Ένα από τα πράγματα που επηρεάζει τη μυρωδιά του σώματός μας είναι η διατροφή μας.
Υπάρχουν, δηλαδή, κάποιες τροφές που κάνουν το δέρμα μας να μυρίζει πιο έντονα ή και πιο άσχημα, μερικές φορές. Αυτό συμβαίνει διότι ορισμένα από τα συστατικά που λαμβάνουμε από τις τροφές ή οι ουσίες που παράγονται κατά τη διάσπαση των τροφών στο γαστρεντερικό μπορεί να κάνουν μας επηρεάσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουν το σώμα να αποπνέει δυσάρεστες μυρωδιές.
Δείτε παρακάτω τρεις τροφές από αυτές
1. Σταυρανθή λαχανικά
Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν μεταξύ άλλων το λάχανο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο. Αυτά τα λαχανικά περιέχουν θείο, μια χημική ουσία με άσχημη μυρωδιά. Όταν τα σταυρανθή λαχανικά μεταβολίζονται στον οργανισμό, το θείο απελευθερώνεται μέσω της αναπνοής ή του ιδρώτα, προκαλώντας κακοσμία.
2. Ψάρι
Μπορεί να πρόκειται για μια ιδιαιτέρως θρεπτική τροφή αλλά σε ορισμένους ανθρώπους προκαλεί κακοσμία του σώματος επειδή ο οργανισμός τους αδυνατεί να διασπάσει την τριμεθυλαμίνη, μια ουσία που παράγεται όταν μεταβολίζεται το ψάρι.
3. Κόκκινο κρέας
Έρευνες έχουν δείξει ότι το σώμα των ατόμων που καταναλώνουν πιο συχνά κόκκινο κρέας έχει πιο δυσάρεστη μυρωδιά. Ο λόγος είναι ότι το κόκκινο κρέας είναι δύσπεπτο κι έτσι όταν διασπάται στον οργανισμό αφήνει πίσω διάφορα υπολείμματα, τα οποία στη συνέχεια απελευθερώνονται με τον ιδρώτα.
baby.gr