Αρχική / ----------SLIDER / ”Το Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας” στο Θέατρο Αυλαία…


”Το Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας” στο Θέατρο Αυλαία…

Σύγχρονο έργο, Δραματοποιημένη λογοτεχνία  Το έργο της Σπεράντζας Βρανά ”Το Τίμιο Μπορντέλο”, σε θεατρική απόδοση – προσαρμογή του Κώστα Παπαπέτρου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, έρχεται στο Θέατρο Αυλαία.

Η Ρηνούλα. Η μαθήτρια με την μπλε ποδιά, που από μικρή ηλικία, γοήτευε τους άνδρες, αποφάσισε να μεγαλώσει με τον τρόπο που η ίδια η ζωή της έδειξε από νωρίς. Η Ρηνούλα που έγινε Πεπίτα και κατέληξε Ρόζα. Η ζωή της, ο έρωτας που, από πολύ νωρίς, έγινε δουλειά και η δουλειά που μπλέχτηκε με τον έρωτα. Η επιβίωση, οι σκέψεις και η ελπίδα.
Μια γυναίκα που μπήκε από μικρή στον κόσμο των κόκκινων φαναριών, που κατάφερε να επιζήσει και να ανελιχθεί, να γίνει η κυρία της ζωής της, να μπει, χωρίς να φοβηθεί, στα μονοπάτια του πληρωμένου έρωτα, των βίτσιων, που δε ντράπηκε να ικανοποιήσει τις ορέξεις του κάθε πελάτη προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της… την απόκτηση του δικού της ”σπιτιού”, της δικιάς της επιχείρησης. Που έγινε κυρία της ζωής της κάνοντας ότι χρειαστεί. Και μέσα σε όλα αυτά, το κρυφό της μυστικό, ένα μυστικό που από πολύ μικρή ηλικία, αποφάσισε να φυλάει αλλά και να ψάχνει για όσο ζει… η κόρη που αποχωρίστηκε μικρή. Η κόρη που έψαχνε και συνεχίζει να ψάχνει.

Το έργο μας μιλάει, για τον κόσμο της πορνείας, έναν κόσμο, που αποτελεί ταμπού ακόμη και σήμερα. Πελάτες με ακραίες απαιτήσεις και βίτσια, μαντάμες που εκμεταλλεύονται την ανάγκη κοριτσιών, κρατώντας τους χρήματα από τον κόπο και την διάθεση του κορμιού τους, πόνος, σκληρή ζωή, μα και στιγμές τρυφερότητας, όταν σβήνουν τα κόκκινα λαμπάκια των σπιτιών… κρυφές σκέψεις και μυστικά, που δεν μαρτυράς ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό… και όλα αυτά σε μια Ελλάδα, που δεν έχει ακόμη μάθει να αποδέχεται και να συγχωρεί… που στιγματίζει και δείχνει με το δάχτυλο, όσους επιλέγουν να ξεφύγουν απ’ το συνηθισμένο, απ το αποδεκτό. Εκείνους που ξέρουμε ότι υπάρχουν… μα δεν δεχόμαστε να τους κοιτάξουμε κατάματα.
Συντελεστές:
Θεατρική διασκευή από το βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά ”Το τίμιο μπορντέλο”: Κώστας Παπαπέτρος
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Σκηνικό- Κοστούμι: Γιώργης Κοντοπόδης
Μουσική σύνθεση: Άγγελος Ανδρεόπουλος
Το τραγουδι “Μυστικό” ερμηνεύει η Βασιλική Σούτη σε στίχους Αλέξανδρου Λιακόπουλου.
Φωτογραφίες: Γιώργος Λυμπερόπουλος
Στο ρόλο της Ρόζας η Δανάη Καλοπήτα

Check Also

Τεστ ΠΑΠ: Στάλθηκαν τα πρώτα SMS για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Τα πρώτα SMS που ενημερώνουν τις γυναίκες που δικαιούνται δωρεάν τεστ ΠΑΠ εστάλησαν την Δευτέρα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *