Θέατρο Doors Live Art
Καρνεάδου 25-29, Κολωνάκι
(εντός εμπορικού κέντρου)
Το Vaginahood είναι ένα θρυλικό μπαρ στην Εθνική Οδό. Η Ζέτα Δούκα, η Δώρα Χρυσικού, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Σόφη Ζαννίνου και η Άννα Κουρουπού ενώνουν τις φωνές τους στο Doors Live Art.
Ο μύθος λέει πως κάποτε μια γυναίκα το έσκασε τη μέρα του γάμου της, πέταξε την ανθοδέσμη της στα ράσα του παπά, άφησε το τούλι της να στροβιλίζεται στον αέρα, περπάτησε πολλές ώρες κρατώντας τις γόβες της στο χέρι κι αποφάσισε να φτιάξει ένα μαγαζί σε ένα ξεχασμένο βαγόνι τρένου, όπου θα χορεύει και θα γελάει με τις φίλες της. Ένα μαγαζί που χωράει τις ιστορίες όλων των ανθρώπων, χωρίς ταμπέλες και «πρέπει».
Μια παράσταση για τους διαφορετικούς τόπους της γυναικείας εμπειρίας, για την ευαλωτότητα και τη δύναμη, τον φόβο και την ντροπή, την ανυπακοή και την επιθυμία. Μια παράσταση όπου η συγκίνηση εναλλάσσεται με το χιούμορ, η ένταση με την απλότητα και η εξομολόγηση με τη γιορτή.
Πέντε γυναίκες ενδύονται τους ρόλους που μας κληροδότησε η πατριαρχία, καθώς κι εκείνες τις στιγμές που τους αρνηθήκαμε, «βουτώντας» σε σώματα που έχουν πληγωθεί αλλά διεκδικούν χαρά και ελευθερία.
Μια παράσταση γι’ αυτά που λέμε οι γυναίκες μεταξύ μας αλλά τελικά θέλουμε να ακούσει όλος ο κόσμος.
Συντελεστές
Ιδέα: Ζέτα Δούκα, Δώρα Χρυσικού
Κείμενο: Βάλια Τσιριγώτη, Μαρία Λούκα
Δραματουργική επεξεργασία: Βάλια Τσιριγώτη
Σκηνοθεσία: Αβραάμ Γκουτζελούδης
Μουσική επιμέλεια / Πρωτότυπη σύνθεση: Ευσταθία
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Φωτογραφία / Video: Διονύσης Κούτσης
Hair stylist: Θεόδωρος Μπουρνέλης
Make-up: Γεωργία Φίλιππα
Γραφιστική επιμέλεια: Βασιλική Μπαλαμούτσου
Γραφείο Τύπου & Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλη
Στο πιάνο ζωντανά: Χάρης Μπότσης
Από 3 Νοεμβρίου 2025 κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Γένους θηλυκού | Μόδα Ομορφιά, Τέχνη, Design, Ζωή, Πρόσωπα, Agenda
