Αρχική / ----------SLIDER / Tα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με ώριμη επιδερμίδα στο makeup και οι ρυτίδες φαίνονται πιο έντονα….


Tα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με ώριμη επιδερμίδα στο makeup και οι ρυτίδες φαίνονται πιο έντονα….

Το μακιγιάζ είναι μια αγαπημένη συνήθεια των γυναικών ανεξάρτητα από την ηλικία, το στιλ και τον τρόπο ζωής τους.

Αρκετές είναι οι γυναίκες που προτιμούν το έντονο και εντυπωσιακό αυτό που αλλάζει ελαφρώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ενώ, το φυσικό και διακριτικό -που απλά τονίζει τα δυνατά σημεία του προσώπου- κερδίζει διαρκώς έδαφος στις προτιμήσεις.

Σε κάθε ηλικία και ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας, κάθε γυναίκα καλείται να επιλέξει τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ: αυτά που δεν αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά της και καλύπτουν τις ανάγκες της.Σε μικρότερες ηλικίες, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα συστατικά: να μην πέφτουν βαριά και επιβαρύνουν την επιδερμίδα. Οι δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση όσο το δυνατόν λιγότερων προϊόντων. Αργότερα, καθώς τα χρόνια περνούν και οι ρυτίδες κάνουν όλο και πιο έντονη την εμφάνισή τους, χρειάζεται προσοχή, τόσο στα προϊόντα που εφαρμόζονται στην επιδερμίδα, όσο και στον τρόπο εφαρμογής τους.

Προσοχή στην ποσότητα

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες με ώριμη επιδερμίδα αφορά την ποσότητα των προϊόντων βάσης που εφαρμόζουν στο πρόσωπό τους. Θεωρούν (λανθασμένα) ότι αν βάλουν περισσότερο concealer και foundation και πούδρα θα καλύψουν τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης. Ισχύει το αντίθετο! Οι υπερβολικές ποσότητες υγρών ή σε μορφή πούδρας προϊόντων κάνουν πιο έντονες τις ρυτίδες από όσο είναι στην πραγματικότητα. Χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα. Τα προϊόντα σε υγρή μορφή (και όχι σε κρεμώδη ή σε μορφή πούδρας) και η εφαρμογή με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις με το δάχτυλο ή με το κατάλληλο για την περιοχή πινέλο, μπορούν να δημιουργήσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.Ενυδάτωση


Ακόμα, θα πρέπει να τονίσουμε, ότι όσο πιο καλά ενυδατωμένο είναι το δέρμα, τόσο καλύτερα ενσωματώνονται τα προϊόντα μακιγιάζ. Οι γυναίκες με ώριμη επιδερμίδα, έχουν έναν λόγο παραπάνω να παραμένουν πιστές στην skincare ρουτίνα τους και να ενισχύουν το πρόσωπό τους με ενυδατικά προϊόντα πριν το μακιγιάζ και την εφαρμογή βάσης.

 

Γενικότερα, αν πρέπει να καταλήξουμε σε έναν γενικό κανόνα για τις γυναίκες με ώριμη επιδερμίδα, αυτός είναι το «Less is More»!

Οι υπερβολές είναι περιττές στο μακιγιάζ και αρκεί να επιλέξουμε να τονίσουμε ένα σημείο του προσώπου για να είμαστε εντυπωσιακές. Αποφεύγουμε την έντονη βάση, τις έντονες αποχρώσεις στα μάτια -προτιμούμε τις γήινες και φυσικές-, το έντονο ρουζ στα ζυγωματικά αλλά και τις λάμψεις -η βασική αιτία που οι ρυτίδες δείχνουν πιο έντονες.

Πατάμε πάνω στα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, δουλεύουμε καλά κάθε προϊόν που εφαρμόζουμε και δημιουργούμε ένα χαμηλής-μέτριας έντασης μακιγιάζ, το οποίο αναδεικνύει τα δυνατά μας σημεία. Μέσα σε αυτά είναι και οι ρυτίδες μας, τις οποίες πρέπει να αγαπήσουμε και να βγάλουμε προς τα έξω με τον καλύτερο τρόπο.

Κάθε ηλικία έχει τα δικά της δυνατά στοιχεία. Οι ρυτίδες είναι και αυτές ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό, μοναδικά διαφορετικό για κάθε γυναίκα χαρακτηριστικό που καλούμαστε να αγαπήσουμε, να αναδείξουμε και όχι να κρύψουμε!Check Also

Τεστ ΠΑΠ: Στάλθηκαν τα πρώτα SMS για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Τα πρώτα SMS που ενημερώνουν τις γυναίκες που δικαιούνται δωρεάν τεστ ΠΑΠ εστάλησαν την Δευτέρα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *