Αρχική / ----SLIDER / Τρόποι για να απολαύσετε περισσότερο την μπύρα σας…..


Τρόποι για να απολαύσετε περισσότερο την μπύρα σας…..

Ξέρατε ότι η κάθε μπύρα συνοδεύει ιδανικά ένα συγκεκριμένο φαγητό; Ή ότι το παγωμένο ποτήρι στην πραγματικότητα σκοτώνει τη γεύση της μπύρας σας;

Βγάλτε το ποτήρι από την κατάψυξη
Κόντρα στον ευρύτατα διαδεδομένο μύθο, ο πάγος στο ποτήρι που σκοπεύετε να σερβίρετε την μπύρα σας θα σκοτώσει την ανθράκωσή της και θα ακυρώσει όλα της τα αρώματα.

Βγάλτε και την μπύρα από την κατάψυξη
Όχι, δεν θα σας πούμε να πίνετε την μπύρα σας χλιαρή σαν τον Αστερίξ στους Βρετανούς, όμως τα περισσότερα είδη μπύρας σερβίρονται ιδανικά σε θερμοκρασία ψυγείου –όχι κατάψυξης. Οι θερμοκρασίες του, βέβαια, είναι σε βαθμούς Φαρενάιτ, οπότε αν βαριέστε να κάνετε μετατροπές, κρατήστε ότι σε γενικές γραμμές οι Pilsner, οι ελαφριές lager και οι Weiss σερβίρονται στους 4 περίπου βαθμούς, οι medium lager, οι Porters και οι Stouts στους 7-10 βαθμούς, οι περισσότερες Ales και οι Bocks στους 10, και οι Dopplebock και Eisbock στους 12 βαθμούς.


Μην φυλάτε την μπύρα που περίσσεψε στο κουτάκι ή στο μπουκάλι
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι είστε από τους ανθρώπους που τους περισσεύει μπύρα στο κουτάκι ή στο μπουκάλι, αλλά αν, ω μη γένοιτο, δεχτείτε αυτό το χτύπημα της μοίρας και/ή τα φέρει έτσι η κακιά στιγμή και πρέπει να αφήσετε την μπύρα σας στη μέση, λυπόμαστε πολύ αλλά πρέπει να πετάξετε την υπόλοιπη. Το ανοιγμένο κουτάκι ή μπουκάλι δεν έχει θέση στο ψυγείο σας –το περιεχόμενό του δεν είναι άξιο κατανάλωσης την επόμενη μέρα, πόσο μάλλον μερικές μέρες μετά.

Ταιριάξτε την μπύρα σας σωστά με το φαγητό σας
Ακριβώς όπως συμβαίνει και με το κρασί, διαφορετικά είδη μπύρας ταιριάζουν με διαφορετικά φαγητά. Για παράδειγμα, οι τσέχικες Pilsner ταιριάζουν γάντι με τα ζυμαρικά και τα ριζότο σας, οι βέλγικες Tripel συνδυάζονται τέλεια με τυριά, οι ιρλανδικές Stout στέκονται υπερήφανα πλάι σε λαχανικά, οι Pale Ale της Ινδίας συνοδεύουν το χοιρινό σας, και οι γερμανικές Hefeweizen αναδεικνύουν τα όσπρια.

 

Check Also

Καλό Καλοκαίρι….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *