Αρχική / ----SLIDER / Η επιδερμίδα του προσώπου κατά την διάρκεια του χειμώνα


Η επιδερμίδα του προσώπου κατά την διάρκεια του χειμώνα

Ύστερα από την ζεστή καλοκαιρινή εποχή έρχεται η σειρά του γοητευτικού και ήσυχου
χειμώνα Κατά την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου η επιδερμίδα μας χρειάζεται ειδική φροντίδα, για να συναντήσει την χαμηλή θερμοκρασία του χειμώνα όμορφη και υγιεινή.
Μερικές εβδομάδες μετά από τις διακοπές η επιδερμίδα μας είναι ξηρή και υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν δερματικές μελάγχρωσεις και σπυράκια. Αυτό συμβαίνει, σε περίπτωση  πολύωρης έκθεσης στον ήλιο. Σε έκθεση για λιγότερες ώρες τονίζει την ανοσία, ενώ για περισσότερο χρονικό διάστημα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητη φλεγμονή του δέρματος. Τα σπυράκια εμφανίζονται στους νέους ανθρώπους και οι δερματικές μελάγχρωσεις στην πιο προχωρημένη ηλικία.
Τώρα είναι η στιγμή να αλλάξετε την κρέμα προσώπου. Για την φθινοπωρινή εποχή η κατάλληλη κρέμα είναι αυτή, που περιέχει βιταμίνες και θρέφει την επιδερμίδα, για αυτό το λόγο διαλέξτε μια θρεπτική  κρέμα προσώπου και όχι ενυδατική. Η κρέμα επίσης πρέπει να περιέχει UV προστασία. Το γεγονός, που ήδη δεν κάνει τόσο ζέστη, δεν σημαίνει, ότι ο ήλιος δεν μπορεί να προκαλέσει διάφορες βλάβες του δέρματος.
Ένα πίλιγκ και ενυδατική μάσκα είναι το καλύτερο για τον καθαρισμό της επιδερμίδας. Σε περίπτωση που η ίδια ήδη έχει βλάβες από τον καλοκαιρινό ήλιο, πρέπει να αποφεύγετε διάφορες θεραπείες ομορφιάς, για παράδειγμα μπότοξ, χημική πίλιγκ κλπ.
Το σημαντικότερο για την περιποίηση μιας υγιεινής και ωραίας επιδερμίδας στο πρόσωπο είναι η σωστή διατροφή, τουλάχιστον 2 λίτρα υγρά την ημέρα και τακτική φυσική άσκηση. Το ανοσοποιητικό σύστημα επίσης επηρεάζεται από τις διαφορές της θερμοκρασίας, ενώ εάν ο οργανισμός είναι σε καλή υγιεινή κατάσταση χάριν στη ποιοτική διατροφή (φρούτα, λαχανικά, ψάρια, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής αλέσεως, γάλα κλπ.), την ενυδάτωση και την τακτική φυσική δραστηριότητα, το ίδιο θα μπορούσε να αντισταθεί με κατάλληλο τρόπο στις προκλήσεις όλων των εποχών. Το δυνατό και υγιεινό ανοσοποιητικό σύστημα είναι το πρώτο βήμα  για ένα υγιεινό σώμα και ωραία επιδερμίδα

Check Also

Νέες αποκαλύψεις: Και τρίτο άτομο στη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο;

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο προκύπτουν από τη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *