Αρχική / ----------SLIDER / Ισχύει πραγματικά πως το φθινόπωρο μας πέφτουν πιο πολύ τα μαλλιά ;


Ισχύει πραγματικά πως το φθινόπωρο μας πέφτουν πιο πολύ τα μαλλιά ;

Σίγουρα θα έχετε ακούσει κ εσείς την θεωρία πως την άνοιξη και το φθινόπωρο αντιμετωπίζουμε την λεγόμενη εποχική τριχόπτωση που θεωρείται φυσιολογική και δεν σας προβληματίζει αλλά,τι ισχύει πραγματικά;
Πράγματι, τους φθινοπωρινούς μήνες παρατηρείται μια αυξημένη απώλεια μαλλιών, η οποία ξεπερνάει τα φυσιολογικά επίπεδα της πτώσης – κατά μέσο όρο 100 τρίχες ημερησίως, τρίχες στο μαξιλάρι, μαλλιά που χάνουν τον όγκο τους, βούρτσες που «γεμίζουν» ανησυχητικά γρήγορα. Τη συγκεκριμένη εποχή ο ρυθμός που πέφτουν οι τρίχες μεγαλώνει έντονα και το φαινόμενο μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες.
Είναι γεγονός ότι, εκείνη την εποχή λαμβάνουν χώρα διάφορα φαινόμενα που συντελούν στην αύξηση της τριχόπτωσης. Σημαντικότατος παράγοντας είναι η αλλαγή του τρόπου ζωής και διατροφής, με την απώλεια των κιλών του καλοκαιριού να είναι προτεραιότητα στην ατζέντα μας. Αυτομάτως, η στέρηση ορισμένων βασικών πολύτιμων συστατικών που προκύπτει από την, συχνά, λανθασμένη από άποψη ποιότητας και ποικιλίας ακολουθούμενη δίαιτα, προκαλεί αποδυνάμωση της τρίχας και άρα πτώση της σε μεγαλύτερο βαθμό. Τότε συνήθως αρχίζουμε να ψάχνουμε παθογενείς αιτίες και απάντηση σε ιατρικές εξετάσεις. Η αναζήτηση ιατρικής διάγνωσης είναι σαφώς μια σωστή αρχή για να μελετήσουμε το πρόβλημα της τριχόπτωσης, αλλά καλό είναι να έχουμε υπόψιν πως, η διατροφή και ο τρόπος ζωής είναι ζωτικής σημασίας για ό,τι συμβαίνει στο σώμα μας.


Παράλληλα, η ψυχολογία μας παίζει, όπως πάντα, πολύ σημαντικό ρόλο. Το άγχος, που αποτελεί αιτία για πολλά ψυχοσωματικά προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητά μας, συμβάλλει και στην τριχόπτωση, η οποία μας ταλαιπωρεί τους φθινοπωρινούς μήνες. Το στρες και η ανησυχία μας για τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας αυξάνονται όταν επιστρέψουμε από τις καλοκαιρινές διακοπές και η νέα σεζόν κάνει το δυναμικό της άνοιγμα, με αποτέλεσμα η ταυτόχρονη αύξηση της απώλειας μαλλιών, να καθιστά την τριχόπτωση ένα εποχικό φαινόμενο. Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας ανάληψης καθηκόντων, επιστροφής στις υποχρεώσεις και εκκίνηση της «σχολικής» χρονιάς με ό,τι αυτή προϋποθέτει, καταστάσεις που συμβάλλουν στην αποδυνάμωση της τρίχας και την απώλεια των μαλλιών σε άντρες και γυναίκες.
Πηγή : Lady’s life

Check Also

Η Αίθρα Λυκουρέζου απαντά για τον πατέρα της….

Μέσα από βίντεο το Tik Tok η Αίθρα Λυκουρέζου απαντά για τον πατέρα της, τον …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js