Αρχική / ----SLIDER / Οι 4 λοιμώξεις του καλοκαιριού και πως θα τις αντιμετωπίσετε…..


Οι 4 λοιμώξεις του καλοκαιριού και πως θα τις αντιμετωπίσετε…..

Το ήξερες πως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σου διακοπών είναι πολύ εύκολο να μολυνθείς από λοιμώξεις; Κάποιες δεν είναι και τόσο σοβαρές, μερικές όμως είναι επικίνδυνες κι επώδυνες για την υγεία σου. Μάθε τώρα πώς εμφανίζονται και ποιες είναι οι απαγορευμένες συνήθειες αν θες να έχεις ένα ξένοιαστο καλοκαίρι.

  • Λοίμωξη στο ουροποιητικό

Η ουρολοίμωξη είναι από τις πιο συνηθισμένες λοιμώξεις του καλοκαιριού. Τα μικρόβια που μπορεί να κολλήσεις σε κοινόχρηστη τουαλέτα ή ακόμα και στη θάλασσα θα σε ταλαιπωρήσουν. Στις λοιμώξεις του ουροποιητικού προσθέστε και την κυστίτιδα που μπορεί να προκληθεί και από αφυδάτωση. Η ουρολοίμωξη συνοδεύεται από τσούξιμο και δυσκολία στην ούρηση, συχνοουρία μέχρι και αίμα σε κάποιες περιπτώσεις. Αν νιώσεις τα συμπτώματα, ενημέρωσε το γιατρό σου.  • Ιογενείς λοιμώξεις

Έντονη σεξουαλική δραστηριότητα και ελλιπής προφύλαξη σημαίνει αυξημένος κίνδυνος να προσβληθείς από κονδυλώματα (HPV) ή έρπη των γεννητικών οργάνων. Επώδυνες λοιμώξεις και επικίνδυνες γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν θεραπεία που να εγγυάται απόλυτη ίαση. Τα κονδυλώματα παρουσιάζονται ως μικρά σπυράκια, αρχικά, που μεγαλώνουν και πολλαπλασιάζονται, καταλαμβάνουν τη γεννητική περιοχή και τον πρωκτό. Ο έρπης δημιουργεί αίσθημα καύσου στη γεννητική περιοχή, δυσουρία, φυσαλίδες και έλκη με έντονο πόνο και πυρετό. Για τα κονδυλώματα ο γιατρός θα αποφασίσει αν θα τα αντιμετωπίσεις με lazer, κρυοπηξία ή ηλεκτροκαυτηριασμό. Οι κρύες κομπρέσες θα ανακουφίσουν τα εξανθήματα.

  • Μυκητίαση

Παρατηρείται συχνά το καλοκαίρι γιατί την ευνοούν η υψηλή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την υγρασία. Θα νιώσεις φαγούρα και κάψιμο, ερεθισμό, πόνο κατά την ούρηση και την ερωτική επαφή και έντονες λευκές εκκρίσεις. Μπορείς να το αντιμετωπίσεις με κολπικές κρέμες ή κολπικά υπόθετα και με δισκία, ανάλογα με τη διάγνωση. Ο σύντροφός σου θα πρέπει να πάρει αγωγή επίσης και αν θέλετε να έχετε ερωτικές επαφές πρέπει να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό.  • Κολπίτιδα

Πρόκειται για μία πολύ συνηθισμένη φλεγμονή τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού προκαλείται από μικρόβια που ευδοκιμούν στην άμμο και σε βρώμικες θάλασσες ή πισίνες που δεν τηρούν κανόνες υγιεινής. Θα την καταλάβεις από τα έντονα κολπικά υγρά με τη δυσάρεστη οσμή, τη φαγούρα και τον πόνο κατά την ούρηση και το σεξ.

Πάντως, αν έχετε κάτι από τα παραπάνω καλό είναι να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.

Check Also

Μπορεί να νοσήσει ή να μεταδώσει το ιό κάποιος που έχει κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, οι μελέτες υποδεικνύουν ότι αν οι άνθρωποι πράγματι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *