Αρχική / ----------SLIDER / Μπορεί να σε καθηλώσει ο κορονοϊός – 60.000 άνθρωποι είναι παρατεταμένοι φορείς


Μπορεί να σε καθηλώσει ο κορονοϊός – 60.000 άνθρωποι είναι παρατεταμένοι φορείς

Τι δείχνει έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία – Χιλιάδες έχουν συμπτώματα πάνω από τρεις μήνες
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, όλοι τους παρατεταμένοι ασθενείς με κορονοϊό, έχουν για παραπάνω από τρεις μήνες συμπτώματα του ιού. Έρευνα χτυπάει «καμπανάνι» σε εκείνους που δε φοβούνται να κολλήσουν κορονοϊό, καθώς πιστεύουν ότι θα τον περάσουν σαν μια δυνατή γρίπη. Ο κορονοϊός είναι πολύ πιο «δυνατός» και μπορεί να πειράξει σε μεγάλο βαθμό έναν οργανισμό.Μιλάμε για έρευνα που είναι σε εξέλιξη στη Μεγάλη Βρετανία μέσω μιας ειδικής εφαρμογής και θέμα φιλοξένησε ο «Guardian».

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής «Tim Spector», ο οποίος είναι επικεφαλής της εφαρμογής «Covid Symptom Study app», δήλωσε ότι πάνω από 60.000 άνθρωποι είναι ασθενείς με κορονοϊό για περισσότερους από τρεις μήνες.

Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα, κάποιοι από αυτούς έχουν ελαφρά συμπτώματα και κάποιοι άλλοι είναι πιο σοβαρά. Ασθενείς, περιγράφουν ότι πριν ασθενήσουν ήταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και τώρα πολλοί είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικό καροτσάκι. Έχουν δυσκολία στην αναπνοή και αισθάνονται μεγάλη κόπωση και πολλοί από αυτούς λένε ότι μια απλή καθημερινή δραστηριότητα, όπως το να πάνε για ψώνια τους ρίχνει στο κρεβάτι για μέρες ολόκληρες.

Ο καθηγητής γενετικής επιδημιολογίας στο «King’s College» του Λονδίνου μίλησε στο ραδιόφωνο του «BBC» για τα στοιχεία που προκύπτουν από την εφαρμογή που δείχνουν ότι 300.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είχαν συμπτώματα που κράτησαν πάνω από έναν μήνα και αυτοί ονομάζονται παρατεταμένοι ασθενείς με κορονοϊό. Από αυτούς, οι 60.000 ήταν αυτοί που είχαν συμπτώματα που κράτησαν πάνω από τρεις μήνες.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι κάποιοι ασθενείς με κορονοϊό έχουν συμπτώματα ακόμα και έξι μήνες αφού έχουν νοσήσει και μάλιστα τόνισε ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι νεαρής ηλικίας.Η 37χρονη Elly MacDonald, από το νοτιοδυτικό Λονδίνο την ώρα της προπόνησης για τον Μαραθώνιο του Λονδίνου εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού. Ήταν 21 Μαρτίου.

Πέντε μήνες μετά έχει δυσκολία στην αναπνοή και εξάντληση αλλά το πιο πρόσφατο τεστ που έκανε είναι αρνητικό. Άλλαξε γιατρό γιατί πίστευε ότι δεν την καταλάβαινε και όπως δήλωσε στον «Guardian» δεν την έπαιρνε στα σοβαρά και πρόσθεσε ότι αυτό που θέλει είναι να ξαναγίνει όπως ήταν πριν.

Πηγές: Guardian, BBC

Check Also

Η Αίθρα Λυκουρέζου απαντά για τον πατέρα της….

Μέσα από βίντεο το Tik Tok η Αίθρα Λυκουρέζου απαντά για τον πατέρα της, τον …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js