Αρχική / -----Ροή θεμάτων / Ποιοι και πότε θα χρειαστεί να ξανακάνουν εμβόλιο! Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει


Ποιοι και πότε θα χρειαστεί να ξανακάνουν εμβόλιο! Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει

Η ανοσία στον κορωνοϊό μπορεί να διαρκέσει χρόνια και ενισχύεται μετά τους εμβολιασμούς, σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο BioRxiv και την επιθεώρηση Nature, τα βασικά ευρήματα των οποίων υποδεικνύουν ότι άτομα που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν πιθανώς δεν θα χρειαστούν αργότερα κάποια ενισχυτική δόση ως προστασία από παραλλαγές, επειδή συνεχίζουν να εξελίσσουν τα αντισώματά τους.


Ωστόσο, εκείνοι που έκαναν το εμβόλιο, αλλά ουδέποτε διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ίσως να χρειαστούν ενισχυτική δόση.
Οι μελέτες εξέτασαν άτομα που είχαν μολυνθεί με τον SARS-CoV-2 πριν από περίπου ένα χρόνο και η μία απ’ αυτές ανακάλυψε ότι συγκεκριμένα κύτταρα αποθηκεύουν την γενετική πληροφορία του κορωνοϊού στον μυελό των οστών μέχρις ότου χρειαστεί στη μάχη κατά της λοίμωξης.


Η άλλη μελέτη, που τελεί ακόμη υπό αξιολόγηση, υποδεικνύει ότι τα προαναφερθέντα κύτταρα μνήμης Β ενισχύονται για τουλάχιστον άλλους 12 μήνες μετά την αρχική μόλυνση. «Οι μελέτες συνάδουν με την αυξανόμενη βιβλιογραφία, που υποδεικνύει ότι η ανοσία κατά του SARS-CoV-2, που προκαλείται μέσω της μόλυνσης και του εμβολιασμού δείχνει να είναι μακροχρόνια», τονίζει στους New York Times ο ερευνητής του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, Σκοτ Χένσλεϊ, που δεν μετείχε στις μελέτες αυτές.

Check Also

Καλύτερα να τον λέμε Υδρο-χάος….

Οι άντρες Υδροχόοι είναι γεννημένοι ηγέτες. Έχουν το χάρισμα και την γοητεία να παρασύρουν κόσμο, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *