Αρχική / -----Ροή θεμάτων / Πώς η ράπερ Lizzo μετατράπηκε σε Αρχιέρεια του αγώνα ενάντια στο στίγμα της παχυσαρκίας…..


Πώς η ράπερ Lizzo μετατράπηκε σε Αρχιέρεια του αγώνα ενάντια στο στίγμα της παχυσαρκίας…..

Μέσα από μια ανάρτηση στα social media, που έγινε viral, κάθε παχουλή γυναίκα βρήκε τη μούσα της.
Η δημοφιλής Αμερικανίδα τραγουδοποιός και ράπερ, βγήκε μερικές μέρες πριν «έξω απ’ τα ρούχα» της με μια ανάρτηση στα social media, επιδεικνύοντας με υπερηφάνεια τα 140 κιλά της. Την αφορμή για μια τέτοια δήλωση –«είναι η θεϊκότητα ενός σώματος για κάθε γυναίκα με πολλά κιλά»-, έδωσε μια σειρά ρατσιστικών σχολίων που διάβασε η Lizzo στο διαδίκτυο ενώ βρισκόταν σε καραντίνα (και αφού βρέθηκε θετική στο τεστ Covid, όντας ασυμπτωματική).
Η Lizzo έκανε μια γενική έκκληση υποστηρίζοντας ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο ευπρόσβλητοι σε μια πιθανή μόλυνσή τους από τον κορωνοϊό, αλλά απ’ την άλλη, δεν αποτελούν «κοινωνικά απόβλητα» της κοινωνίας. «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορώ απλώς να υπάρχω στο σώμα μου», γράφει η Lizzo, προσθέτοντας: «Συνεχίζουμε. Εξακολουθούμε να μιλάμε, να τραγουδάμε, να ζούμε και να ονειρευόμαστε χωρίς να νιώθουμε ντροπή για το σώμα μας».
Και ενώ υπάρχει σίγουρα ένας πολύ «μεγάλος» -νέος- χώρος στο κίνημα θετικότητας του σώματος μέσα από τις αναρτήσεις σε όλο το διαδίκτυο, η Lizzo σηματοδοτεί με την παρουσία της, τον κεντρικό πυρήνα έκφρασης για κάθε γυναίκα που νιώθει αποξενωμένη από την πραγματική κοινωνία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας: «Είναι υπέροχο να γιορτάζουμε το σώμα μας κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το σχήμα και το χρώμα του. Αρκεί να είμαστε υγιείς. Μόνο αυτό μπορεί να μας δώσει σιγουριά και ελπίδα πως όλα τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν εφικτά».Check Also

Ξεσπά η Έλενα Παπαρίζου για τα MAD VMA 2022 – «Όχι στη βία, όχι στο μίσος»

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram επέλεξε η Έλενα Παπαρίζου να τοποθετηθεί δημόσια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *