Αρχική / ----SLIDER / Κρίση μέσης ηλικίας στον άνδρα – Αυτός ο «άγνωστος» επαναστάτης που εμφανίζεται ξαφνικά….


Κρίση μέσης ηλικίας στον άνδρα – Αυτός ο «άγνωστος» επαναστάτης που εμφανίζεται ξαφνικά….

Η λεγόμενη «κρίση της μέσης ηλικίας» συνήθως χτυπά τους άντρες και τα αίτια είναι καθαρά ψυχολογικά.

Μάλιστα οι ειδικοί αναφέρουν πως η κρίση αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη σε άνδρες υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

Οι διανοούμενοι και ευφυείς άνδρες, αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα με τη ψυχοσύνθεσή τους στη μέση ηλικία.

Πώς να εντοπίσετε την κρίση της μέσης ηλικίας.Μια κρίση μέσης ηλικίας συνήθως περιλαμβάνει την αλλαγή ολόκληρης τη ζωή σας βιαστικά. Αυτό το είδος της κρίσης μέσης ηλικίας είναι σπάνιο. Τις περισσότερες φορές, οι άνδρες περνούν από τη διαδικασία της μέσης ηλικίας κάνοντας μικρότερες αλλαγές με την πάροδο του χρόνου.

Τα σημάδια ότι περνάτε κρίση μέσης ηλικίας:

Έχετε ήδη γιορτάσει τα 40ά γενέθλιά σας. Οι περισσότεροι άνδρες παλεύουν με αυτά τα ζητήματα στα 40 τους ή στα 50 τους.
Είστε ανήσυχος για σημαντικά στοιχεία στη ζωή σας. Μπορεί να μην είστε ικανοποιημένοι με την καριέρα σας, τον γάμο σας, ή την υγεία σας, και αισθάνεστε την ανάγκη να αναλάβετε δράση για να γίνουν καλύτερα.
Αισθάνεστε ότι ο χρόνος για να πάρετε μια νέα κατεύθυνση εξαντλείται. Πολλοί άνδρες αισθάνονται την επιτακτική ανάγκη να προβούν σε αλλαγές.
Παρατηρείτε ότι η εμφάνισή σας αλλάζει ή ότι η αντοχή σας  δεν είναι τόσο υψηλή όσο ήταν
Ένας φίλος ή ο γονιός σας πεθαίνει.Κάνετε ασυνήθιστες επιλογές.

Οι άνδρες μπορεί να περάσουν μέσα από μια επανάσταση που μοιάζει με αυτή των εφήβων σε αυτό το σημείο στη ζωή τους. Ένα σίγουρο σημάδι ότι μπορεί να περνάτε κρίση μέσης ηλικίας είναι να αισθάνεστε παγιδευμένοι και να μπαίνετε στον πειρασμό να λειτουργήσετε με τρόπους που μπορεί να τινάξουν τη ζωή σας στον αέρα.

Οι τρόποι αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν:

Περισσότερη κατανάλωση αλκοόλ,
Έναν εξωσυζυγικό δεσμό,
Να εγκαταλείψετε την οικογένειά σας,
Να αισθάνεστε ότι η ζωή σας δεν σας ταιριάζει,
Να ανησυχείτε περισσότερο για την εμφάνισή σας,
Να αισθάνεστε περισσότερο την επιθυμία για περιπέτειες και συγκινήσεις.Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της ζωής σας, βεβαιωθείτε ότι:

Συνειδητοποιείστε ότι τα συναισθήματά σας δεν είναι εντολές. Ακριβώς επειδή αισθάνεστε ότι πρέπει να ξεφύγετε από το σπίτι σας, τη δουλειά, ή το γάμο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει πράγματι να το κάνετε. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί πράγματι να επισημαίνουν προβλήματα που χρειάζονται επίλυση, αλλά μπορεί επίσης να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.
Να είστε ευγνώμονες για τα πράγματα, που σας κάνουν ευτυχισμένους. Ρωτήστε τον εαυτό σας πώς θα αισθανόταν αν χάνατε κάποια από αυτά.
Πριν πάρετε σημαντικές αποφάσεις, να τις συζητάτε με κάποιον του οποίου τις συμβουλές εμπιστεύεστε. Ένας φίλος ή άλλο κοντινό σας πρόσωπο μπορεί να σας δώσει μια άλλη οπτική για κάποιο θέμα που σας απασχολεί.
Οι άνδρες κάνουν πολλές επιτυχημένες αλλαγές στα 40 τους αλλά και μετά: ταξιδεύουν ανά τον κόσμο ή ανοίγουν τη δική τους επιχείρηση. Απλά βεβαιωθείτε ότι οι νέοι σας στόχοι είναι πρακτικοί και εντός ελέγχου.
Αποφύγετε τη σύγκρουση με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Συνειδητοποιήστε ότι ίσως δεν χρειάζεται να τινάξει κανείς τη ζωή του στον αέρα για να είναι ευτυχισμένος. Αν όμως πρέπει να διαλυθεί, το να το κάνετε με περίσκεψη θα είναι λιγότερο καταστροφικό για τους ανθρώπους γύρω σας.
Πηγή:  newsroomCheck Also

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ομολόγησε ο πιλότος τη δολοφονία της Καρολάιν

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μετά την ομολογία του – Ανακρινόταν επί …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

                             Για λαμπερό μαύρισμα