Αρχική / ----------SLIDER / Μικροί κηπουροί: Μια απασχόληση που θα λατρέψουν τα παιδιά σας….


Μικροί κηπουροί: Μια απασχόληση που θα λατρέψουν τα παιδιά σας….

Η Άνοιξη έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα μας και αποτελεί την ιδανική εποχή για να μάθουμε στα παιδιά, τώρα που δεν έχουν κάτι να τα βγάλει από την βαρεμάρα του εντός εκτός από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια,  τη χαρά της δημιουργίας, μέσα από την κηπουρική και τη φροντίδα των φυτών.

Κι αν το καλοσκεφτούμε, τα παιδιά είναι γεννημένοι κηπουροί, καθώς τους αρέσει συνεχώς να ανακαλύπτουν και να λερώνονται! Το πιο θετικό είναι ότι μέσα από την κηπουρική τα παιδιά, πέραν από τον δημιουργικό χρόνο που περνούν, αναπτύσσουν χαρακτηριστικά και δεξιότητες, όπως υπευθυνότητα, αυτοπεποίθηση και περιβαλλοντική συνείδηση, τα οποία μπορούν να διαμορφώσουν ολόκληρη την προσωπικότητά τους!

 
Δεν είναι απαραίτητο να έχεις ένα μεγάλο κήπο ή να ζεις στην εξοχή για να φτιάξεις έναν όμορφο κήπο με το «μπουμπούκι» σου! Μερικές χρωματιστές γλάστρες στο μπαλκόνι, λίγο καλό χώμα, τα κατάλληλα εργαλεία, σπόροι και χαρούμενα διακοσμητικά, θα βοηθήσουν τα μικρά σου να βγάλουν τον κηπουρό που κρύβουν μέσα τους.

Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να επιλέξεις, τους σωστούς σπόρους από φυτά που είναι γνώριμα στα παιδιά και μεγαλώνουν γρήγορα, έτσι ώστε οι κόποι των παιδιών να ανταμειφθούν γρηγορότερα και η αυτοπεποίθησή τους να ανθίσει κι αυτή μαζί με τα λουλούδια.

Τέτοια φυτά είναι τα ηλιοτρόπια, τα μαρούλια, τα ντοματάκια, τα φασόλια, τα κολοκυθάκια, ο βασιλικός, οι μαργαρίτες και τα γεράνια που, εύκολα μπορούν να ευδοκιμήσουν ακόμα και σε ένα μικρό μπαλκόνι μέσα στην πόλη. Να είσαι σίγουρος ότι τα παιδιά θα ενθουσιαστούν μόλις δουν τα φυτά τους να μεγαλώνουν, να βγάζουν καρπούς και τα λουλούδια τους ν ’ανθίζουν.

Ακόμα, τώρα που είναι ευκαιρία λόγω του αναγκαστικού εγκλεισμού στο σπίτι, επωφεληθείτε να φυτέψετε τα αρωματικά βότανα που σας βοηθούν να κάνετε την μαγειρική σας γκουρμέ και γνωρίστε στα παιδιά τις ομορφιές των θαυματουργών ελληνικών βοτάνων.

 
Ξεκίνησε απλά, διάλεξε μια χρωματιστή γλάστρα, έχουν βγει ήδη στο εμπόριο γλάστρες χρωματιστές αυτοποτιζόμενες με ματάκια που αλλάζουν χρώμα όταν θέλουν νεράκι, δείξε στα παιδιά την απλή διαδικασία του φυτέματος ενός σπόρου και δώσε τους τη χαρά να σκαλίσουν το χώμα και να ποτίσουν το φυτό τους. Για εκείνα είναι ένα πολύτιμο μάθημα μέσα από το οποίο θα μάθουν να είναι υπεύθυνα φροντίζοντας το φυτό, αλλά και ευκαιρία να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι πώς λειτουργεί η φύση!

 

Όλα όσα χρειάζεται να προμηθευτείς για ένα μικρό παιδικό κήπο, μπορείς να τα βρεις σε χαμηλό κόστος και να τα επιλέξεις μέσα από μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων, με μία βόλτα στο internet, όπου μπορείς να επιλέξεις και να στα φέρουν στο σπίτι.

 

Τέλος, μην ξεχνάς ότι η κηπουρική με τα μικρά σου είναι μία διασκεδαστική διαδικασία, μέσα από την οποία επιβάλλεται να γελάσετε, να λερωθείτε, να το ευχαριστηθείτε και να βγείτε επιτέλους από τον λήθαργο του Χειμώνα χωρίς να βγείτε από το σπίτι.

 Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js