Αρχική / -----Ροή θεμάτων / Τα κόλπα για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα


Τα κόλπα για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα

Το σωστό πιστολάκι δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Εντάξει, όλες βαριόμαστε να περάσουμε πόση ώρα μπροστά στον καθρέφτη για στέγνωμα μαλλιών με τον ζεστό αέρα και extra bonus δυσκολίας τα πολλά μαλλιά και τη ζέστη (ειδικά το καλοκαίρι). Τι θα έλεγες αν μοιραζόμασταν μαζί σου τα top tricks για να στεγνώνεις τα μαλλιά σου πιο γρήγορα; Ιδού τα μυστικά για γαρήγορο στέγνωμα μαλλιών!Στίψε τα
Μειώνοντας την υγρασία στα μαλλιά σου στεγνώνοντάς τα πρώτα με την πετσέτα θα μειώσει το χρόνο που θα χρησιμοποιείς το πιστολάκι. Ο σωστός τρόπος να το κάνεις: τύλιξε την πετσέτα σφιχτά γύρω από τα μαλλιά σου και στύψε την για να βγει η επιπλέον υγρασία. «Μην τα τρίβεις όμως», λέει ο Daniel Jones από Muse Salon and Spa στην Ατλάντα. «Αυτό αγριεύει την τρίχα και προκαλεί φριζάρισμα». «Μην ξεκινάς το στέγνωμα αν τα μαλλιά σου δεν είναι πάνω από 40 με 50% στεγνά» προειδοποιεί η Alli Webb, ιδιοκτήτρια του Drybar. «Θα είναι πιο δύσκολο να τα φορμάρεις αν είναι πολύ στεγνά».

Άλλαξε δωμάτιο
«Μη στεγνώνεις τα μαλλιά σου στο μπάνιο μετά το ντους» λέει ο Jones. «Η υγρασία στο χώρο σου δημιουργεί παραπάνω δουλειά». Αν είσαι σε αποδυτήρια, διάλεξε εάν είναι δυνατό μια περιοχή μακριά από τα ντους.

Χρησιμοποίησε το σωστό πιστολάκι
«Το μυστικό είναι το πιστολάκι σου να σου προσφέρει την ιδανική ισορροπία υψηλής θερμοκρασίας και δύναμης αέρα» λέει η Webb.

Ξεκίνα από πάνω
Είναι συνηθισμένο να χωρίζεις τα μαλλιά σου σε τούφες και μετά να αρχίζεις το στέγνωμα από κάτω. Αντί γι’ αυτό, ξεκίνα από το κρανίο –εκεί που θέλεις τον περισσότερο όγκο- ανασηκώνοντας μικρές τούφες με μια χτένα με ψιλά δόντια και ρίχνοντας τον αέρα στις ρίζες. (Είναι δυσκολότερο να επιτύχεις περισσότερο όγκο καθώς στεγνώνουν τα μαλλιά σου.) «Αυτό το κόλπο θα μειώσει στο μισό το χρόνο που θέλεις για να τα στεγνώσεις» λέει η Dyana Nematallah από το κομμωτήριο Marie Robinson Salon στη Νέα Υόρκη.Σημάδευε πάντα προς τα κάτω
Μπορεί να έχει λογική να φυσάς το ζεστό αέρα από κάθε κατεύθυνση, όμως η celebrity stylist Riawna Capri από το κομμωτήριο Nine Zero One Salon στο Λος Άντζελες λέει… ΟΧΙ. «Να κατευθύνεις πάντα τον αέρα από τις ρίζες προς τα κάτω για να κλείσουν σωστά τα λέπια της τρίχας» λέει. Διαφορετικά, βάζεις περισσότερη δουλειά στον εαυτό σου δημιουργώντας επιπλέον φριζάρισμα.

Πηγή: shape.gr

Check Also

Τουλάχιστον 1 δισ. άνθρωποι πιστεύουν ακόμη στη μαγεία, στις κατάρες και στο «κακό μάτι»

Η πίστη στις διάφορες μαγικές πρακτικές είναι απρόσμενα εξαπλωμένη παγκοσμίως, αν και με μεγάλες αποκλίσεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *