Αρχική / ----------SLIDER / “Κουνιαδάκι μου”, δεν είμαι εχθρός σου, θα μπορούσες να είσαι η καλύτερη αδερφή που θα είχα ποτέ…..


“Κουνιαδάκι μου”, δεν είμαι εχθρός σου, θα μπορούσες να είσαι η καλύτερη αδερφή που θα είχα ποτέ…..

Η σχέση νύφης κουνιάδας δε διαφέρει και πολύ από αυτήν νύφης πεθεράς ενώ θα μπορούσε να είναι αδερφή και κολλητή. Στην ουσία η κουνιάδα σου (η αδερφή του συζύγου) είναι κάτι σαν μια σύγχρονη εκδοχή της πεθεράς σου. Σαν ένα νέο και εξελιγμένο μοντέλο της ίδιας κατηγορίας. Αν, λοιπόν, έχει σβηστεί από το τοπίο η μητέρα του συζύγου σου αλλά υπάρχει η αδερφή του που μάλιστα του έχει αδυναμία, πρέπει να είσαι προετοιμασμένη καταλλήλως για να την αντιμετωπίσεις.
Ακόμα κι αν είστε συνομήλικες και θεωρείς ότι δεν υπάρχει λόγος να μην τα πάτε καλά, η σχέση νύφης κουνιάδας μπορεί καμιά φορά να είναι ακόμα πιο δύσκολη από αυτήν με την πεθερά. Αν σε ζηλεύει, σε θεωρεί ακατάλληλη για τον αδερφό της και βάζει όλη τη μαεστρία της για να το αποδείξει, τότε σίγουρα θα προσπαθήσει να σου κάνει τη ζωή δύσκολη.Παρ’ όλα αυτά, μην αγχώνεσαι και μην ανησυχείς διότι υπάρχουν τρόποι για να μπορέσεις να τη χειριστείς και να καταφέρεις να μετατρέψεις τη σχέση νύφης κουνιάδας σε πιο φιλική και πολιτισμένη. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και θα δεις!
Συμβουλές για μια πετυχημένη σχέση νύφης κουνιάδας

 

1. Δοκίμασε μια ήρεμη και πολιτισμένη κουβέντα

Αν εντοπίσεις από την αρχή της γνωριμίας σας περίεργη συμπεριφορά από μέρους της κουνιάδας σου, φρόντισε πριν περάσει καιρός και υιοθετήσει αυτή τη στάση να κάνεις μια κουβέντα μαζί της. Προσπάθησε να ανοίξεις τη συζήτηση και να είσαι ευγενική, ήρεμη και υπομονετική. Ρώτησέ τη αν έχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα μαζί σου, αν είπες ή έκανες κάτι που την ενόχλησε ή την πρόσβαλε και δες πώς θα απαντήσει. Όπως και να κυλήσει η κουβέντα, φρόντισε να συγκρατηθείς και να μην είσαι θυμωμένη ή αγενής. Αν είναι ειλικρινής, τότε μπορεί και να σου εξομολογηθεί ότι νιώθει ζήλια ή παραγκωνισμό και εσύ να τη διαβεβαιώσεις ότι δεν έχεις σκοπό να της «κλέψεις» τον αδερφό ούτε να τραβήξεις την προσοχή της οικογένειας. Αν είσαι πολύ τυχερή, μπορεί και να λήξει εκεί το θέμα.

 

2. Συναναστρέψου την όσο είναι απαραίτητο

Αν δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να βρίσκεστε στον ίδιο χώρο, φρόντισε να μένεις όσο πιο μακριά της γίνεται. Ειδικά αν έχει προηγηθεί η παραπάνω συζήτηση και δεν ευδοκίμησε, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μπαίνεις στη διαδικασία να προσπαθείς για κοινές εμφανίσεις. Αν δεν αντέχεις και δεν ανέχεσαι την παρουσία της, απόφυγέ την. Ακόμα και σε υποχρεωτικές οικογενειακές συγκεντρώσεις μπορείς να κρατάς μια απόσταση. Για παράδειγμα, βγες μια βόλτα στον κήπο ή το μπαλκόνι αν δεις ότι η κατάσταση αρχίζει να παρεκτρέπεται. Επιπλέον, μπορείς να φροντίσεις να βλέπεις την υπόλοιπη οικογένεια σε περιπτώσεις που η ίδια ξέρεις ότι δεν μπορεί να παραστεί.

 

3. Κράτα από την αρχή αποστάσεις

Ακόμα κι αν η κουνιάδα σου εκ πρώτης όψεως φαίνεται «νορμάλ» και δεν έχει εκδηλώσει αρνητική στάση απέναντί σου, καλύτερα να διατηρήσεις από νωρίς κάποιες αποστάσεις ώστε να μην έχετε προβλήματα στο μέλλον. Για παράδειγμα, μην ενθαρρύνεις συχνά τηλεφωνήματά της, χωρίς φυσικά να είσαι αγενής, απλά προσπάθησε να κρατήσεις μια πιο τυπική σχέση. Ή αν θελήσει να έχετε συνεχή σχέση στα social media προσπάθησε να την αποφύγεις διακριτικά, λέγοντας ότι παρότι έχεις λογαριασμό δεν ασχολείσαι και τα χρησιμοποιείς μια στο τόσο ή μόνο για επαγγελματικούς λόγους, κλπ. Μην ξεχνάς ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι αφορμή για κουτσομπολιό, παρεξηγήσεις και άλλα πολλά. 

4. Προσπάθησε να ελέγχεις τις αντιδράσεις σου

Σίγουρα το να έχεις μέσα στα πόδια σου μια ενοχλητική, επικριτική και κακιασμένη κουνιάδα να σου κάνει τη ζωή δύσκολη θέλει γερά νεύρα για να καταφέρεις να κρατήσεις χαρακτήρα και να φερθείς υπεράνω. Όμως, έχει μεγάλη σημασία η δική σου αντίδραση και στάση στην όποια συμπεριφορά της. Αναλόγως πώς αντιδράς και πώς της συμπεριφέρεσαι θα κινηθεί κι εκείνη και είτε θα συνεχίσει το δικό της τροπάριο είτε θα καταλάβει ότι δε μασάς ή απλά αδιαφορείς και θα βρει κάποιον άλλο για να βγάζει το άχτι της. Στην περίπτωση που λέει ή κάνει πράγματα εις βάρος σου μία από τις καλύτερες λύσεις είναι η σιωπή, η άρνηση να ανταπαντήσεις και το να διατηρηθείς ήρεμη και χαμογελαστή. Αυτό θα τη διαλύσει και φυσικά θα δείξει στην υπόλοιπη οικογένεια ποιος τελικά έχει το πρόβλημα. Αντιθέτως αν μπεις στη διαδικασία της αντιδικίας θα πετύχει αυτό που θέλει και θα βγάλει προς τα έξω το οργισμένο και εκδικητικό σου πρόσωπο πράγμα που δε θες. Όσο κι αν θες να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, ο διαπληκτισμός μαζί της δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Δείξε ανωτερότητα και κατανόηση για τη συμπεριφορά της και απόφυγε να απαντάς στις προκλήσεις της. Εξάλλου αν δείξεις ότι δεν ενοχλείσαι από τη συμπεριφορά της θα δει ότι δεν έχει πια καμία απόλαυση για εκείνη και θα τα σταματήσει.

5. Θέσε όρια στην ανάμιξή της

Για να διατηρήσεις μια πιο πολιτισμένη σχέση νύφης κουνιάδας, χρειάζεται από την αρχή να θέσεις κάποια βασικά όρια στην ανάμιξή της σε θέματα που αφορούν την οικογένειά σου. Είτε μιλάμε για τη σχέση σου με τον άντρα σου είτε για την ανατροφή των παιδιών, είτε για το σπίτι σου, κ.ά. Προσπάθησε από νωρίς να της εξηγήσεις ψύχραιμα και ευγενικά (δίνοντάς της όμως να καταλάβει ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν τίθεται παζάρεμα στην υπόθεση), ότι για κάποια θέματα δεν της πέφτει λόγος και δε θα επιτρέψεις την όποια παρέμβαση ή ανάμιξή της. Εξάλλου, παντρεύτηκες τον αδερφό της και όχι όλη του την οικογένεια. Κάνε της σαφές ότι δεν πάει όλο το πακέτο μαζί ούτε αποτελούν μέρος της δικής σας σχέσης.

 

6. Προσπάθησε να κατανοήσεις και να αποδεχθείς το χαρακτήρα της

Ενδεχομένως να είναι τέτοιος ο χαρακτήρας της κουνιάδας σου που της αρέσει το δράμα, τόσο να το ζει όσο και να το προκαλεί. Αν την παρατηρήσεις στον τρόπο που αλληλεπιδρά και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, αν εντοπίσεις πως όχι μόνο συναινούν αλλά και ενθαρρύνουν τις έντονες και προκλητικές αντιδράσεις της, θα καταλάβεις ότι έτσι ήταν πάντα. Ήθελε να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής και να τραβάει πάνω της τα φώτα, εξού και αποτελεί μία «drama queen» (βασίλισσα του δράματος). Μπορείς, λοιπόν απλά να το αποδεχθείς ως δεδομένο (εξάλλου δε θα την αλλάξεις εσύ τώρα) αλλά παρόλα αυτά να φροντίσεις ώστε να μην αναμιγνύεσαι εσύ στο δράμα. Αν όλοι οι άλλοι δηλαδή τη σιγοντάρουν δε χρειάζεται να το κάνεις και εσύ. Αποδέξου την ανάγκη της για προσοχή αλλά μην την ενθαρρύνεις όπως οι άλλοι. Ακόμα κι όταν το δράμα της το εξαπολύει πάνω σου για να εκτονωθεί, εσύ μην παίξεις το παιχνίδι της. Μην παίρνεις προσωπικά τα λεγόμενά της και κέρδισε το σεβασμό της οικογένειας με τη στάση σου. Αν δεις ότι τα βάζει έντονα μαζί σου απλά φρόντισε να αποχωρήσεις ήρεμα και με το κεφάλι ψηλά.7. Κάνε μια μεγάλη κουβέντα με το σύζυγό σου

Αν η σχέση σου με την κουνιάδα σου δεν πηγαίνει καλά, παρότι έχεις προσπαθήσει, και αυτό σε στενοχωρεί αλλά δημιουργεί και προβλήματα, δοκίμασε να κάνεις μια κουβέντα με τον άντρα σου για να βρείτε μια λύση. Ακόμα κι αν ο ίδιος δεν έχει εντοπίσει το πρόβλημα, αν του μιλήσεις ειλικρινά και αποφεύγοντας να κριτικάρεις ή να κακοχαρακτηρίσεις την αδελφή του αλλά αναφέροντάς του γεγονότα και περιστατικά και λέγοντάς του πώς σε κάνει να αισθάνεσαι η στάση της, τότε σίγουρα θα σε καταλάβει και θα της μιλήσει με το δικό του τρόπο. Και το βέβαιο είναι πως αν στα δικά σου λεγόμενα εκείνη αδιαφορεί, θα λάβει υπόψη της αυτά που θα της πει ο αδερφός της. Επιπλέον, ενδέχεται να έχει κι εκείνος ένα μικρό μερίδιο ευθύνης ως προς κάποια πράγματα που μεταφέρει σε εκείνη. Μπορεί κάτι να το μετέδωσε λάθος και να έριξε λάδι στη φωτιά. Ζήτησε του, λοιπόν, επιπλέον να φροντίσει ώστε να κρατάει κάποιες πληροφορίες εντός σπιτιού και να μην τις αναμεταδίδει.Check Also

Όλγα Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας»

Στην γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων αναφέρεται με ανακοίνωση της η αντιπρόεδρος …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *