Αρχική / ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... / ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΔΑΣΗ: Μια πρόεδρος Ακαδημίας πολύ Ροκ….


ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΔΑΣΗ: Μια πρόεδρος Ακαδημίας πολύ Ροκ….

Ο χρόνος στο αδυσώπητο πέρασμά του, αφήνει σημάδια. Η παράταση της νεότητας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τον άνθρωπο από καταβολής κόσμου. Από τα φαρμακευτικά φυτά της αρχαιότητας και τα ελιξίρια νεότητας μέχρι τις σημερινές προσπάθειες να μείνουμε για πάντα νέοι, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει πολύ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν έτοιμοι να δαπανήσουν ακόμα και μια περιουσία προκειμένου να παρατείνουν το χρόνο ζωής τους και να σβήσουν τα σημάδια της φθοράς.
Η επιστήμη, πάντως, προχωρά συνεχώς με αλματώδη βήματα. Νέες έρευνες στον τομέα της Αναγεννητικής Ιατρικής φιλοδοξούν να ανοίξουν το δρόμο σε μια καινούργια εποχή.

Θέλοντας να ενημερωθούμε για το σοβαρό θέμα της αντηγύρανσης, απευθυνθήκαμε στην πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης κ. Μαρία Καρδάση. Μιά νέα γυναίκα και μια ροκ προσωπικότητα και της ζητήσαμε να μας πει κάποια λόγια για την αντιγήρανση και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί προκειμένου να μείνουμε νέοι για πάντα!

Ερ: Ακούγοντας τον τίτλο πρόεδρος της Ακαδημίας αντιγήρανσης ξαφνιάζεται κανείς βλέποντάς σας. Είστε πολύ νέα για πρόεδρος
Απ : Η ημερολογιακή ηλικία είναι μη πραγματική. Ωστόσο, βιολογικά ναι, είμαι νέα
Ερ : Μέτρησα 23 πτυχία πίσω σας. Μιλήστε μου γι αυτά
Απ Μου αρέσει, ασχολούμαι και θέλω να βελτιώνομαι στον τομέα μου. Ενδιαφέρομαι πρώτα για μένα και μετά για τους ασθενείς μου. Κάθε μέθοδο την δοκιμάζω πρώτα στον εαυτό μου.
Ερ Πώς ξεκινάμε την διατήρηση της εμφάνισής μας. Σε ποιά ηλικία και με ποιές μεθόδους;
Απ Ξεκινάμε botox πριν τα 30 και επαναλαμβάνουμε ανά 3 ή 6 μήνες, αναλόγως το πρόβλημα. Συνεχίζουμε με υαλουρονικό ή νήματα. Στα γεμάτα πρόσωπα ξεκινώ με νήματα κι ακολουθεί το υαλουρονικό αν χρειαστεί, ενώ στα οστεώδη προηγείται το υαλουρονικό ενώ τα νήματα ενδέχεται να παραλειφθούν. Συνδυάζω θεραπείες για την επιδερμίδα, που ξεκινάνε το φθινόπωρο με μηχανική μικροδερμοαπόξεση και συνεχίζω με φωτοδυναμικές ραδιοσυχνότητες, υπέρηχο με βιομιμητικά πεπτίδια και βλαστοκύτταρα και αυτόλογες (prp) ή ετερόλογες μεσοθεραπείες, αλλάζοντας και την ποιότητα της επιδερμίδας.
Ερ Κάθε πότε επαναλαμβάνεται η θεραπεία;
Απ Ανά μήνα ή δίμηνο
Ερ: Ποιοι παράγοντες επιταχύνουν τη γήρανση;
Απ Θα σας τα πω κατά σειρά. Ο ήλιος, το τσιγάρο, η διατροφή..
Ερ Η καθιστική ζωή;
Απ Ναι, αλλά πολύ μετά. Και φυσικά ο τρόπος σκέψης. Αν παράγω αρνητικές σκέψεις, ο οργανισμός παράγει νευροδιαβιβαστές που επιβαρύνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Όλα είναι βιοχημεία.
Ερ Γερνάμε …δεν μου αρέσει η λέξη, θα πω μεγαλώνουμε. Μεγαλώνουμε λοιπόν όλοι, άνδρες και γυναίκες με τον ίδιο τρόπο;
Απ Οι άνδρες, με την βοήθεια της τεστοστερόνης, μεγαλώνουν κάπως πιο αργά. Βεβαίως αν κάνουν καταχρήσεις στο φαγητό, το ποτό και το τσιγάρο, ας μη βασίζονται στην ορμόνη
Ερ Τί προβλέπετε για το μέλλον της αντιγήρανσης; Να είμαστε αισιόδοξοι;
Απ Απολύτως. Έλληνες και ξένοι επιστήμονες επικεντρώνονται πλέον στο ενδοκρινικό κομμάτι, στην κλωνοποίηση οργάνων και στη Γενετική, με την έννοια της τροποποίησης γονιδίων προκειμένου να υποκαθίστανται τα «κακά» γονίδια με καλά, τα οποία θα μας χαρίζουν την πολυπόθητη μακροζωία, συνοδευόμενη από μια καλή εξωτερική εμφάνιση. Σήμερα, τα «κακά» γονίδια έχουμε κατορθώσει με την επιγενετική να τα κρατάμε ναρκωμένα. Στο μέλλον, όμως, θα έχουμε τη δυνατότητα, γνωρίζοντας τον γενετικό μας χάρτη, να τα αφαιρούμε και να τα αντικαθιστούμε…
Ερ Μοιράζεστε ανάμεσα στην Καλαμάτα και στην Αθήνα. Ποιές μέρες βρίσκεστε στην κάθε πόλη;
Απ Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη είμαι στην Καλαμάτα, Παρ & Σάββατο στην Αθήνα ενώ την Πέμπτη την κρατώ σαν μπαλαντέρ ανάμεσα στις 2 πόλεις
Ευχαριστώ κ. Καρδάση για το χρόνο σας και φυσικά θα βγάλω τελείως τις αρνητικές σκέψεις από τη ζωή μου προκειμένου να επιβραδύνω το….μεγάλωμά μου.

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης
Εξιδείκευση στην Αντιγήρανση και στην Αισθητική Δερματολογία
Αριστοδήμου 63, Καλαμάτα, Τηλ. 27210-29355, 6945 297 451 & Βασ. Κωνσταντίνου 44 – Αθήνα,τηλ. 210-7231591, 210-7231027,
E-mail: mary.kardasi@gmail.com, www.mariakardasi.gr & Fb maria kardasi

 

 

 

 

Check Also

Ρόδι: Ο κόκκινος χρυσός της διατροφής – Οι 10 λόγοι για να το φας….

Το ρόδι είναι ένας καρπός με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες για την υγεία του οργανισμού μας, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *