Αρχική / -------Ροή θεμάτων / Νέα διανομή τροφίμων από Hellenic Relief που έλαβε δωρεά από το ΙΣΝ


Νέα διανομή τροφίμων από Hellenic Relief που έλαβε δωρεά από το ΙΣΝ

Σε νέα διανομή προχώρησε το Ιδρυμα Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation) μοιράζοντας συνολικά 620 δέματα με τρόφιμα σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Αυτή τη φορά όμως επικρατούσε και μία αισιοδοξία.

Κι αυτό επειδή παρούσα ήταν και το στέλεχος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος από τα γραφεία του στη Νέα Υόρκη, κ. Kira M. Pritchard, καθώς το ΙΣΝ χορήγησε 80.000 ευρώ στο Hellenic Relief και η ίδια ήρθε να διαπιστώσει την καλή δουλειά που γίνεται.

Από το ομογενειακό ίδρυμα παρόντες ήταν για μία ακόμη φορά οι κ. Στέλιος Τακετζής και Τάσος Φιλιππάκος που παρουσία της υπεύθυνης του Γραφείου Αθηνών κ. Μαρίας Σιούρδη, βοήθησαν στη διανομή.

Η δωρεά 80.000 ευρώ από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος έγινε προκειμένου το ελληνικό τμήμα του Hellenic Relief να αναβαθμίσει τα γραφεία και το λογισμικό του, εκσυγχρονίζοντας έτσι τις υπηρεσίες του, καθώς στην Ελλάδα δυστυχώς η κρίση δυναμώνει αντί να μειώνεται.

Από τα 80.000 ευρώ τα 30.000 θα ανακαινίσουν τις εγκαταστάσεις, καθώς θα ενοικιαστεί μεγαλύτερο κτίριο, θα αγοραστούν έπιπλα και θα αγοραστεί και ηλεκτρονικός εξοπλισμός που τώρα δεν υπάρχει.

Τα υπόλοιπα 50.000 θα χρησιμοποιηθούν για μισθό, εφόσον προσελήφθη υπάλληλος, να κάνει όλη την εργασία που δεν κάνουν εθελοντές, και να πληρωθεί το ενοίκιο ενός χρόνου και ό,τι άλλο χρειαστεί…
Ολα έτοιμα για τη χθεσινή διανομή, ενώ διακρίνεται ο κ. Στέλιος Τακετζής να συνομιλεί με την κ. Μαρία Σιούρδη πριν αρχίσουν να καταφθάνουν οι άποροι.

tsak-2Φωτογραφία: ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως γνωρίζει ο «Ε.Κ.» το Ιδρυμα Εθελοντικής Συμπαράστασης θα επεκτείνει τις υπηρεσίες του, παρέχοντας προληπτική ιατρική φροντίδα σε ανασφάλιστους, θα έχει έκθεση ρούχων και υποδημάτων, και θα εκδώσει στους απόρους από μία ηλεκτρονική κάρτα με την οποία θα περνούν και θα εφοδιάζονται τα τρόφιμά τους ή ό,τι άλλο προϊόν τους δίνεται κατά καιρούς, είτε είναι ρούχα, είτε καθαριστικά για το σπίτι, είτε παιχνίδια και σχολικά είδη.

«Ευχής έργο θα ήταν να μην χρειαζόταν η αναβάθμισή μας και να τελείωνε η κρίση, αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό» ανέφεραν οι κ. Τακετζής και Φιλιππάκος στην εφημερίδα μας.

Ωστόσο, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη σημαντική δωρεά Νιάρχου, καθώς λύνονται τα χέρια όλων, επειδή μόνο με τον εθελοντισμό των κυριών στην Αθήνα δεν μπορεί να αναπτυχθεί στο εκατό τοις εκατό πάντα μία δράση και έτσι απερίσπαστοι στη Νέα Υόρκη οι αρμόδιοι του Hellenic Relief θα μπορέσουν ενδεχομένως να αυξήσουν και την ποσότητα των τροφίμων που δίνεται.

Στο μεταξύ, δόθηκαν δέματα σε οικογένειες στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Νίκαια, στο Δήμο Καλυβίων-Θορικού (για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου), στις Σπέτσες, στο Γύθειο, στην Ηπειρο, στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά.

Τα δέματα της διανομής του Ιουνίου εκτός της ξηράς τροφής ήταν εμπλουτισμένα επί πλέον με τα κάτωθι είδη: Corn Flakes, Βούτυρο, Χαρτί Υγείας (συσκευασία 10 τεμαχίων εκάστη), ενώ στις πολύτεκνες οικογένειες κατ’ επιλογή μπισκότα, χυμοί και μερέντα για τα παιδιά. Συνολικά δόθηκαν 480 δέματα των 8,50kg και 140 δέματα των 7,00kg.

Να σημειωθεί ακόμη, ότι τον Ιούνιο διανεμήθηκαν 12.500 κουτιά γάλακτος εβαπορέ συσκευασίας των 170 ml (12 κουτιά σε κάθε δέμα).

Επίσης, το Hellenic Relief και το ελληνικό του παράρτημα προσέφεραν τμήμα της ποσότητας γάλακτος στα Ιδρύματα:
– Μερόπειο Γηροκομείο
– Σχολές για παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Δραπετσώνα
– Κοινωνική Παιδιατρική του Νοσοκομείου Παίδων
– Ανοιχτή Αγκαλιά
– Παιδί και Οικογένεια
– ΠΕΝ (Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα), Κρίκος Αγάπης, Παιδικά χωριά SOS, Αμαρυλλίδες (Γυναικείο Σωματείο AHEPA), ΤΑΣΕΗ, Παιδότοπος Αγ. Ανδρέας Αλίμου (40 παιδιά), Ορφανοτροφείο Θηλέων Αγ. Αλέξανδρος (38 κορίτσια), Αγιος Παντελεήμων Ν. Σμύρνης (φιλοξενούνται 6 παιδιά διαλυμένων οικογενειών), όλα προσφορά του συνδέσμου ελληνικών σούπερ μάρκετ ΕΛΟΜΑΣ.

Επί πλέον χορηγοί όπως συνηθίζουν εμπιστευόμενοι το έργο του Hellenic Relief και των εθελοντριών με επικεφαλής την κ. Μαρία Σιούρδη, ήταν η ARLA FOODS με 600 συσκευασίες με βούτυρο και η Τράπεζα Τροφίμων.

Τέλος και αυτό τον Ιούνιο εθελοντές από την εταιρεία Research Now Technology Hellas και συγκεκριμένα οι Νίκος Ηλιόπουλος, Ελπίδα Κοσμίδη και Αντζελίνα Βαρνάβα ήταν παρόντες και μοίρασαν τα δέματα, πάντα υπό την επίβλεψη των μόνιμων εθελοντριών, πέραν της κ. Μαρίας Σιούρδη και των Αντωνίας Παντουβάκη, Ράνιας Μακρίδη, Ξανθής Γιαταγάνα και Φώτη Παναγιωτακόπουλο.

Check Also

Ο Γιατρός της Πείνας, παραδοσιακό ψητοπωλείο..

Βγαίνουμε, διασκεδάζουμε και μετά; Όχι, δεν ήρθε ο έρωτας, ήρθε μια πείνα. Εκεί επεμβαίνει ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *