσο από τη babysitter, όσο και από το παιδί σας.
Συμβουλή: Δε λέμε όχι σε μικρές “εφόδους’’. Θα μπορούσατε κάποιες μέρες να επιστρέφετε πιο νωρίς και απροειδοποίητα στο σπίτι, για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.
Σε περίπτωση που η υποψήφια babysitter πληροί πολλές από τις προδιαγραφές που αναφέρθηκαν, τότε είστε πολύ τυχεροί, γιατί έχετε βρει την ιδανική babysitter!

Check Also

Η Αίθρα Λυκουρέζου απαντά για τον πατέρα της….

Μέσα από βίντεο το Tik Tok η Αίθρα Λυκουρέζου απαντά για τον πατέρα της, τον …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js