Αρχική / ----SLIDER / Πού μπορείτε να χαρίσετε ότι δεν χρειάζεστε…..


Πού μπορείτε να χαρίσετε ότι δεν χρειάζεστε…..

Aν έχετε αντικείμενα και ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον και νιώθετε ότι απλά γεμίζουν το σπίτι σας, μπορείτε να χαρίσετε ότι δεν χρειάζεστε σε κάποιον φιλανθρωπικό φορέα ή άλλο ίδρυμα, ώστε να αποκτήσουν έναν νέο σκοπό ύπαρξης. Οι φορείς είναι πολλοί και, κατά περίπτωση, δέχονται ρούχα, βιβλία, ακόμη και χαλασμένα ηλεκτρονικά ήδη. Ρίξτε μια ματιά!

Ο κατάλογος που ακολουθεί ενημερώθηκε πριν δημοσιευτεί, αλλά σας συνιστούμε, πριν κάνετε κάποια κίνηση, να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς με τον φορέα της επιλογής σας, ώστε να σιγουρευτείτε ότι χρειάζεται αυτό που πρόκειται να προσφέρετε, αλλά και ότι θα βρείτε κάποιον εκεί.


Εάν γνωρίζετε κάποιον άλλο φορέα που μπορούμε να εντάξουμε σε αυτήν τη λίστα, θα χαρούμε να λάβουμε μήνυμά σας!

Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων – Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Γίνεται δεκτή κάθε προσφορά, μικρή ή μεγάλη, σε τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης (προϊόντα προσωπικής υγιεινής, απορρυπαντικά κ.λπ.).

Διεύθυνση: Πειραιώς 35 & Σοφοκλέους 70

Τηλέφωνο: 210 52.46.516

fax: 210 52.35.671

email: seckyada@otenet.gr

Praksis

Ιδιαίτερα δραστήριος οργανισμός με πολλαπλές δράσεις. Συμμετέχουν στη στήριξη των προσφύγων, τόσο στα σημεία υποδοχής όσο και στις πόλεις, ενώ στηρίζουν και Ελληνικές οικογένειες, σε διάφορα επίπεδα. Χρειάζονται διάφορα είδη: φάρμακα (ακόμα και ανοιχτές συσκευασίες), είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ρουχισμού και υπόδησης. Επίσης υπάρχει μια επικαιροποιημένη λίστα αναγκών με πιο εξειδικευμένα είδη όπως αναπηρικά καροτσάκια, είδη για βρέφη κτλ. Πατήστε εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα είδη αυτά μπορείτε να τα φέρνετε

Αθήνα:

στα κεντρικά γραφεία (Στουρνάρη 57, Αθήνα) από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 17:00 και στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Αθήνας (Δεληγιώργη 26-28, Μεταξουργείο) από Δευτέρα έως Κυριακή 09:00 – 21:00.

Πειραιάς:

στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Πειραιά (Ζωσιμαδών 44) από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 17:00

Θεσσαλονίκη:

στο Πολυιατρείο Θεσσαλονίκης (Αρκαδιουπόλεως 1 & Αγ.Δημητρίου) από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 17:00

Πάτρα:

στο Κέντρο Ημέρας (Τσαμαδού 38) από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-16,00.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο fr@praksis.gr.

Ιστοσελίδαpraksis.gr

Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Χρειάζεται βιβλία όλων των ηλικιών για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2104515387 ή 2104515387

Ιστοσελίδα: xatzikiriakio.gr

Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Κατά καιρούς και ανάλογα με τις ανάγκες, δέχονται δωρεές διαφόρων ειδών. Αυτήν την περίοδο χρειάζονται τρόφιμα μακράς διαρκείας (όπως γάλα υψηλής παστερίωσης, βρεφικό γάλα, νερά, παιδικές τροφές σε βαζάκια, λάδι, όσπρια, μακαρόνια ρύζι, κονσέρβες –όχι χοιρινό κλπ), είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν, πάνες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μωρομάντηλα κλπ), καθαριστικά για το σπίτι, πλαστικά πιάτα/ ποτήρια/ πιρούνια, βρεφικά καρότσια, μάρσιπους (σε καλή κατάσταση), μπιμπερό και πιπίλες (καινούρια). ΔΕΝ χρειάζονται ρούχα.

Οι παραλαβές γίνονται ταχυδρομικά ή κατόπιν συνεννόησης με την Κοινωνική Υπηρεσία τηλεφωνικά (210- 3800990) ή μέσω email (donations@gcr.gr ), στην διεύθυνση:

Διεύθυνση: Σολωμού 25 Εξάρχεια, τ.κ. 10682, Αθήνα

Τηλ: 210- 3800990

emaildonations@gcr.gr

Ιστοσελίδα: gcr.grΧαμόγελο του Παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού έχει αρκετές ανάγκες στα σπίτια που φιλοξενούνται τα παιδιά. Οι ανάγκες αυτές μπορεί να είναι από είδη ρουχισμού έως και ηλεκτρικές συσκευές, οικιακός εξοπλισμός κτλ. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε πού υπάρχουν σπίτια του Οργανισμού όπου φιλοξενούνται παιδιά. Πατώντας σε κάθε σπίτι εμφανίζονται αναλυτικά τα στοιχεία επικοινωνίας και οι ανάγκες που υπάρχουν.

Ιστοσελίδα:  hamogelo.gr

Κέντρο Συμπαράσταση Παιδιών και Οικογένειας

Αυτήν την περίοδο χρειάζονται σχολικά είδη (mολύβια, ξύστρες, γόμες, κόλλες stick, ψαλίδια, πλαστελίνες, χρώματα, μπλόκ ζωγραφικής, τετράδια, χάρακες, τσάντες, κασετίνες κτλ.), αναλώσιμα υλικά (χαρτί εκτύπωσης, διαφάνειες, ντοσιέ, φάκελοι, μελάνι εκτυπωτή κτλ.) και φάρμακα για τη θεραπεία της ψείρας και της κόνιδας.

Διεύθυνση: Αρίστωνος 6-8 & Πιερίας 5, Κολωνός-Μεταξουργείο, 10441

Τηλ: 210-5239402 (Δευτέρα-Παρασκευή, 11:00- 18:00)

email:  socedact@otenet.gr

Ιστοσελίδαsupportcenter.gr

 

To Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης

Μπορείς να γίνεις δωρητής αντικειμένων στο φιλανθρωπικό τους κατάστημα «Το δεύτερο χέρι», όπου πωλούνται όσα προσφέρεις σε πολύ χαμηλές τιμές.

Φειδίου 18Α, Τ.Κ. 10678, Αθήνα

Τηλ: 210 381 6886

email: el.karavani.al@gmail.com

Ιστοσελίδαkaravani.gr

Φυλακές

Δέχονται δωρεές ρούχων και βιβλίων. Ο σύνδεσμος που ακολουθεί οδηγεί στη λίστα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου θα βρείτε όλα τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Ιστοσελίδα: ministryofjustice.gr

Σκόρος

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς για μια αλληλέγγυα οικονομία και μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής, ο Σκόρος αποφάσισε να πειραματιστεί με έναν διαφορετικό τρόπο “κατανάλωσης”. Επειδή δεν είναι όλα για τα σκουπίδια: τα πράγματα χάνουν την αξία τους όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ξαναδίνουν αξία, προσφέρουν πράγματα αχρησιμοποίητα αλλά όχι άχρηστα. Χωρίς τιμή (γιατί άλλο αξία και άλλο τιμή), χωρίς χρήματα. Χωρίς να χρειάζεται να φέρετε κάτι για να πάρετε κάτι άλλο. Μόνος όρος: να χρησιμοποιήσετε αυτό που θα πάρετε. Φέρτε αντικείμενα, ρούχα, βιβλία, cd, και ό,τι άλλο δεν χρησιμοποιείτε στο πατάρι του Σπόρου και πάρτε ό,τι σας είναι χρήσιμο! O Σκοροχώρος βρίσκεται στην γωνία Ζ. Πηγής & Ερεσού στα Εξάρχεια.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 18:00-21:00, Σάββατο 11:30-15:00.

Τηλ.: 6985868544  (μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας του Σκόρου).

Ιστοσελίδα: skoros

xariseto.gr (Reuse, Reduce, Recycle)

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς για μια αλληλέγγυα οικονομία και μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής, το xariseto.gr προτείνει ένα διαφορετικό τρόπο «κατανάλωσης». Ένα πάρε-δώσε χωρίς χρήματα, ένα χώρο αλληλεγγύης. Στο website μπορεί να βρει κανείς διάφορα αντικείμενα που για κάποιον δεν είναι χρήσιμα αλλά κάποιος άλλος μπορεί να τα χρειάζεται. Εξάλλου, όπως λένε και οι δημιουργοί του xariseto.gr «Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι ντροπή ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος, είναι ένας εναλλακτικός τρόπος ανακύκλωσης»!

Ιστοσελίδα: xariseto.gr

FreeCycle

Το κίνημα freecycle ξεκίνησε το 2003 στην Αριζόνα και από τότε έχει επεκταθεί σε 75 χώρες σε όλον τον κόσμο. Ασφαλώς και λειτουργεί και στην Ελλάδα. Αρκεί να ρίξετε μία ματιά και να εγγραφείτε στο http://groups.yahoo.com/group/AthensGreeceFreecycle. Άλλη μια έξυπνη λύση στο πρόβλημα της υπερκατανάλωσης και της ανακύκλωσης.

Ιστοσελίδα: freecycle.gr

Αγκαλιά

Η Αγκαλιά συμπαραστέκεται σε γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που λόγοι εγκατάλειψης, κακοποίησης και κοινωνικοοικονομικοί τις πιέζουν σε βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου-παιδιού τους. Ο Σύλλογος προσφέρει προστασία στο παιδί, τόσο κατά τη διάρκεια της κύησής όσο και μετά τη γέννησή του και συγχρόνως στηρίζει τους γονείς ηθικά και υλικά. Μπορείτε να προσφέρετε βρεφικά γάλατα, τρόφιμα, κρέμες, παιδικές πάνες, βρεφικά είδη, παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, παιδικά έπιπλα, παιδικά καρότσια, παιδικά κρεβατάκια, είδη βρεφανάπτυξης, οικιακό εξοπλισμό, είδη ατομικής υγιεινής, κ.α. Παράκληση τα μεταχειρισμένα είδη πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210 8828788 ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας ΕΔΩ

Εδώ μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό κατάλογο με τις ανάγκες των παιδιών της Αγκαλιάς

Λεωφόρος Αθηνών 84,10441 Αθήνα

Τηλ.: 210 8828788 Δευτέρα-Παρασκευή  9.00 – 17.00 210 8828788

Ιστοσελίδαagalia.org.gr

Κιβωτός του Κόσμου

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες,  παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.  Τα σπίτια φιλοξενίας παιδιών στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή Ηπείρου, στη Χίο και στο Βόλο δέχονται τρόφιμα και αναλώσιμα.

Ιστοσελίδα: kivotostoukosmou.org

ΜΚΟ Θεόφιλος

Ο «Θεόφιλος» είναι ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα που αντιμετωπίζουν συνθήκες αποκλεισμού και φτώχειας. Δέχονται γραφική ύλη, παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια σε καλή κατάσταση, κουβέρτες, τρόφιμα και είδη καθαριότητας.

Τηλ: 210-8819397

Ιστοσελίδα: theophilos.gr

Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ»

Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» αποτελεί έναν από τους κύριους φορείς παιδικής προστασίας στη χώρα. Είναι Ν.Π.Δ.Δ., εποπτεύεται και επιχορηγείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Φροντίζει τις γυναίκες που είναι μόνες τους σε μια εγκυμοσύνη χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, χωρίς σύντροφο και χρειάζονται προστασία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους αλλά και αγκαλιάζει με φροντίδα και στοργή τα παιδιά που χρειάζεται να ζήσουν για λίγο, πολύ ή μόνιμα μακριά από την οικογένεια τους. Δέχεται τα βρεφικά και παιδικά ρούχα που δεν χρειάζεστε πια, αλλά και βιβλία, παιδικά μικροέπιπλα και παιχνίδια.

Τηλ.: 2132015700

Ιστοσελίδα: kvmhtera.gr

Πρωτοβουλία για το Παιδί

O Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» ιδρύθηκε στη Βέροια τον Απρίλιο του 2008. Πεδίο δράσης της Δομής είναι πρωτίστως η φροντίδα και η προστασία παιδιών που, προερχόμενα από οικογένειες που δυσλειτουργούν ή είναι διαλυμένες, βιώνουν την παραμέληση, την ψυχολογική και σωματική βία, την περιθωριοποίηση και την απόρριψη, τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και μέσα στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, καθώς και η παντοειδής ενίσχυση των οικογενειών τους. Ακόμη, ομάδες-στόχους της ΠγτΠ αποτελούν οι ευπαθείς οικογένειες με παιδιά και οι ευπαθείς ομάδες του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Χαρίστε ρούχα (κυρίως για ηλικίες 6-16 ετών) –παπούτσια , καινούργια ή σε καλή κατάσταση, προσωπικά είδη-είδη υγιεινής (σαπούνια, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόπαστες, χτένες, κλπ), γραφική ύλη-είδη ζωγραφικής-σχολικά είδη, βιβλία σχολικά και λογοτεχνικά, CD και DVD με παιδαγωγικό, ψυχαγωγικό και ενημερωτικό περιεχόμενο, είδη υπολογιστών. Επίσης δέχονται τρόφιμα, πετρέλαιο θέρμανσης, απορρυπαντικά και αναλώσιμα είδη σπιτιού.

Αριστοφάνους 10 & Κύπρου, 59 100

Βέροια

Τηλ.: 23310-72303

Ιστοσελίδα: propaidigr.org

Ανθρώπινοι Άνθρωποι

Οι «Ανθρώπινοι – Ανθρωποι» είναι ένα Φιλανθρωπικό Σωματείο, που συστάθηκε τον Ιούνιο του 2012. Σκοπός του είναι η εν γένει συμπαράσταση και υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων για την προστασία του περιβάλλοντος και την προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης. Βασικός στόχος είναι η ανεύρεση και επισκευή χώρων κατάλληλων για τη στέγαση άστεγων και άπορων οικογενειών και ατόμων σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, με πρώτο το Δήμο Αθηναίων καθώς επίσης και η παροχή τους σε ένδυση και υπόδηση.

Δέχονται έπιπλα (κρεβάτια, τραπέζια, καρέκλες, σαλόνια, βιβλιοθήκες, κ.α.), ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα, φωτιστικά, κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, σεντόνια, παπλώματα, πετσέτες), είδη κουζίνας (πιάτα, ποτήρια, μαγειρικά σκεύη, κατσαρόλες, μαχαιροπήρουνα, κτλ), ρούχα ανδρικά, γυναικεία, παιδικά, ανεξαρτήτως εποχής, παπούτσια. Επίσης είναι ευπρόσδεκτα τρόφιμα όλων των ειδών.

Λυκούργου 10, 152 31 Χαλάνδρι

Τηλ.: 210 6713399

Ιστοσελίδα: anthropinoi-anthropoi.gr

Δεσμός

Ο Δεσμός είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με απώτερο στόχο να συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμων δικτύων αλληλεγγύης και στην καλλιέργεια της κοινωνικής και ανθρωπιστικής υπευθυνότητας.

Μπορείτε να τους χαρίσετε:

 • Τρόφιμα: να είναι συσκευασμένα και μακράς διάρκειας, να μην απαιτούν ψυγείο και να μην έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους.
 • Φάρμακα: να είναι σε σφραγισμένες συσκευασίες και να μην έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης
 • Σεντόνια / πετσέτες: να είναι πλυμένα, χωρίς λεκέδες
 • Ηλεκτρικά είδη: να είναι ακέραια και να λειτουργούν κανονικά
 • Οικιακά σκεύη: να είναι καθαρά, λειτουργικά, να μη λείπουν κομμάτια και να μην έχουν σπασίματα.
 • Είδη προσωπικής υγιεινής: να είναι σε πλήρεις και κλειστές συσκευασίες και να μην έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους (εφόσον υπάρχει).
 • Είδη καθαριότητας
 • Βιβλία: να μη λείπουν σελίδες, να μην είναι σκισμένα ή λεκιασμένα. Στα σχολικά εγχειρίδια να μην είναι συμπληρωμένες οι ασκήσεις.
 • Γραφική & χαρτική ύλη
 • Παιχνίδια: να είναι καθαρά, να λειτουργούν, να μη λείπουν κομμάτια και να είναι κατάλληλα για χρήση από παιδιά. Σε περίπτωση που ένα παιχνίδι αποτελείται από πολλά κομμάτια, παρακαλούμε αυτά να βρίσκονται συγκεντρωμένα σε μία ξεχωριστή συσκευασία (π.χ. όλα τα κομμάτια ενός παιχνιδιού playmobil σε μια σακούλα).
 • Είδη ιματισμού: να είναι καθαρά και να μην έχουν φθορές όπως σκισίματα, γάριασμα, τρύπες κλπ.
 • Αθλητικός εξοπλισμός: να είναι σε καλή κατάσταση και αν περιλαμβάνουν διαφορετικά κομμάτια να είναι όλα συγκεντρωμένα.
 • Έπιπλα: να είναι αποσυναρμολογημένα εάν ζητηθεί και υπάρχει η δυνατότητα

Αθήνα

E-mail: info@desmos.org
Τηλ.: 216-8090840 (Δευτέρα – Παρασκευή: 09.00-17.00)

Θεσσαλονίκη:

E-mail: thessaloniki@desmos.org
Τηλ.: 2310-527620 (Δευτέρα – Παρασκευή: 09.00-17.00)

Ιστοσελίδα: desmos.org

ΑΡΣΙΣ – Τράπεζα συλλογής ειδών «ΣΥΝ-ΠΡΑΞΗ»

Η «Συν-Πραξη» αποτελεί «τράπεζα» συγκέντρωσης και διάθεσης ειδών πρώτης ανάγκης της

Η Τράπεζα Συλλογής & Διάθεσης Ειδών Πρώτης Ανάγκης «ΣΥΝ-ΠΡΑΞΗ» της ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2000. Στη ΣΥΝ-ΠΡΑΞΗ συλλέγονται, είδη ιματισμού όλων των ηλικιών,  σχολικά είδη, παιχνίδια, βιβλία, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, κ.α. Τα είδη αυτά συγκεντρώνονται, κατηγοριοποιούνται και μοιράζονται σε άστεγους , μετανάστες, οικογένειες και άπορους ανθρώπους που προσεγγίζουν την ΑΡΣΙΣ, σε ιδρύματα και φορείς που υποστηρίζουν αντίστοιχους πληθυσμούς, σε οικισμούς Ρομά ή περιοχές με χαμηλό βιοτικό επίπεδο.

Βενιζέλου 70,
Τ.Κ. 54631 Θεσσαλονίκη

Τηλ. & Fax: 2315504301, 2310526150
Ωράριο λειτουγίας: Δεύτερα- Παρασκευή 09:00-17:00
Ωράριο Διανομής Ειδών: Τρίτη-Πέμπτη 10:30-13:30
e-mail: arsis.simpraxis@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/synpraksi

Ιστοσελίδα: arsis.gr

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων

Σκοπός του Συλλόγου υπήρξε και παραμένει η ηθική και υλική συμπαράσταση των απόρων κυρίως Υπερπολυτέκνων Οικογενειών δια μέσου των προαιρετικών εισφορών-δωρεών των Φίλων των Πολυτέκνων.

Δέχονται:

 • Τρόφιμα (γάλα, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, όσπρια, λάδι κλπ.)
 • Ρούχα-Υποδήματα (για όλες τις ηλικίες, υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για βρεφικά, παιδικά, εφηβικά και νεανικά)
 • Κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, σεντόνια, λευκά είδη κλπ.)
 • Σχολικά Είδη (σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό, διορθωτικά, ντοσιέ, μαρκαδόρους, σχολικά βοηθήματα κλπ)
 • Παιχνίδια (προσοχή, να μη λείπουν εξαρτήματά τους, ειδικά στα επιτραπέζια)
 • Μικροσυσκευές-Είδη σπιτιού (όχι ογκώδη).
 • Έπιπλα-Οικιακές Συσκευές (πλυντήρια, κουζίνες, ψυγεία κλπ.) Τα ογκώδη αντικείμενα, λόγω έλλειψης αποθηκευτικού χώρου, δεν τα παραλαμβάνει η ίδια η Π.Ε.ΦΙ.Π., αλλά συστήνει Πολύτεκνες Οικογένειες που ενδιαφέρονται.

Θερμή παράκληση οι συσκευές να δουλεύουν και τα τρόφιμα να μην έχουν λήξει. Τα δε ρούχα να είναι σε άριστη κατάσταση και καθαρά.

Ακαδημίας 78Δ,
106 78 Αθήνα

Τηλ. 210.38.38.496, 210.38.22.586,

E-mail: info@pefip.gr

Ιστοσελίδα: pefip.gr

Γιατροί του ΚόσμουΟι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας ιδρύθηκαν το 1990 και αποτελούν μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου το οποίο αποτελείται από 15 αντιπροσωπείες (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ισπανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία). Κινητήρια αρχή της οργάνωσης είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή πολιτική πεποίθηση.

Δέχονται φάρμακα (με μακρινή λήξη, όχι ανοιγμένα σιρόπια και ληγμένα σκευάσματα), τρόφιμα (με μακρινή λήξη), ρουχισμό για αγόρια από 8 έως και 16 ετών (σε πολύ καλή κατάσταση-σχεδόν καινούργια, εσώρουχα και κάλτσες μόνο καινούργια), μπιμπερό, είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια και οδοντόβουρτσες για παιδιά και μεγάλους, σαμπουάν/ατομική συσκευασία, μωρομάντηλα), μικρά μπουκάλια νερό και πλαστικά ποτήρια, βραστήρες.

Αθήνα
Σαπφούς 12, Τ.Κ. 105 53
Tηλ.: 210 32 13 150

Θεσσαλονίκη
Πτολεμαίων 29Α (εντός στοάς), Τ.Κ. 546 30,
Tηλ.: (+30) 2310.56.66.41
e-mail: thessaloniki@mdmgreece.gr

Πέραμα
Αριστείδου 5 & Ξενοφώντος, T.K. 188 63
Tηλ.: (+30) 210.44.14.788
e-mail: perama@mdmgreece.gr

Κρήτη
Μάρκου Μπότσαρη 59, Τ.Κ. 73 136 Χανιά
Tηλ.: (+30) 28210.23.110
e-mail: chania@mdmgreece.gr

Καβάλα
Καράνου 13, Τ.Κ. 65 302
Tηλ.: (+30) 2510.227.224
e-mail: kavala@mdmgreece.gr

Πάτρα
Παναχαϊκού 50, Τ.Κ. 26 224
Tηλ.: (+30) 2610.31.03.66
e-mail: patras@mdmgreece.gr

Ιστοσελίδα: mdmgreece.gr

Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

Από το 1967, στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, με μητρική στοργή και χριστιανική αγάπη, λίγες αφοσιωμένες Μοναχές, χωρίς να παραβλέπουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του μοναχικού βίου τους, έκαναν σκοπό τους τη μέριμνα, ανατροφή και μόρφωση παιδιών με τις λιγότερες ευκαιρίες στη ζωή. Ο οικισμός του Ιδρύματος λειτουργεί ως ένα πρότυπο “Ορθόδοξο Χωριό” και φιλοξενεί αγόρια και κορίτσια από τα πρώτα χρόνια ή και τους πρώτους μήνες της ζωής τους, προσφέροντας μία ζεστή οικογενειακή ζωή που θα τα βοηθήσει στο μέλλον να ενταχθούν ως ενήλικες στη σύγχρονη κοινωνία.

Προσφορά αγαθών (πετρέλαιο θέρμανσης με απευθείας παράδοση στις δεξαμενές του Ιδρύματος, τρόφιμα και λοιπά αναλώσιμα είδη πρώτης ανάγκης, σχολικά είδη, παιχνίδια, βιβλία, ρούχα καινούργια ή σε πολύ καλή κατάσταση, κ.ά.).

27ο χιλ. Λεωφ. Μαραθώνος, Οικισμός Νέος Βουτζάς (Είσοδος Α΄)
Μάτι Αττικής 190 09 Ραφήνα

Τηλ.: 22940-79240-1

Ιστοσελίδα: lyreioidryma.gr

 

 

Παιδικά Χωριά SOS

Ο σκοπός των Παιδικών Χωριών SOS είναι να βοηθούν παιδιά, που έχουν ανάγκη φροντίδας και προστασίας γιατί έχουν βρεθεί μακριά από το φυσικό, οικογενειακό τους περιβάλλον, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ξαναβρούν ένα μόνιμο σπίτι και να ζήσουν σε ένα περιβάλλον, το οποίο πλησιάζει το πλαίσιο της φυσικής οικογένειας.  Οι καθημερινές ανάγκες ενός Παιδικού Χωριού σε είδη είναι πολλές και αφορούν από την ανάγκη ενός παιδιού για ένδυση, διατροφή, εκπαίδευση, φάρμακα έως τις ανάγκες λειτουργίας ενός σπιτιού.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των παιδιών αλλά και αντίστοιχα των σπιτιών στα οποία διαμένουν, είναι πολύ βοηθητικό να κάνετε δωρεές σε είδη όπως: καινούρια παπούτσια, είδη παιδικού ρουχισμού, κάθε είδος τροφίμων που δεν χρειάζεται άμεσα ψυγείο (λάδι, γάλα εβαπορέ, ρύζι κλπ), είδη καθαριότητας σπιτιού (σκόνη πλυντηρίου, χαρτί υγείας κλπ), εκπαιδευτικά βοηθήματα, γραφική ύλη, καινούρια σεντόνια, πετσέτες κλπ και γενικώς είδη εξοπλισμού σπιτιού, καινούριες ή ελάχιστα μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες κλπ).

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς οι ανάγκες διαφοροποιούνται συνεχώς, επικοινωνήστε με την κα Άννη Κατσούλη, τηλ. 210-3313661 ή e-mail: sosathens@sos-villages.gr ή κ. Άκη Δρεπανίδη, τηλ. 23920-63891 ή e-mail: sosplagiari@sos-villages.gr ή κ. Γιώργο Βαφέα, τηλ. 25510-51890 ή e-mail: sosthraki@sos-villages.gr.

Ιστοσελίδα: sos-villages.gr

ΡΕΤΟ ΕΛΛΑΣ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Το Σωματείο ΡΕΤΟ ΕΛΛΑΣ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ είναι μια Μ.Κ.Ο (Μη Κρατική Οργάνωση) με κοινωφελή, κοινωνικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, και σκοπό “την ψυχική, πολιτιστική και πνευματική βοήθεια στους ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο και ιδιαίτερα τους τοξικομανείς με έδρα στο Δήμο Κορωπίου.

Παίρνουν οτιδήποτε, είτε λειτουργεί, είτε όχι, και απασχολούν άτομα για επισκευές ή κατασκευές. Έχουν ένα ή δύο μαγαζιά με μεταχειρισμένα αντικείμενα/έπιπλα κτλ. Παραλαμβάνουν από το σπίτι, μεγάλα και μικρά αντικείμενα (έπιπλα, ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια κ.ά).

Τηλ.: 210 66 25 096.

Hope Cafe

Αποστολή του «καφέ της ελπίδας» στην Κυψέλη είναι η παροχή τροφής σε πρόσφυγες και Έλληνες που βρίσκονται σε ανάγκη. Δέχονται ρούχα (αντρικά, γυναικεία, παιδικά), τρόφιμα (όλων των ειδών),  είδη προσωπικής φροντίδας, καθώς και είδη βρεφικής φροντίδας (μπιμπερό, καροτσάκια, πάνες, κτλ.)

Δροσοπούλου 136-138
Κυψέλη

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 – 17:00

Τηλ.: 694 446 4483

Facebook: facebook.com/soulfoodforrefugees


 

Με πληροφορίες από το noesi και το infokids.gr

Check Also

Βeauty Clinic Ιατρικό κέντρο αντιγήρανσης και laser στον Ασπρόπυργο

Το Βeauty Clinic είναι μια πρότυπη μονάδα ιατρικής αισθητικής προσώπου, σώματος και laser αποτρίχωσης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *