Αρχική / ----------SLIDER / Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να είναι αποδοτικό στο σχολείο


Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να είναι αποδοτικό στο σχολείο

Το σχολείο, στη συνείδηση των περισσότερων παιδιών τουλάχιστον, είναι αναγκαίο κακό ή έστω αφορμή να συναντήσουν τους φίλους τους και μόνο. Το ζητούμενο όμως είναι να βοηθήσετε το μικρό σας να είναι αποδοτικό και όπως πρέπει στις υποχρεώσεις του…

  • Ας ξεκινήσουμε με κάτι που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε και αυτό είναι να δίνετε στο παιδί υποσχέσεις για δώρα ή γλυκίσματα αν διαβάσει περισσότερο. Το θέμα δεν είναι να το «δωροδοκήσετε», αλλά να του δώσετε να καταλάβει με παιδαγωγικά ορθές μεθόδους ότι πρέπει να το κάνει για δικό του καλό και όχι για να ικανοποιήσει εσάς.
  • Όταν πρέπει να ασχοληθεί με ένα μάθημα που δεν του αρέσει ή δεν είναι το ίδιο καλό όσο στα υπόλοιπα, καλό είναι να βρείτε έξυπνες μεθόδους για να το κρατήσετε σε ενδιαφέρον και να διαβάσει όσο πρέπει. Και βέβαια μην το πιέσετε να μάθει κάτι εκείνη ακριβώς τη στιγμή, αλλά δώστε του την ευκαιρία για ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα για να «καθαρίσει» το μυαλουδάκι του. Προσαρμοζόμενοι λοιπόν στις ανάγκες του παιδιού, ίσως καταφέρει μέχρι και να δει το μάθημα αυτό με άλλο μάτι στο μέλλον!

 

  • Καθιερώστε ανά περιόδους (σίγουρα στις διακοπές και όχι μόνο) επαναλήψεις σε μαθήματα ή ενότητες που έχει αδυναμία. Έτσι θα καλύψει τα κενά του και μάλιστα σε περιόδους που δεν έχει την πίεση της καθημερινότητας, άρα θα είναι με πιο καθαρό μυαλό και άλλη ψυχολογία.
  • Εξασφαλίστε ότι ξεκουράζεται όσο πρέπει και κάνει ισορροπημένη διατροφή. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι πρακτικά αδύνατον να είναι συγκεντρωμένο και αποδοτικό, ακόμα και αν είναι καλός μαθητής.
  • Ενθαρρύνετε το παιδί σας να αφήσει κατά μέρος τη συστολή του και να μη διστάζει να κάνει διευκρινιστικές ερωτήσεις μέσα στην τάξη.
  • Βεβαιωθείτε, έπειτα από σχετική συζήτηση με το παιδί και μια ακόμα με τη δασκάλα του, ότι υπάρχει καλή σχέση και ότι δεν έχει παράπονα από εκείνη. Γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο και νευρικό θα είναι στο σπίτι και απέχθεια στο διάβασμα θα δείχνει και πολλά ακόμα.

Check Also

Ο Γιατρός της Πείνας, παραδοσιακό ψητοπωλείο..

Βγαίνουμε, διασκεδάζουμε και μετά; Όχι, δεν ήρθε ο έρωτας, ήρθε μια πείνα. Εκεί επεμβαίνει ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *