Αρχική / ----------SLIDER / Πώς αλλάζει η περίοδος της γυναίκας όσο μεγαλώνει -Τι συμβαίνει στα 20, στα 30 και στα 40…


Πώς αλλάζει η περίοδος της γυναίκας όσο μεγαλώνει -Τι συμβαίνει στα 20, στα 30 και στα 40…

Η έμμηνος ρύση,  η περίοδος δεν είναι και το αγαπημένο μας γεγονός του μήνα.

Την μία έρχεται νωρίτερα, την άλλη αργεί, την επόμενη πονάς πολύ ή έχεις πολύ αιμορραγία.

Κράμπες και πόνος σε κάνουν να κατεβάζεις τα ντεπόν και να τρως σοκολάτα κλαίγοντας.
Οι αλλαγές στον εμμηνορρυσιακό κύκλο μας δεν μπορούν να προβλεφθούν. Όσο μεγαλώνουμε, η έμμηνος ρύση αλλάζει και προσαρμόζεται, λόγω των φυσιολογικών ορμονικών αλλαγών της ηλικίας και των καταστάσεων όπως η εγκυμοσύνη και η εποχή πριν την εμμηνόπαυση.

Τι πρέπει να περιμένουμε λοιπόν κατά την περίοδό μας σε κάθε δεκαετία της ζωής μας;
Στην δεκαετία των 20

 

Σε αυτή την εποχή της ζωής μας, η περίοδος γίνεται πιο σταθερή από τα εφηβικά χρόνια. Είναι συνηθισμένο στα νεαρά κορίτσια να μην έχουν ωορρηξία τακτικά, αναφέρει η γυναικολόγος και συγγραφέας Lauren Streicher. Χωρίς την τακτική ωορρηξία, η περίοδος είναι πιο ασταθής. Επίσης, όταν έρχεται νωρίτερα ή αργότερα, έχεις PMS, κράμπες και ευαισθησία στο στήθος.

Άλλη αλλαγή σε αυτή τη δεκαετία έχει να κάνει με την αντισύλληψη, που προκαλεί αλλαγές στην ροή. Πιο ανώδυνη περίοδος, λιγότερες κράμπες και PMS.

 

Στην δεκαετία των 30

Η περίοδος είναι προβλέψιμη και σταθερή σε αυτή τη δεκαετία, σύμφωνα με την Streicher. Συμπτώματα όπως πιο βαριές περίοδοι και περισσότερος πόνος και κράμπες μπορεί να σημαίνουν κάτι πιο σοβαρό. Καλοήθεις όγκοι που ονομάζονται ινομυώματα μπορεί να σου προκαλέσουν περισσότερη αιμορραγία. Επίσης, η ενδομητρίωση, που συνοδεύεται από πόνο που μπορεί να κρατήσει όλο τον μήνα, μπορεί να διαγνωστεί όταν μια γυναίκα είναι στα 30.

Ακόμη, μετά από μια γέννηση, η περίοδος αργεί να επιστρέψει, ειδικά αν θηλάζεις, σύμφωνα με την γυναικολόγο Sheryl Ross. Οι κράμπες φεύγουν ενώ η ροή είναι πιο εύκολη.
Στην δεκαετία των 40

Στα 40 έρχονται οι ορμονικές διακυμάνσεις της περιόδου πριν την εμμηνόπαυση. Το σώμα σου προετοιμάζεται για το τέλος της περιόδου. Οι φυσιολογικές ορμονικές αλλαγές κάνουν την ωορρηξία πιο ακανόνιστη και η διακύμανση στα επίπεδα οιστρογόνων σημαίνει ότι μπορεί να χάνεις περιόδους, μια βαριά ροή και συμπτώματα PMS.

Τα συμπτώματα της perimenopause δεν είναι προβλέψιμα. Μπορεί να μείνεις έγκυος, καθώς στην εμμηνόπαυση έχεις μπει ότι δεν έχει περίοδο για έναν χρόνο.
Όποια και να είναι η ηλικία σου, θυμήσου ότι οι περίοδοι μπορούν να πουν πολλά για την συνολική υγεία μας. Αν έχεις ασυνήθιστα συμπτώματα, επισκέψου τον γιατρό σου.
Πηγή: bovary

 

 

Check Also

Ο Απόλυτος Gadget Κουμπαράς που μετράει τα χρήματα….

Αποταμιεύστε όλα σας τα νομίσματα στον Απόλυτο Gadget Κουμπαρά! Ο μηχανισμός αυτόματου υπολογισμού δεν θα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *