Αρχική / ----------SLIDER / Κρύο ή ζεστό ντους μετά τη γυμναστική; -Ειδικός δίνει την απάντηση


Κρύο ή ζεστό ντους μετά τη γυμναστική; -Ειδικός δίνει την απάντηση

Κρύο ή ζεστό ντους μετά τη γυμναστική; -Ειδικός δίνει την απάντηση

Ενα χαλαρωτικό ντους μετά την γυμναστική, επιβάλλεται.

Το ντους με ζεστό νερό μας ανακουφίζει, φέρνει χαλάρωση, βοηθά τους πόρους του δέρματος να ανοίξουν. Από την άλλη, το ντους με κρύο νερό μπορεί να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό και δείχνει πιο υγιές και συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία εμποδίζοντας την εμφάνιση μαύρων κύκλων.

Τελικά, μετά την γυμναστική, κρύο ή ζεστό ντους; Η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση και έχει όνομα: recovery shower. Το recovery shower βοηθά στην «επαναφορά» του σώματος μετά την άσκηση και είναι και ζεστό και κρύο ντους μαζί. Για την ακρίβεια, γίνεται εναλλαγή της θερμοκρασίας από το κρύο στο ζεστό.

Η γιατρός Kristin Maynes αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι το σώμα κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό και αντιδρά διαφορετικά στην κάθε θεραπεία.

Το recovery shower μπορεί να είναι μια αποτελεσματική βοήθεια για μυϊκούς πόνους ή μικροτραυματισμούς μετά την άσκηση.

Στην αρχή ξεκινάς με κρύο νερό ώστε να μειώσεις τυχόν φλεγμονές στις αρθρώσεις και στους τένοντες και τον πόνο που προκαλούν.

Επειτα συνεχίζεις με ζεστό νερό που βοηθά με την σειρά του στην αναδόμηση της επιδερμίδας. Ετσι αν έχεις μυικούς πόνους ή είσαι πολύ κουρασμένη δοκίμασε αυτή την τεχνική και θα δεις διαφορά.

Το σκωτζέζικο ντους τελικά… κάνει καλό και έχει πολλά να προσφέρει στο σώμα μας.

Μετά τη γυμναστική ακολουθούνται πολλαπλές και διαφορετικές μεταξύ τους τεχνικές ώστε να «επανέλθει» το σώμα μας μετά την επίπονη άσκηση. Αυτό που θα πρέπει να έχουμε κατά νου είναι να «ακούμε» τις ανάγκες του σώματός μας. Αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε αυτή την τεχνική, δοκιμάστε μόνο κρύο ή μόνο ζεστό νερό στο ντους και βέβαια να θυμάστε ότι μια φορά δεν φτάνει για να δείτε αποτελέσματα!

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js