Αρχική / ----------SLIDER / Η γενιά μου λέει “παρακαλώ” και “ευχαριστώ”…..


Η γενιά μου λέει “παρακαλώ” και “ευχαριστώ”…..

Ένας αγαπημένος μου φίλος μου είπε κάποτε, όταν κάποιος με πρόσβαλε και του απάντησα αναλόγως
– Ακόμα και στον πιο σκληρό εγκληματία, εάν του απευθυνθείς με ευγένεια, με ένα παρακαλώ κι ένα ευχαριστώ, θα σε σεβαστεί και θα σου μιλήσει με ευγένεια.
Πέρα από το ότι είναι ευγενικό, το να λέτε ‘ευχαριστώ’ και ‘παρακαλώ’ είναι ένας τρόπος να εκφράσετε το σεβασμό σας για τους άλλους και έχει θετική επίδραση και σε εκείνους και σε σας.

Το να ανήκετε στη γενιά που λέει “παρακαλώ” και “ευχαριστώ” σημαίνει ότι έχετε αξίες που ξεπερνούν την απλή ευγένεια. Σημαίνει ότι σέβεστε τους άλλους και συμπεριφέρεστε σε αυτούς όπως θα θέλατε να σας συμπεριφέρονται.Υπάρχουν αρκετοί που λένε ότι πολλές από αυτές τις υγιείς συνήθειες εξαφανίζονται.

Ίσως είμαστε τόσο πολυάσχολοι στη ζωή μας που φαίνεται να μην υπάρχει χρόνος για να πούμε “παρακαλώ”. Ή, επειδή επιθυμούμε να δώσουμε τα πάντα στα παιδιά μας, αυτά έχουν μάθει να θεωρούν τα πράγματα δεδομένα και δεν μπορούν να τα εκτιμήσουν πραγματικά.

Δεν θα πρέπει να γενικεύουμε λέγοντας ότι η σύγχρονη κοινωνία έχει χάσει εντελώς αυτή τη θεραπευτική συνήθεια.

Ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι οι λέξεις “παρακαλώ” και “ευχαριστώ” είναι δωρεάν, δεν κοστίζουν τίποτα, αλλά έχουν μεγάλη αξία.

“Παρακαλώ” και “ευχαριστώ”: δύο αξίες που αξίζει να μεταδώσουμε

Περιέργως οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρουν να λένε “ευχαριστώ” σε πολλές διαφορετικές γλώσσες: thanks, grazie, merci, danke, obrigado, ευχαριστώ, spasiba, arigato, shokran… Ωστόσο ξεχνάμε να το πούμε στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους.Μερικές φορές ξεχνάμε να πούμε “παρακαλώ” και “ευχαριστώ” όταν είμαστε με τους γονείς, το σύντροφο, τους φίλους ή τα παιδιά μας, επειδή θεωρούμε ότι δεν αξίζει, ότι θα πρέπει να εξυπακούεται επειδή τους αγαπάμε.

Αυτό δεν είναι σωστό επειδή, είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι λέξεις αυτές είναι κάτι περισσότερο από μια σειρά γράμματα.

Συνδέονται άμεσα με τα συναισθήματά μας, σε σημείο που έχουν γίνει δύο ισχυρές εκφράσεις της γλώσσας μας που μας είναι απαραίτητες.Check Also

Ο Γιατρός της Πείνας, παραδοσιακό ψητοπωλείο..

Βγαίνουμε, διασκεδάζουμε και μετά; Όχι, δεν ήρθε ο έρωτας, ήρθε μια πείνα. Εκεί επεμβαίνει ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *