Αρχική / ----------SLIDER / Ο χυμός πορτοκάλι βελτιώνει τη μνήμη;


Ο χυμός πορτοκάλι βελτιώνει τη μνήμη;

Η κατανάλωση 500 ml πορτοκαλάδας την ημέρα είχαν εντυπωσιακή βελτίωση στη λειτουργία του εγκεφάλου, σύμφωνα με έρευνα. Ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο χυμός πορτοκάλι βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και παρατηρούν ότι χρειάζονται μόνο 2 μήνες για να βελτιωθούν κατά 8% η μνήμη, τα αντανακλαστικά και η εκφορά του λόγου όσων καταναλώνουν τον χυμό.
Μάλιστα οι επιστήμονες θεωρούν ότι όλη αυτή η βελτίωση οφείλεται στα φλαβονοειδή, που βρίσκουμε στο πορτοκάλι. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Reading στη Μεγάλη Βρετανία ζήτησαν από 37 υγιείς εθελοντές να πίνουν καθημερινά και για 8 εβδομάδες 500 ml χυμό πορτοκάλι. Οι συμμετέχοντες, 24 γυναίκες και 13 άνδρες, από 60 ως 81 ετών, είχαν σαφή βελτίωση στις εγκεφαλικές τους λειτουργίες.
Η μνήμη, τα αντανακλαστικά και η εκφορά του λόγου τους βελτιώθηκαν κατά 8% σε 2 μήνες σύμφωνα με τις μετρήσεις που τους έκαναν οι επιστήμονες πριν και μετά τη διεξαγωγή της έρευνας. Οι ερευνητές εξηγούν ότι δεν συστήνουν στους ανθρώπους να πίνουν τόσο μεγάλες ποσότητες χυμού, αλλά ότι τα συστατικά του μπορεί να αποδειχτούν πολύ βοηθητικά, κι ότι μία καλή ιδέα θα ήταν να προσπαθούμε όλοι να εντάξουμε στη διατροφή μας φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φλαβονοειδή.
Φλαβονοειδή υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες και στα μύρτιλα όπως έχουν δείξει άλλες μελέτες. Μάλιστα θεωρείται ότι τα φλαβονοειδή επιδρούν στον ιππόκαμπο, την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη μάθηση και την αποθήκευση των πληροφοριών. Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι για το τι ακριβώς συμβαίνει αλλά πιστεύουν ότι τα φλαβονοειδή μπορεί να αυξάνουν τη ροή του αίματος, να προστατεύουν τα νευρικά κύτταρα από την οξειδωτική διαδικασία και να αυξάνουν την αποτελεσματικότητα με την οποία οι νευρώνες ανταλλάσσουν σήματα μεταξύ τους.

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js