Ο θυμός είναι κάτι το φυσιολογικό. Είναι ένα συναίσθημα που είναι λογικό να δημιουργείται σε έναν άνθρωπο. Τι γίνεται όμως όταν αυτό ξεπερνάει το φυσιολογικό; Όταν ο άντρας σας νευριάζει πολύ εύκολα και με το παραμικρό; Εδώ φυσικά, θέλει κάποια ειδική μεταχείριση.
Όταν ένας άντρας θέλε ν νευριάσει κι να τσακωθεί θα βρει πολλές αφορμές. Δεν είναι ανάγκη να γίνει κάτι το σημαντικό. Μπορεί μια κίνησή σου μέχρι από τον τρόπο που θα πεις κάτι να τον κάνει να νευριάσει.
Φυσικά, κάτι τέτοιο στην αρχή δεν φαίνεται αλλά στην πορεία είναι κάτι το οποίο γίνεται κουραστικό. Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να δεις τους λόγους για τους οποίους θυμώνει να προσπαθήσεις να τον καταλάβεις. Στη συνέχεια, προσπάθησε να δώσεις λύσεις ώστε να έχετε μια ομαλή πορεία στην σχέση σας.
1. Ζήλια
Η ζήλια είναι ένας κακός σύμβουλος. Η ζήλια δημιουργεί διάφορα προβλήματα και ένα από αυτά είναι και ο θυμός. Για παράδειγμα μπορεί να έχεις κανονίσει να βγεις με μια φίλη σου να έχεις ντυθεί όμορφα με το φορεματάκι σου κι εκεί να αρχίζει. Οι ερωτήσεις να πέφτουν βροχή του τύπου γιατί ντύνεσαι έτσι φόρα κάτι άλλο. Το ενδεχόμενο το να σε κοιτάνε οι άλλοι τον τρελαίνει. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν έχει να κάνει με το τι φοράς αλλά με το ότι αυτός έχει ανασφάλειες.
2. Οικογενειακό περιβάλλον
Μπορεί το περιβάλλον που έχει μεγαλώσει να μην ήταν και το ιδανικό. Κατά την διάρκεια της παιδικής του ηλικίας μπορεί να μεγάλωσε με καβγάδες και τσακωμούς. Αυτό έχει ως συνέπεια, να του έχει περάσει πω κάτι τέτοιο είναι και το φυσιολογικό. Συνεπώς όταν νευριάζει δεν καταλαβαίνει πως αυτό δεν είναι καλό στον βαθμό αυτόν. Η οικογένεια είναι κατασταλτικός παράγοντας για την μετέπειτα ζωή ενός ανθρώπου. Είναι η βάση του.
3. Χειριστικός
Ένας οξύθυμος άντρας είναι και συνήθως και αρκετά χειριστικός. Θέλει να σε ελέγχει. Να ελέγχει τις κινήσεις σου τις σκέψεις σου. Δεν μπορεί να διανοηθεί πως μπορείς να κάνεις κάτι χωρίς την έγκριση του. Επομένως, όταν γίνεται κάτι τέτοιο αυτό τον εξοργίσει. Τον κάνει να νευριάζει και πολλές φορές να χάνει τον έλεγχο.
4. Βίαιος
Άλλος ένας λόγος αλλά λίγο πιο τραβηγμένος είναι ένας άντρας να είναι βίαιος. Αυτό συμβαίνει αρχικά για δύο λόγους. Ο ένας είναι πως είτε έχει μεγαλώσει με τέτοια πρότυπα από μέσα από την οικογένεια του. Έτσι, του έχει περάσει πως αυτό είναι κάτι το ανεκτό. Ο άλλος λόγος είναι πως δεν μπορεί να εκτονώσει κάπως τον θυμό του και αυτό τον κάνει να έχει βίαια ξεσπάσματα. Όταν ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια εκεί φυσικά είναι και επικίνδυνο και πολλές φορές χρειάζεται και η συμβουλή ενός ειδικού.
5. Καθημερινά προβλήματα
Η καθημερινότητα δεν είναι και η πιο εύκολη. Υπάρχουν πολλά προβλήματα καθημερινά. Αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα διαχειριστεί με αποτέλεσμα να νευριάζει με το παραμικρό. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να ξεκινούν από την δουλειά ακόμα και από το ίδιο το οικογενειακό περιβάλλον.
4 Τρόποι Αντιμετώπισης
1. Χαλάρωση
Υπάρχουν διάφορα εργαλεία που βοηθούν στην διαχείριση του θυμού. Ωστόσο, και από μόνος του μπορεί να πάρει βαθιές ανάσες, να δει χαλαρωτικές εικόνες ή να ακούσει κάποια χαλαρωτική μουσική. Αυτό θα τον κάνει να ηρεμίσει λίγο τον θυμό του και να χαλαρώσει.
2. Λογική
Προσπάθησε να τον βοηθήσεις να δει τα πράγματα με την λογική. Υπάρχουν και φορές που ο θυμός φυσικά είναι και δικαιολογημένος. Δεν αργεί όμως να γίνει και παράλογος και να ξεπεράσει πολλές φορές την λογική. Εκεί πρέπει να του υπενθυμίσεις πως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Να βάλει με ήρεμο μυαλό και να σκεφτεί ξανά τα πράγματα αν όντως είναι έτσι.
3. Αλλαγή περιβάλλοντος
Το περιβάλλον μας πολλές φορές να κάνει νευρικούς και ευέξαπτους. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τα άτομα γύρω του. Να δει ποια είναι τα άτομα που τον οδηγούν στο συναίσθημα του θυμού και να τα περιορίσει από την ζωή του. Τέτοια άτομα, δεν κάνουν καλό στην ψυχολογία και καλό είναι να φεύγουν μακριά όσον το δυνατόν γρηγορότερα.
4. Χρήση ειδικού
Ο ειδικός γιατρός είναι μια πάρα πολύ καλή λύση που σίγουρα θα δώσει αποτελέσματα. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πως να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση και σίγουρα θα βρει λύση στο πρόβλημα. Αυτό είναι και η τελευταία λύση αν δεν αποδίδουν τα υπόλοιπα.
Πηγή:enalax