Αρχική / ----------SLIDER / Η μεγαλύτερη έκθεση για το διάστημα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα….


Η μεγαλύτερη έκθεση για το διάστημα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα….

Η έκθεση «LifeinSpace» (ΗΖωή στο Διάστημα),με περισσότερους από 4.000.000 επισκέπτες  σε όλο τον κόσμο,έρχεται επιτέλους και στην Ελλάδα
από τις 19 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδί .Μια έκθεση που γίνεται σε συνεργασία με το MARSHALLSPACEFLIGHTCENTER” τηςNASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “THEU.S. SPACE&ROCKETCENTER” και το SpaceCamp τουκαι τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI).

Μια αλησμόνητη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους θεατές.
Στα 1500 τ.μ. της έκθεσης θα βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως :
• Γιατί είναι σημαντική η διαστημική έρευνα;
• Πώς έχει κατασκευαστεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός;
• Πώς είναι η ζωή των αστροναυτών στο διάστημα;
• Πώς είναι σχεδιασμένη η τουαλέτα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού;
• Πώς κοιμούνται οι αστροναύτες στο διάστημα;Η έκθεση LifeinSpace προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Μοναδικές κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους και θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο διάστημα.

 

Περισσότερα από 50 μοναδικά εκθέματα θα σας ταξιδέψουν στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων. Αυθεντικά αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές και πιστά αντίγραφα σκαφών, μας οδηγούν στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες, στην πορεία τους προς την επιτυχία. Αυτά περιλαμβάνουν μοντέλα πυραύλων και δορυφόρων, διαστημικές στολές, βράχο από τη σελήνη και μια παρουσίαση του έργου του Αμερικανού –γερμανικής καταγωγής- μηχανικού, WernherVonBraun, που θεωρείται πρωτοπόρος της πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας.Μέρος της έκθεσης είναι και το SpaceCamp, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τις ίδιες αισθήσεις που ζουν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, όπως την απουσία βαρύτητας και την απώλεια του «χωρικού» προσανατολισμού. Επιπλέον, μια νέα ISS VR Platform, φέρνει τους επισκέπτες μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, επιτρέποντας τους να ζήσουν μια εντελώς διαφορετική διάσταση.

Ο διαδραστικός χώρος της έκθεσης- Simulators
Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να αισθανθούν όλα όσα βιώνουν οι αστροναύτες στις διαστημικές αποστολές τους και κατά την διάρκεια της εκπαίδευσή τους.

• THE FIVE DEGREES OF FREEDOM. Αυτός ο προσομοιωτής δημιουργεί την αίσθηση της έλλειψης βαρύτητας στο διάστημα.
• MULTI AXIS TRAINER. Είναι ο προσομοιωτής που χρησιμοποιείται στο SpaceCamp του “THEU.S. SPACE&ROCKETCENTER” της Αλαμπάμα.
• ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ – LAND THE SHUTTLE. Αυτός ο προσομοιωτής σάς δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας ως πιλότος του διαστημικού λεωφορείου.
• F18 PILOT SIMULATOR. Αυτός είναι ένας προσομοιωτής πτήσης με τρισδιάστατα γραφικά, που προσφέρει μια ρεαλιστική εμπειρία χειρισμού του F18.
• ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – ISS VR PLATFORM. Εδώ θα ανακαλύψετε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που βρίσκεται 400 χλμ πάνω από την επιφάνεια της Γης, χρησιμοποιώντας τα ειδικά γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας.

Μια αξέχαστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους θεατές,
ταυτόχροναεκπαιδευτική και πολύ ψυχαγωγική!
Από 19 Οκτωβρίου 2023 έως 15 Ιανουαρίου 2024
Ολυμπιακό Κέντρο Γουδί.
(δίπλα στο Θέατρο Badminton, στάση μετρό Κατεχάκη)
Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js