Αρχική / ----------SLIDER / Πέντε σημάδια ότι ο σύντροφός σας… δεν είναι κατάλληλος για εσάς


Πέντε σημάδια ότι ο σύντροφός σας… δεν είναι κατάλληλος για εσάς

Αν νιώθετε δεδομένοι και παραμελημένοι, τότε κάτι δεν πάει καλά
Έχετε αμφιβολίες για τη σχέση σας, ενώ παράλληλα νιώθετε ένα ανεξήγητο βάρος που δεν μπορείτε να προσδιορίσετε την προέλευση του; Νιώθετε συχνά αδικημένοι και πιέζεστε, χωρίς να κάνετε κάτι;

Αν ναι, τότε ρίξτε μία ματιά στα παρακάτω σημάδια και αν κάποιο από αυτά σας θυμίζει κάτι, τότε είναι καιρός να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας. Ακόμα και αν νομίζετε ότι έχετε βρει τον ένα και μοναδικό έρωτα της ζωής σας, τα παρακάτω σημάδια θα σας κάνουν να επανεξετάσετε τις έννοιες αυτές.
Έχετε διαφορετικές βασικές αρχές

Οι βασικές αρχές είναι μη διαπραγματεύσιμες. Θα μπορούσαν να είναι είτε η επιθυμία κάποιου να αποκτήσει παιδιά, είτε να παντρευτεί, είτε να μετακομίσει στο εξωτερικό. Αν οι επιθυμίες σας αυτές είναι αδιαπραγμάτευτες, τότε αν ο/η σύντροφός σας αισθάνεται διαφορετικά, σίγουρα θα σας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.
Ο καθηγητής Brogaard επισημαίνει ότι παρ’ όλα αυτά, κάποιος είναι δυνατόν να μπορέσει να αλλάξει τις βασικές του αρχές.

Αλλά, επισημαίνει: «Οι αλλαγές αυτού του είδους δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα πίεσης ή προτάσεων του συντρόφου σας. Θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα της προσωπικής σας επιθυμίας».
Σας θεωρούν δεδομένους

Σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2013, το μέσο σημείο κατά το οποίο ένα ζευγάρι αρχίζει να θεωρεί ο ένας τον άλλον ως δεδομένο είναι στα τρεισήμισι χρόνια γάμου.

Αν στη σχέση σας αποφασίζει μονίμως ο ένας τι θα έχετε για δείπνο ή που θα πάτε το Σαββατοκύριακο ή τι ταινία θα δείτε, τότε προσέξτε γιατί σύμφωνα με τον Brogaard, η υποτακτική συμπεριφορά μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά.
Δεν σας σέβονται

Οι σχέσεις απαιτούν αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των συντρόφων. Η έλλειψη σεβασμού μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της λεκτικής ή της συναισθηματικής κακοποίησης, αλλά και της σωματικής.

Αν ο σύντροφος σας, σας περιφρονεί, σας μιλάει προσβλητικά και δε ζητάει ποτέ συγγνώμη, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Dr. Peter Gray, η αγάπη σε μια σχέση δεν είναι αρκετή – πρέπει να υπάρχει και σεβασμός.
Δεν ενδιαφέρονται για τις συναισθηματικές ή τις σεξουαλικές σας ανάγκες

Αν ο/η σύντροφός σας περιμένει μονίμως να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας μ’ αυτόν ή αυτήν, τότε οι δικές σας ανάγκες μπαίνουν στο περιθώριο.

Αν δεν μπορείτε, με τίποτα, να θυμηθείτε, πότε ήταν η τελευταία φορά που ο/η σύντροφός σας, σας έδωσε χώρο και χρόνο για τις ανάγκες σας, τότε καλό είναι να αρχίσετε να αναθεωρείτε διάφορα πράγματα για τη σχέση σας.

.

Ζητούν αντί να δίνουν

Αυτή η κατάσταση συμβαίνει πολύ συχνά σε μία σχέση που έχει τελματώσει. Εσείς μπορεί να σκέφτεστε μονίμως πως μπορεί να αισθάνεται ο/η σύντροφό σας ή αν χρειάζεται κάτι, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ, πότε ήταν η τελευταία φορά που ο/η σύντροφό σας νοιάστηκε για τη δική σας ευημερία;

Αν η σχέση σας, έχει αποκτήσει αυτή την ανισορροπία, τότε η ίδια μοιάζει περισσότερο με σχέση γονέα-παιδιού παρά με σχέση ερωτικών συντρόφων, και αυτό σίγουρα δεν αποτελεί σωστή βάση για μία υγιή ερωτική σχέση.

Πηγή: protothemaCheck Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js