Αρχική / ----------SLIDER / Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να μη σπαταλάει το χρόνο του


Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να μη σπαταλάει το χρόνο του

Είναι ανεδαφικό να περιμένετε από το παιδί να προγραμματίζει σωστά τις υποχρεώσεις του και να τις υλοποιεί απερίσπαστο. Σίγουρα θα υπάρξουν φορές που θα χαζεύει κι άλλες που θα πασχίζει να τελειώσει τα πάντα επειδή δεν οργάνωσε σωστά το χρόνο του:
Αν η κωλυσιεργία παρατηρείται σε νορμάλ βαθμό και όχι σε σημαντικά θέματα, τότε απλά αρκεί να βρείτε τρόπο να το κινητοποιήσετε για να ξεφύγει από την αδράνεια. Αν όμως είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, τότε πρέπει να ξεκινήσετε από την αναζήτηση των αιτιών για να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες.
Βοηθήστε το να οργανώσει καλύτερα τον ελεύθερο χρόνο του, ώστε να προλάβει τα πάντα χωρίς πίεση. Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι με το να χαζεύει ή να μεταθέτει χρονικά τις υποχρεώσεις του, θα αγχωθεί και μπορεί να μην προλάβει να ολοκληρώσει.
Δείξτε του ότι δεν έχετε να κερδίσετε κάτι με την πίεση που του ασκείτε και ότι γίνεται για το δικό του καλό, τη δική του ψυχική ηρεμία και βέβαια για να γίνει υπεύθυνος άνθρωπος.
Όσο συχνό κι αν είναι το φαινόμενο να σπαταλάει το χρόνο του, διατηρήστε την ψυχραιμία σας κατά το δυνατόν περισσότερο ή τουλάχιστον μην αρχίσετε να αποδίδετε στο παιδί αρνητικούς χαρακτηρισμούς.
Δώστε του κίνητρο να τελειώσε το συντομότερο, αλλά συνάμα σωστά ό,τι έχει να κάνει για να ασχοληθεί με κάτι ευχάριστο ακολούθως. Προσοχή όμως στην επιβράβευση, να γίνει με μέτρο για να μη θεωρήσει δεδομένο ότι κάθε φορά που θα τελειώνει τις υποχρεώσεις του θα έχει λαμβάνειν κάποιο δωράκι.
Θα πρέπει επίσης να κάνει σαφές με τη δική σας βοήθεια ότι δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος στην καθημερινότητά του καταπιάνεται μόνο με ευχάριστα πράγματα, ούτε φέρνει εις πέρας τις υποχρεώσεις του όποτε κρίνει εκείνος σκόπιμο.
Τέλος, φτιάξτε από κοινού ένα πρόγραμμα, χωρίζοντας το χρόνο ορθολογικά ώστε να γίνουν όλα και σε όποιες υποχρεώσεις του μπορείτε να βοηθήσετε, κάντε το για να τελειώνει πιο γρήγορα. Και πάλι όμως χρειάζεται μέτρο στη βοήθεια!
Πηγή : mother

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js