Αρχική / ----SLIDER / Προετοιμάζοντας τη βεράντα μας για να υποδεχτεί την άνοιξη με τρία απλά βήματα….


Προετοιμάζοντας τη βεράντα μας για να υποδεχτεί την άνοιξη με τρία απλά βήματα….

Όσα φυτά δεν κατάφεραν να βγάλουν τη χρονιά, ίσως και να μην ήταν τα κατάλληλα για το χώρο σας

Ξεκινάμε με μια σύντομη επιθεώρηση του χώρου μας για να εκτιμήσουμε τις απώλειες του χειμώνα που πέρασε. Μη λυπηθείτε να ξεφορτωθείτε τα κουρασμένα και τα ταλαιπωρημένα φυτά. Σε λίγο καιρό τα φυτώρια θα είναι γεμάτα ολόφρεσκα λουλούδια. Ευκαιρία λοιπόν να ξεκινήσετε μια λίστα νέων αγορών.‘Όσα φυτά δεν κατάφεραν να βγάλουν τη χρονιά, ίσως και να μην ήταν τα κατάλληλα για το χώρο σας. Όσα επιβίωσαν, χρειάζονται επειγόντως ένα “Plant Beute”. Αφαιρούμε ότι ξεραμένο ή καμένο υπάρχει, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα ανθοφόρα, σε περίπτωση που αυτή την περίοδο σχηματίζουν άνθη. Σκαλίζουμε λίγο το χώμα για καλύτερο αερισμό.

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για μεταφυτεύσεις. Η αλλαγή γλάστρας είναι ωφέλιμη για τα φυτά ενώ ταυτόχρονα ανανεώνει και το χώρο μας. Πρέπει να γίνει σχετικά νωρίς, για να έχουν την ευκαιρία τα φυτά μας να επωφεληθούν στο έπακρο από ένα καινούριο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, υπόστρωμα. Πάντα να επιλέγετε το κατάλληλο χώμα ανάλογα με το είδος τους και πήλινες γλάστρες για καλύτερο αερισμό. Πρόσθεσε λοιπόν στη λίστα αγορών σας νέες γλάστρες και χώμα.Tip. Δεν μεταφυτεύουμε φυτά που φέρουν μπουμπούκια. Στην περίπτωση αυτή συμπληρώστε λίγο χώμα στην επιφάνεια της παλιάς γλάστρας και αναβάλετε τη μεταφύτευση για μετά το τέλος της ανθοφορίας.

Τέλος, καθώς τα περισσότερα φυτά βγαίνουν από χειμερινό λήθαργο και μπαίνουν σε περίοδο ανάπτυξης, έχουν αυξημένες διατροφικές ανάγκες. Αν παραλείπετε συστηματικά τη λίπανσή τους, μην παραπονιέστε ότι δεν μοιάζουν με εκείνα του φυτωρίου. Τα λιπάσματα αποτελούνται κυρίως από τρία βασικά συστατικά: Άζωτο, Φώσφορο και Κάλιο. Στις συσκευασίες αναγράφονται ως N P K με την αντίστοιχη αριθμητική περιεκτικότητα σε κάθε συστατικό.Αν έχετε πράσινα φυτά να προτιμήσετε ένα λίπασμα πλούσιο σε άζωτο ενώ αν έχετε ανθοφόρα, ένα λίπασμα πλούσιο σε φώσφορο και κάλιο. Μια καλή λύση για όλα είναι το ισορροπημένο N20-P20-K20. Για τις γλάστρες τα υδροδιαλυτά λιπάσματα είναι ιδανικά, ενώ για το έδαφος επέλεξε λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης σε κόκκους.

Με λίγη σωστή φροντίδα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα αρχίσετε να απολαμβάνετε τα δώρα της άνοιξης!

Check Also

Η Έλενα Παπαρίζου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου και αισθάνεται ευτυχής

Την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό έκανε η Έλενα Παπαρίζου στο Ιπποκράτειο. Η …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *