Αρχική / ----------SLIDER / Φράσεις που λένε μεταξύ τους τα αγαπημένα ζευγάρια


Φράσεις που λένε μεταξύ τους τα αγαπημένα ζευγάρια

Σίγουρα όλοι ξέρετε ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε όταν κάτι σας φαίνεται πρωτόγνωρο για να διευκολυνθείτε, όπως είναι π.χ η διαμονή σε μια άλλη χώρα, πρώτη μέρα στη δουλειά κ.α.
Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν υπάρχουν κάποιες στοιχειώδεις φράσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την επικοινωνία με το έτερον σας ήμισυ. Αυτές είναι οι 9 φράσεις που ανταλλάσσουν μεταξύ τους τα αγαπημένα ζευγάρια!
«Θα το περάσουμε μαζί»


Ο γάμος και οι σχέσεις περνάνε συνέχεια από δοκιμασίες. Εάν για παράδειγμα ο σύζυγός σας έχασε τη δουλειά του έχετε λιγότερα από πέντε δευτερόλεπτα για να αντιδράσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδείξετε ότι η σχέση σας θα βγει ισχυρότερη απ’ όσες δοκιμασίες κι αν περάσει. Μπορεί να έχετε φόβο μέσα σας αλλά πρέπει να δείξετε στον σύντροφό σας ότι είστε εκεί και θα τον στηρίξετε όσο χρειαστεί.
«Το κάνεις καλύτερα αυτό από εμένα»
Είναι τεράστιο bonus σε μια σχέση οι σύντροφοι να γνωρίζουν ποιες είναι οι αδυναμίες τους. Αν για παράδειγμα ο καλός σας μαγειρεύει καλύτερα, κάντε στην άκρη και ευχαριστήστε τον για το νόστιμο γεύμα που σας ετοίμασε!
«Θύμωσα»
Οι σύντροφοι συχνά δεν παραδέχονται ο ένας στον άλλο ότι μπορεί να πειράχτηκαν με κάτι για να αποφύγουν τη σύγκρουση και τον καυγά. Έτσι όμως παρατείνεται μια δυσάρεστη κατάσταση που θα μπορούσε να έχει διορθωθεί. Εκφράστε τα συναισθήματά σας με ακρίβεια και ειλικρίνεια για να μην διαιωνίζεται μια κατάσταση.
«Σε παρακαλώ εξήγησε μου τι συμβαίνει»
Είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να πείτε για να «ξεμπλοκάρετε» τον/την σύντροφό σας πάνω σ’ ένα καυγά. Με αυτή σας τη φράση θα δείξετε ότι είστε παρόντες, ότι ακούτε και έχετε όλη τη καλή διάθεση να συζητήσετε.
Ό, τι και να θέλετε να πείτε το λέτε πρόσωπο με πρόσωπο
Ζούμε σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι μιλάνε μέσω υπολογιστών και iPhones. Μπορεί να έχετε θυμώσει π.χ με κάτι ή να είστε στεναχωρημένος/η και να στέλνετε φατσούλες, τα λεγόμενα emoticon, που εκδηλώνουν τα συναισθήματά σας. Είναι περιττό να πούμε ότι αυτό είναι λάθος. Τα ζευγάρια που είναι πραγματικά εκεί ο ένας για τον άλλον είναι σωματικά και πνευματικά.


«Δώσε μου 5 λεπτά να ηρεμήσω και το ξανασυζητάμε σε λίγο»
Όταν τα πράγματα αρχίζουν λίγο να ξεφεύγουν από τον έλεγχο και αισθάνεστε… το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι για να προστατέψετε τη σχέση σας και να αποφύγετε τις λεκτικές διαμάχες που αναμφισβήτητα θα πληγώσουν το ταίρι σας, είναι προτιμότερο να σταματήσετε τη συζήτηση. Πάρτε τον χρόνο σας, ηρεμήστε, συγκεντρώστε τη σκέψη σας και αναπτύξτε τα επιχειρήματά σας. Τότε μόνο θα μπορεί να συνεχιστεί ο διάλογος ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που σέβεται ο ένας τον άλλον.
«Σε ευχαριστώ που μου υπενθυμίζεις ότι είμαι σημαντικός/η για εσένα»
Καμιά φορά ξεχνάμε να εκφράσουμε τα θετικά μας συναισθήματα και δίνουμε βάση μόνο στα αρνητικά. Η αλήθεια είναι όμως ότι αφού παραμένουμε σε μια σχέση ή έναν γάμο σαφώς τα θετικά υπερτερούν έναντι των αρνητικών. Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να εκφράζουμε πιο συχνά την αγάπη μας απέναντι στον καλό μας;
«Τι μπορώ να κάνω για να αισθανθείς καλύτερα;»
Όταν ο ένας εκ των δύο φαίνεται απογοητευμένος για κάτι και μπορεί να μη θέλει να το μοιραστεί για να μην μεταδώσει αυτή την δυσάρεστη διάθεση αντί να κάνετε παρατηρήσεις τύπου «Πάλι κακόκεφος είσαι» ή να τον/ την ζαλίζετε με ερωτήσεις ανακριτικές αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πείτε «Τι μπορώ να κάνω για να αισθανθείς καλύτερα;» Η κατάσταση θα μαλακώσει και σίγουρα θα βρεθεί μια λύση.
«Θέλω πάντα να είσαι ειλικρινής μαζί μου»
Η ειλικρίνεια δεν αποτελεί δικαιολογία για την ευτέλεια. Ότι και να συμβαίνει το πιο έντιμο είναι να είστε ειλικρινής απέναντι στη σχέση σας για να μπορεί και ο απέναντι να προετοιμαστεί καλύτερα για καταστάσεις που μπορεί να τον/την εκπλήξουν δυσάρεστα αν παραμένουν κρυφές.
Πηγή : baby

Check Also

Το αιφνιδιαστικό τέλος του Έρωτα Φυγά…..

Κόβεται στα επόμενα 50 επεισόδια η σειρά που αγάπησε το κοινό. Ο Έρωτας φυγάς δεν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *